Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4487
EURO
43,9847
IMKB
9.307,000
ALTIN
4.123,510
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OFLU HASAN'I ERGUN GÜRSOY, TAHLİYE ETTİRDİ
OFLU HASAN I ERGUN GÜRSOY, TAHLİYE ETTİRDİ
 
Halen gözaltında bulunan Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacisüleymanoğlu'nu Galatasaray'ın eski As Başkanı Ergun Gürsoy'un tahliye ettirdiği ileri sürüldü.
 
28.9.2007 - 10:05

Hacısüleymanoğlu ailesiyle ilgili operasyon yürüten emniyet, telefonlarını da dinlemeye aldı. Yapılan dinlemelerde elde edilen en ilginç nokta ise, Ergun Gürsoy'un Oflu İsmail'in oğlu Başar Hacısüleymanoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri. Nisan ayında yapılan görüşmelerde halen 30 yıla mahkum olan Oflu'nun tahliye edilmesi için Gürsoy'un İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden hemşehrisi olan bir hakim ile bağlantıya geçtiği ve tahliye hususunda tavassutta bulunduğu tespit edildiği belirtiliyor.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun 30 yıla mahkum olduğu davadan beraat edebilmek için Galatasaray eski asbaşkanı Ergun Gürsoy'dan yardım istediği, tahliye gerçekleştikten sonra da Başar Hacısüleymanoğlu'nun Gürsoy'a teşekkür mesajları attığı ortaya belirtildi.

Bir süredir polis tarafından Oflu İsmail ve suç şebekesi olduğu ileri sürülen kişilere yönelik sürdürülen operasyon iki gün önce gözaltılar başladı. Polisin "Esengül" adını verdiği  operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 33 kişiden bir çoğu çeteyle ilgili olmadığı şeklinde ifade verirken, operasyon konusu olayın Oflu İsmail'in oğlu Başar Hacısüleymanoğlu ile Galatasaray Eski As Başkanı Ergun Gürsoy arasında yapılan telefon görüşmelerine dayandırıldığı ileri sürüldü.

Polisin Hacısüleymanoğlu ve adamlarının telefonları dinlemeye almasıyla ortaya çıkan kirli ilişkiler, Türkiye'nin tanınmış bir işadamının 30 yıla mahkum olmuş cinayet zanlısını hapisten kurtarmak için hakimlere nasıl tavassutta bulunduğu dinlenen telefonlardan polis tutanaklarına geçtiği belirtildi.

Mahkeme kararı ile yapılan dinlemelerde Gürsoy'un, Oflu İsmail'in iade-i muhakeme talebiyle yeniden yargılanacağı  İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli bir hakime tahliye ricasında bulunduğunun kayda alındığı iddia ediliyor.

İŞTE O TELEFON GÖRÜŞMELERİ
Ergun Gürsoy ile Oflu İsmail'in oğlu Başar Hacısüleymanoğlu arasında yapılan telefon görüşmeleri 15 Mart 2007 tarihinde başlayıp, Oflu'nun tahliye edildiği güne kadar devam ediyor. Son görüşme ise 16 Nisan 2007 tarihinde yapılan tahliyeye teşekkür görüşmesi oluyor.

Edinilen bilgiye göre tutanaklara yansıyan ilk görüşme 15 Mart 2007 tarihinde gerçekleşti. Bu görüşmede Ergun Gürsoy'un Başar Hacısüleymanoğlu'nu arayarak;

E.G:"Şunu söyleyeyim, yanlış bir yere koymuşlar sıralamaya...tamam mı. Onu değişirse diyor ben ara karar yaparım. Çıkartacağım diyor"

dediği, 8.Nisan 2007 tarihinde yine Başar Hacısüleymanoğlu'nu arayan Ergun Gürsoy'un;

E.G "Ne alemdesiniz"
B.H: "Ankara'ya gittik, Şenol abiyle dosyaları çıkarttık beklemedeyiz"

dediği, yine 12 Mart 2007 tarihinde  bu sefer Başar Hacısüleymanoğlu'nun Ergun Gürsoy'u arayarak;

B.H: "Abi dosyayı getirttim. Her şeyi hallettim. İşte şu anda hakimin..."
E.G: "Normal normal mahkeme ne zaman?
B.H:"Ayın 13'ünde abi"
E.G: "Yarın demek. Ben şimdi bugün ararım merak etme"

dediği, aynı gün ikinci kez yapılan telefon görüşmesinde bu sefer Ergun Gürsoy Başar hacısüleymanoğlu'nu arayarak;

E.G: "Tamam konuştum. İnşallah olacak. Kimseye de bir şey deme. Hemşehrilik var. Aslan gibi bir oğlandır." diyerek Oflu'nun ertesi günkü duruşmada serbest kalacağını söylediği ileri sürülüyor.

13 Nisan 2007 tarihinde yapılan duruşmada gerçekten de Oflu İsmail, savcının itirazı, bir hakimin de karşı oy kullanmasına rağmen hüküm değiştirilerek tahliye edildi. Tahliye sonrası Başar Hacısüleymanoğlu'nun Ergun Gürsoy'a attığı teşekkür mesajın da;

"Değerli ağabeyim müjdeli haberi vermek istedim. Mahkeme  babamın tahliyesine karar verdi. Göstermiş olduğun ilgi ve alakadan dolayı bonsuz teşekkür ederim. E yakın zamanda ziyaretine geleceğim. Ellerinden öpüyorum. Saygılar" dediği öğrenildi.

BİR TEŞEKKÜR DE OFLU'DAN
Başar Hacısüleymanoğlu ile Ergun Gürsoy arasındaki son görüşme ise 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleşiyor. Bu görüşmede Başar'ın telefonuyla Ergun Gürsoy'u Oflu İsmail aradığı ve;

İ.H: "Çok sağol teşekkür ediyorum" dediği belirtiliyor.

GÜRSOY'UN HEMŞEHRİSİ HAKİME RİCADA BULUNDUĞU DURUŞMADA NELER YAŞANDI?
İtalya'dan Türkiye'ye iade edilen ve kamuoyunda "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun, 36 yıla hüküm giydiği, 1979 yılında işlenen 2 cinayete ilişkin "yeni delil ve emareler bulunduğu" gerekçesiyle yaptığı iade-i muhakeme başvurusu üzerine yapılan yargılamasında, mahkeme yeniden hüküm oluşturdu. Toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılan İsmail Hacısüleymanoğlu tahliye edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İsmail Hacısüleymanoğlu rahatsızlığı sebebiyle hükümlü olarak hastanede tedavi gördüğü için jandarmalar tarafından doktor eşliğinde tekerlekli sandalyeyle getirildi. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, toplanan delillerin olaya yenilik getirmediği gerekçesiyle eski hükmün iptaline gerek olmadığı gerekçesiyle önceki kararın onaylanmasına karar verilmesini istedi.

Savunmasını yapan sanığın avukatı Şenol Birinci, müvekkilinin 2 kişiyi meşru müdafaa sonucu öldürdüğünü belirterek, beraatını istedi. Müvekkiline eğer ceza verilecek ise "ağır tahrik" unsurunun göz önüne alınmasını talep eden avukat Birinci, ayrıca İsmail Hacısüleymanoğlu'nın İtalya'da 21 yıl tutuklu kaldığını hatırlatarak, tahliyesini talep etti. Son sözü sorulan Hacısüleymanoğlu da, "Takdir mahkemenindir" dedi.

Verilen aradan sonra mahkeme heyeti, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Mayıs 1997 yılında verdiği kararın iptal edilerek yeniden hüküm oluşturulmasını öngördü. Kurulan yeni hükümle İsmail Hacısüleymanoğlu'na, "hafif tahrikin etkisi altında 2 kişiyi öldürmek" suçundan yasal indirim maddeleri de göz önüne alınarak toplamda 30 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme kararında sanık Hacısüleymanoğlu'nun, 4616 sayılı 23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıvermeye, Ceza ve Davaların Ertelenmesine Dair Kanun ile 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanun'un "infazı gereken süreyi aşan tutukluluk süresi"ni dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı. Mahkemenin İsmail Hacısüleymanoğlu ile ilgili yeniden hüküm kurmasına Üye Hakim Refik Özcan karşı oy kullandı.

Gazeteport



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ENERJİ BAKANLIĞINDA YOLSUZLUK OPERASYONU

'MUNDAR'BARDAK OPERASYONU

"OYUNUZ ÇOK DİYE REJİMİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ"
»  EVREN: YENİ ANAYASA'NIN ZAMANI GELDİ
»  ABDULLAH GÜL'ÜN DAMADI DA GEMİ MERAKLISI
»  CUMHURBAŞKANI'NDAN ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR
»  TMSF BAŞKANI ERTÜRK,'KÖŞK'E GİDİYOR' HABERLERİNİ YALANLADI
»  BAKAN GÜNAY, 30 MİLYON TURİST BEKLİYOR
»  VALİ GÜLER, KADEMELİ MESAİYE AÇIKLIK GETİRDİ
»  ERDOĞAN: "SEÇENEKLERİMİZ AZALMAKTA"
»  "LAİKLİK KARŞITLARI ANAYASA HAZIRLIYOR"
»  YASAYI ÇIKARTMADILAR TÜRKİYEY'E KAZIK YEDİRDİLER
»  TÜRKİYE OPERASYONUNU IRAK'A HABER VERECEK
»  ERDOĞAN'DAN ABD'YE, ''KONUŞMAYIN, SOMUT ADIM ATIN''
»  ''GAZ ANLAŞMASI SADECE İRAN VE TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRİR''
»  IRAK BÖLÜNÜRSE TÜRKMENLER 4.BÖLGEYİ İLAN EDECEK
»  OLLİ REHN'DEN ANAYASA TAVSİYESİ
»  " LİMAN VE HAVAALANLARINI RUMLARA AÇMAYACAĞIZ"
»  SICAK TAKİP GÖRÜŞMELERİ KİLİTLEDİ
»  BAHÇELİ'DEN ANAYASA KONUSUNDA HASSASİYET UYARISI
»  BİTLİS"TE MAYIN PATLAMASI, 2 ER ŞEHİT
»  ARINÇ'TAN İLGİNÇ SÖZLER
»  "ANAYASA'DA FİZİK YOK, DİN NİYE VAR"?
»  GORBAÇOV'DAN RUS HALKINA STALİNİZM UYARISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.