Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1188
EURO
37,6870
IMKB
9.780,000
ALTIN
3.372,090
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Onur Öymen: PYD, Kandil’de Kuruldu
Onur Öymen: PYD, Kandil’de Kuruldu
 
Suriye’de gelinen noktayı değerlendiren Eski CHP Milletvekili Onur Öymen, ABD’nin terör örgütü saymadığı PYD'yi eski ABD Şam elçisinin yayımladığı bir makalede "PYD'yi PKK'nın Kandil Dağı'nda kurduğunu, PYD'nin KCK'nın da üyesi olduğunu, PKK ile çok yoğun işbirliği içinde olduğunu" yazdığını ifade etti.
 
28.10.2019 - 10:03

 

61 bin PYD'li ve YPG'liyi eğitmek için Amerika'nın Meclis'ten 300 milyon dolarlık tahsilat aldığını ifade eden Öymen, "PYD onlar için hazır paralı asker Suriye'de. PYD teröristmiş, müttefik ülkeye saldırıyormuş, masumların ölümüne sebep oluyormuş, bunları dert etmezler. Onların derdi, Suriye'yi petrol kaynağından mahrum etmek" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Onur Öymen'in açıklamaları şöyle:
Ne Amerika'ya ne Rusya'ya PYD'nin bir terör örgütü olduğunu kabul ettirebildik. Ama tek bir ülke kabul etti, Suriye! 16 Eylül'de bir mektup gönderdiler Birleşmiş Milletler'e ve bu PYD bölücü bir terör örgütüdür dediler, yaptıklarını anlattılar, şikayet ettiler. Fakat gene de Suriye'de çok kaypak bir zemin olduğunu görmek lazım. Bu kaypak zeminde yapılacak iş Suriye'de hem Amerika'yı hem Rusya'yı PYD'nin terör örgütü olduğuna ikna etmek.

Evvelsi gün önemli bir Amerikan sivil toplum örgütünün başkanı ile görüştüm İstanbul'da. Adam dedi ki “Amerika'da hiç kimse PYD'nin terör örgütü olduğunu kabul etmiyor.” Ona da söyledim, Amerika'da bir Amerikalı var bunu kabul eden. O da sordu, “Kim?” dedi. Şam'daki eski büyükelçiniz (Robert Ford) dedim! Amerika'nın eski Şam büyükelçisi bu konuda bir makale yayınladı ve PYD'yi PKK'nın Kandil Dağı'nda kurduğunu, PYD'nin KCK'nın da üyesi olduğunu, PKK ile çok yoğun işbirliği içinde olduğunu yazdı. Makalede, “PKK'nın üst düzey yöneticileri Suriye'deki kamplarda eğitim görüyorlar” diyor. “PYD'liler Türkiye'de görev yapıyorlar” diyor. “Türkiye'de büyük terör eylemlerini gerçekleştirenler, Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından eğitildiler” diyor. Şimdi elinizde bunları söyleyen bir Amerikan Büyükelçisi var ve siz Amerikalılara bir türlü “bu büyükelçinin söylediği laflar doğrudur” diye anlatamıyorsunuz… Başka bir konu daha var, bu Amerika'nın göklere çıkardığı, müttefikimiz dediği PYD için Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) “Savaş suçlusudur” dedi, biliyor muydunuz?

 
2015 yılında bir rapor yazdılar, özel bir heyet göndermişler Suriye'nin kuzeyine… PYD'yi incelemek için. Raporda deniyor ki “PYD'liler işgal ettikleri köyleri yıkıyorlar. Çünkü amaçları orada oturanların bir daha evlerine dönmemesini sağlamak. Bu bir savaş suçudur” diyor. Bunu da basında yazan olmadı! Tuhaftır.

"ABD, PYD'yi müttefik olarak görüyor"

Şu anda 61 bin PYD'li ve YPG'liyi eğitmek için Amerika, Meclis'ten 300 milyon dolarlık tahsilat aldı. PYD onlar için hazır paralı asker Suriye'de. PYD teröristmiş, müttefik ülkeye saldırıyormuş, masumların ölümüne sebep oluyormuş, bunları dert etmezler. Onların derdi, Suriye'yi petrol kaynağından mahrum etmek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP'den Flaş Af Açıklaması

Londra'da Türk BelediyeBaşkanına Saldırı

DEAŞ Yeni Elebaşını Belirledi!
»  Altun'dan Bağdadi Açıklaması
»  "Suriyeliler Geldi Yuvalar Yıkıldı"
»   Soylu: “Lanet Bir Dizi Var 'Çukur' Diye
»  Bağdadi Oğerasyonu Türkiye'ye Tezgah mı?
»  MSB'den İblid Operasyonu Açıklaması
»  AKP Vekiller İçin Anons Önerisi
»  Menzil SağlıkBakanlığını Ele Geçirdi mi?
»  Emniyette Sürpriz Atamalar
»  ‘İcra’ Devletin Gelir Kapısı Oldu
»  Trump'tan Merak Uyandıran Twett
»  HDP'li Buldan'dan CHP'ye açık tehdit!
»  Şili'de 1 Milyonu Aşkın Kişi Sokakta
»  İYİ Parti'de Şok İstifa
»  Eti Maden'de Dudak Uçuklatan Maaş!
»  İYİ Parti 2 Yaşında
»  HDP'li Buldan: Diyalog Bekliyoruz
»  Kadın Cinayetlerinde Korkunç Tablo
»  CHP’li Tanal: TİHEK Bağımsız Olmalı
»  CHP’nin ‘Kripto’ İtirazı
»  Ağbaba’nın Konuşması Olay Yarattı
»  Erdoğan ve İmamoğlu Yan Yana Saf Tuttu.
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.