Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5383
EURO
34,9025
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.437,320
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Oy Verme İşlemi Bitti,Sayım Başladı
Oy Verme İşlemi Bitti,Sayım Başladı
 
Türkiye'de oy verme işlemi bitti, sayım başladı; işte il il yaşananlar
 
24.6.2018 - 17:14

Türkiye, cumhurbaşkanı ve genel milletvekili seçimleri için bugün (24 Haziran 2018) sandık başına gitti.

Seçimde, yurt içinde 56 milyon 322 bin 632 kişi, 180 bin 65 sandıkta oy kullandı.

81 ilde saat 08:00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17:00'de sona erdi ve oy sayımı başladı.

İşte il il yaşananlar:

17:00 Oy verme işlemi sona erdi.

15.53 Ümraniye’deki Mehmet Akif İlkokulu’nda oy kullandıktan sonra imza atmayan, kısa süre sonra dönerek yeniden oy kullanmak isteyen bir AKP’li seçmen ile beraberindeki AKP’li kat-okul sorumluları, önce oyunun iptal edileceğini söyleyen MHP’li sandık kurulu üyesine, ardından da kavgayı önlemeye çalışan CHP’li sandık kurulu üyesine saldırdı. Sandık çevresine polisler, okul önüne ise ambulans geldi.

15.05 Bayrampaşa’daki Nuri Örs Ortaokulu’nda AKP’ye ve Erdoğan’a oy veren bir seçmen, suç işleyerek oy kullanırken çektiği görüntüyü yayımladı.14.58 Sarıyer Tarabya’da Özel İstek Kemal Atatürk Ortaokulu’ndaki 1273 nolu sandıkta, hukuksuz oy kullanmaya çalışan 2 AKP’li sandık görevlileri ve müşahitler tarafından engellendi, tutanak tutuldu. AKP’liler tutanak üzerine zorluk çıkarınca gözaltına alındılar.

14.55 İyi Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Orhun Ertürk, aralarında Milletvekili Ümit Özdağ’ın da olduğu İyi Partililere dönük saldırı ve tehditlerle ilgili bir paylaşım yaptı, sandıklara sahip çıkacaklarını söyledi.

14.38 Bakırköy ve Yeşilköy ilçelerinde elektrik kesintisi yaşandı. Orta gerilim arıza ile olduğu öğrenilen kesintinin 17.30’a kadar süreceği tahmin ediliyor. (Dokuz8 Haber)

14.30 Kağıthane Ticaret Odası İlkokulu’nda yaşlılar oy kullanırken ailelerinin kabine girmesine itiraz eden müşahitler, ANAP rozeti taşıyan kişilerce uzaklaştırıldıklarını bildirdi. Binadaki polis, gözlemcilere “Şikayetinizi karakola yapmanız gerek” dedi. (Dokuz8 Haber)

14.14 Güngören’deki Şiir Mektebi Ortaokulu’nda AKP’liler, HDP’li görevlilere saldırı girişiminde bulundu.

13.49 - Yaşlı kadının elinden oy pusulasını aldı; birden fazla mühür bastı
Bursa NOSAB İlkokulu’nda yaşlı bir kadınla oy kabinine girmek isteyen bir kişiye müşahitler izin vermedi. Kadının yalnız girdiği oy kabininde mühür bastığı pusulayı elinden alarak, birden fazla noktaya mühür basarak oyu geçersiz kılan ve oğlu olduğu ifade edilen kişi gözaltına alındı. Okulda AKP’liler ile müşahitler arasında tartışma çıktı. Tutanak tutuldu.

13.35 - HDP: Van'ın Damlacık mahallesindeki yurttaşlar, oy kullanabilmek için 8 kilometre yol yürüdü
HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda sandıkları başka yere taşınan Van'ın Özalp ilçesine bağlı Damlacık mahallesindeki vatandaşların, oy kullanabilmek için 8 kilometre yol yürüdüğü ifade edildi. Paylaşımda öte yandan, "Yurttaşlarımızın iradesini kutluyoruz" dendi.

13.20 - Hopa'da oy verme işlemi durduruldu; müşahitler değiştirildi
Müşabir.com adresinin geçtiği bilgiye göre, "Artvin‘in Hopa ilçesindeki pek çok sandığa Kemalpaşa ilçesine ait sandık kurulu mühürleri gönderildi. Müşahitlerin itirazları üzerine önce tutanak tutularak oy verme işlemi durduruldu, ardından da mühürler değiştirildi. Oy verme işlemi bunun ardından yeniden başladı."

13.00 - Kocaeli'nde sandık başında kavga
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, sandık müşahitleri arasında çıkan kavga, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Olay, Gölcük ilçesi Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu'nda meydana geldi. Sandık müşahitleri arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında müşahitlerden biri, diğerine yumruk atmaya çalıştı. Araya giren polisler ve görevliler tarafları uzaklaştırdı. Bu sırada araya girenler, tarafları telkinde bulundu. Sakinleştirilen taraflar, tekrar görevlerine devam etti. (DHA)

12.30 -  AKP'li Belediye Başkanı: Burada benim borum öter
HDP Mardin Milletvekili adayı Dilaver İnal, AKP’nin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in sandık görevlilerini, “Burada olmayanlar için de oy kullanılacak. Burada benim borum öter” diye tehdit ettiği aktardı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP Mardin milletvekili adayı İnal, Demir’in seçim kurallarını çiğnediğini ve “Burada olmayanlar için de oy kullanılacak. Burada benim borum öter. Eski köye yeni adet mi getiriyorsunuz?” diyerek sandık görevlilerini tehdit ettiğini söyledi.

 

11.50 - CHP’li Çelebi: Urfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerimiz baskıyla uzaklaştırıldı; mücadele devam ediyor!
CHP'li Mehmet Ali Çelebi, sosyal emdya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, Şanlıurfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerinin "baskı ile uzaklaştırıldı"nı ifade ederek, "Canhıraş bir mücadele devam ediyor. Ne olursa olsun milli irade kazanacak! Kayıtlarımız var, itirazlarımız hazır. Geçmiş seçimde sonradan mühür basılan ve videosu çekilen sandığı iptal ettirdiğimiz gibi bunların da iptalini sağlayacağız" iddiasında bluundu.

11.50 - CHP'li Akın: Müşait kartını siyasi partiler düzenleyebilir; tutanak tutulmalı
Sendika.org'da yer alan habere göre Erzurum‘un Tekman ve Karaçoban ilçelerinde AKP’li Belediye, işçilerine İçişleri Bakanlığı görevli kartı dağıttı. İçişleri Bakanlığı yazan görevli kartına sahip işçilerin oy kullanılan alanlarda serbestçe dolaşabildiği bilgisi aktarıldı.

CHP Balıkesir Mileltvekili Ahmet Akın, bu kartlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’nın müşahit kartı düzenleyemeyeceğini, ancak seçimlere katılan siyasi partilerin müşahit kartı düzenleyebileceği açıklamasında bulundu. Söz konusu kartlara sahip olanlarla ilgili tutunak tutulması yönünde çağrı yaptı.

,t24



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TSK Hava Harekatları Açıklaması

Ali Koç'tan Muharrem İnce açıklaması!

Seçim Yasakları Başladı
»  "Ölüm Kalım Meselesi,Bozun Namazı"
»  Cumhur İttifakı'nda Büyük Deprem
»  Bahçeli: Tansu Çiller'i tebrik ettim
»  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRTde
»  "Kandil'deyiz, Gerekirse Sincar'dayız"
»   İnce, Ankara'da Yüzbinlere Seslendi
»  O Teröristler Tek tek Temizleniyor
»   İnce,CNN'de Amanpour'a Konuk Oldu
»  LüksOtelde FETÖ operasyonu
»  Kılıçdaroğlu: Seçim ikinci tura kalacak
»  Perinçek: Kavala da Ilıcak da Çıkacak
»  "Bir Panik Duygusu Hissediyorum"
»  Yeni sistemde kaç bakanlık olacak?
»  Akşener'e Belediye Engeli
»  Hırvatistan Messi'li Arjantin'i Yıktı
»  İYİ Partili Aday Yaşamını Yitirdi
»  F-35'lerde Teslim Günü
»  İzmir Mitingine İnternet Sansürü!
»  Seda Sayan'a acil ameliyat!
»  3. Havalimanı'nda Tarihi Gün
»  Muharrem İnce İzmir'i Salladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.