Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,2608
EURO
43,9789
IMKB
9.345,000
ALTIN
4.252,370
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ONLARIN BİR YATLARI VAR SÜPER DEĞİL SÜPER GİGA
ONLARIN BİR YATLARI VAR SÜPER DEĞİL SÜPER GİGA
 
Dubai Prensi Maktum'un yakında tamamlanacak dev yatı milyarderler arasında 'yat rekabeti' başlattı.
 
18.10.2005 - 00:25

 160 metrelik yat, Larry Ellison'ın yatından 23 metre uzun. Şu sıralar Gökova’da gezen Abramoviç ise "Sır" kod adlı yeni yatı ile hepsini geçmeye hazırlanıyor.
      Türkiye sahilleri dünyanın en zenginlerinin rekortmen yatlarına ev sahipliği yapıyor. Haftalık kirası masraflar hariç 490 bin dolar olan Leander adlı kiralık yatla geçen hafta Marmaris'te tatil yapan Bill Gates'ten sonra Rus zengin Roman Abramoviç de Gökova sularında turlarken görüldü.
      45 metreden uzun yatlar adının önüne “mega'' eki alıyor. Ama artık yatın “giga'' olanı moda. İstanbul için 5 milyar dolarlık gayrimenkul projesi açıklayan Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşit el Maktum'un son rötuşları yapılan Platinum adlı giga yatı dünyanın en büyük yatı ünvanını almaya hazırlanıyor. Bittiğinde “Golden Star'' adını alabileceği belirtilen yat, 160 metre uzunluğunda. Nisan ayında suya indirilen yatın çalışmaları Dubai'de devam ediyor. Platinum, bir İkinci Dünya Savaşı destroyerinden bile daha büyük.
     
     Abramoviç'ın sırrı

      Şeyhin bu girişimine en çok ABD’li kurumsal yazılım şirketi Oracle'ın sahibi Larry Ellison kızacak. Çünkü Ellison'ın 137 metrelik yatı Rising Sun, ikinci sıraya düşecek. Birkaç gündür beş yatının en büyüğü olan 115 metrelik Pelorus'la Gökova koylarında turlayan Rus milyarder Roman Abramoviç ise "Sır" kod adlı yeni yatı ile hepsini geçmeye hazırlanıyor.
      Roman'ın büyük yeni bebeği, Platinum'dan uzun olacak. 38 yaşındaki Abramoviç hobi olarak yat alıyor. Dünyanın en büyük 10 yatından 3'ü onun. Sahibi olduğu İngiliz futbol takımı Chelsea'nin oyuncuları ve ailelerini yatında ağırlamayı seviyor. Son olarak Türkiye sularında görünen Pelorus, 100 milyon dolar değerinde bir yat. 115 metre uzunluğundaki yat, personel için 42, misafirler için de 22 odaya sahip. Yatın yakıt deposu 200 bin dolara doluyor. Rus petrol zengini Roman Abramoviç'in süper pahalı yat hobisi ona yılda en az 15 milyon dolara mal oluyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GAMZE ÖZÇELİK OLAYINDA 6 KİŞİ SERBEST

AVŞAR'IN YUVASINI YIKTIĞI SÖYLENEN KADIN FERAYE KONUŞTU

"NİHAT'TAN ÇOCUK DOĞURMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
»  GAMZE ÖZÇELİK'İN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAYANLAR GÖZALTINA ALINDI
»  ZEKERİYA BEYAZ HOCA YİNE SALLAMALARDA BULUNDU
»  "SEVİŞSİN AMA SEVMESİN"!
»  "HERKES BANA TECAVÜZCÜ MUAMESELMİ YAPIYOR"!
»  PARİS HİLTON ALDATILMAYA DAYANAMADI
»  PARİS HİLTON'U TAKİP EDEN PAPARAZZİLER İN BU SEFERKİ KISMETİ DAYAK YEMEK OLDU
»  MANKENLER HINCAL ULUÇ'UN PEŞİNDE!
»  "KOCAMI ALDATMADIM"!
»  007 GERİ DÖNÜYOR... YENİ JAMES BOND: DANIEL CRAIG
»  İZLANDA'NIN GELİN VE DAMAT DİZİSİ ÇEKİMLERİ MARMARİSTE
»  CEM YILMAZ, ZEKERİYABEYAZ'I Tİİ'YE ALDI
»  GAMZE'NİN YÜZÜ GÜLDÜ
»  BİLİRKİŞİ'DEN ÇARPIÇI GAMZE ÖZÇELİK RAPORU!
»  KARISININ LEZBİYEN OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE MAHKEMEYE KOŞAN İŞADAMI
»  İŞTE HER YAŞIN EN SEKSİ KADINI
»  CEMİL İPEKCİ SİVEREK'İN ERKEKLERİNİ ÇOK BEĞENDİ
»  YAŞAYAN EN SEKSİ KADIN
»  ZEKERİYA BEYAZ ARTİST OLDU
»  TMSF, GENELEV'E EL KOYARSA?
»  OKAN BAYÜLGEN YİNE HADDİNİ AŞTI
»  KIRAÇ, ALKOL KOMASINDAN YOĞUN BAKIMDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.