Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0970
EURO
37,4758
IMKB
9.837,000
ALTIN
3.353,320
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ONUN RAKI İÇTİĞİ SAATLERDE 32 İŞÇİ İŞSİZ KALDI
ONUN RAKI İÇTİĞİ SAATLERDE 32 İŞÇİ İŞSİZ KALDI
 
Mersin'in Anamur ilçesindeki Devlet Hastanesinde temizlik ve bilgi işlem şirketlerinde çalışan 32 işçi hiçbir gerekçe gösterilden işten çıkarıldı. Ekmeğin aslanın ağzında olduğu günümüzde 32 işçi yeni yılın ikinci gününde işsiz kaldı. Kadın, erkek demeden gözyaşlarına boğulan işçiler "erkekler ağlamaz" sözünü boşa çıkardı.
 
3.1.2010 - 23:30

AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Abant'ta su gibi rakı içildiği masada hayatın tadını çıkartırken Mersinde ise ,32 işçi yeni yılın ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldılar.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR - FOTO GALERİ

Mersin'in Anamur ilçesindeki Devlet Hastanesinde temizlik ve bilgi işlem şirketlerinde çalışan 32 işçi, sözleşmelerinin yenilenmemesini protesto etti.

Hastane bahçesinde toplanan grup adına basın açıklaması yapan temizlik işçisi Fatih Kurt, işlerine son verildiğini dün mesaiye geldiklerinde öğrendiklerini belirterek, “Bize daha önce bilgi verilmedi. Sözleşme yapılmayacağını öğrendiğimizde çok şaşırdık” dedi.

Yeni temizlik şirketinin 44 işçiden 22'si, bilgi işlem şirketinin de 40 işçiden 10'u ile sözleşme yenilemediğini ifade eden Kurt, “Aramızda engelliler, yaşlı annesine bakanlar, çocuğu doğacak olanlar var. Yıllardır şirketler değişir ama işimize devam ederdik. 32 kişinin ekmeği elinden alınmıştır” diye konuştu.

Kendilerine hastane yönetimi ve şirketlerin yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadığını öne süren Fatih Kurt, “Kimseye ulaşamıyoruz. İşimize geri dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İşçilere destek veren AKP İl Genel Meclisi Üyesi Ali Yılmaz Sarıoğlu da işçilerin sözleşmelerinin yenilenmesi için ilgililerle görüşeceğini söyledi.

Aralarında engellilerin de bulunduğu gruptan bazı kişilerin açıklama sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Grup, açıklamanın ardından pazartesi günü hastane önünde yeniden toplanmak üzere dağıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BORÇLULARINI DÖNSÖZ OYNATIRKEN YAKALADI

GİRESUN'DA ATIBAŞI OPERASYONU!

FLAŞ..FLAŞ..İRAN 10 TÜRK VATANDAŞINI GÖZ ALTINA ALDI
»  DOMUZ VE KUŞ GRİBİNE KARŞI MUCİZE 'PASTİL'
»  YAPAY DAMARLA BY- PASS
»  VATANDAŞ EN ÇOK KİMDEN ŞİKAYETÇİ?
»  AYSUN KAPTAN'A ŞOK SUÇLAMA
»  2010'DA HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK İŞLEMLER!
»  BU YIL, 117 GÜN TATİL YAPACAĞIZ!
»  75 TON HAMSİYE EL KONULDU
»  SİLAH ZORUYLA EĞİTİM!
»  KAÇ KURUMDA EŞEK ETİ VERİLİYOR?
»  KANADA'YA GİTTİ SIR OLDU!
»  GÖKTEN ÇAMAŞIR YAĞDI ODA KAPTI
»  "BU NASIRLAR YANGELİP YATMAKTAN OLMADI!"
»  FELEZLERDE CAN PAZARI
»  CANLI YAYINDA EVLENME TEKLİFİ
»  SUÇLARA DA ZAM GELDİ!
»  POLİS'İN EMEKLİLİK HESABI
»  MUHSİN YAZICIOĞLU, DOĞUM GÜNÜ'NDE ANILDI
»  ANKARALI YENİ YILA ZAMLA MERHABA DİYECEK
»  ADALET, RÖGR'DA BOĞULDU
»  FAKİRİN LASTİK ÇİZMESİ SOSYETE'DE MODA OLDU
»  PLASTİK KELEPÇELİ FOTOĞRAF PANKART OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.