Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1303
EURO
38,2253
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.922,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAPA'NIN TÜRKİYE ZİYARETİNİN ŞİFRESİ
PAPA NIN TÜRKİYE ZİYARETİNİN ŞİFRESİ
 
Alman DW-TV kanalının din muhabiri John Berwick, Papa 16. Benediktus'un İslam'a yönelik çirkin sözlerini ve Türkiye ziyaretinin nedeni yazdı.
 
3.10.2006 - 00:02

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un İslam dünyasında tepki çeken konuşmasında Bizans imparatoru Paleologus'tan alıntı yapmasının ardında, Katolik dünyası ile Ortodoks dünyasını birleştirme hedefinin yattığı, Papa'nın Türkiye ziyaretinin ana hedefinin de bu olduğu öne sürüldü.

International Herald Tribune gazetesinde yer alan ve Alman DW-TV kanalının din muhabiri John Berwick tarafından kaleme alınan yazıda, Papa'nın geçen ay Almanya'da yaptığı ve İslam dünyasında tepkilere yol açan konuşmasında Türkler tarafından kuşatılmış Bizans imparatorunun sözlerinden alıntı yapmasının, "Doğu Ortodoks kilisesine mensup 240 milyon Hristiyan tarafından alışılmadık bir dayanışma ifadesi olarak algılanacağı" kaydedildi.

"Bizansa doğru yelken açmak" başlığını taşıyan yazıda, 79 yaşında ve sağlığı kötü olan Papa'nın, "Doğu Ortodoks kilisesi ile birleşmeyi ömrü içinde gerçekleştirebileceği bir hedef olarak gördüğü" belirtildi. Gazete, Papa'nın Kasım ayında yapacağı Türkiye ziyaretinde Patrik Bartholomeos'la görüşmesinde sıcak bir şekilde karşılanacağına kuşku olmadığını yazdı.

Papa, geçen ay Almanya'da inanç ve mantık üzerine yaptığı konuşmasında, Bizans imparatoru Paleologus'un "Muhammed dünyaya şer ve kötülükten başka ne getirdi?" şeklindeki ifadesini aktarmış ve İslam dünyasında tepkilere yol açmıştı. International Herald Tribune gazetesindeki yazıda, Paleologus'un Bizans'ın son Hristiyan imparatorlarından ve Ortodokslar tarafından aziz kabul edilen son Bizans imparatoru Konstantin'in de babası olduğu, sekiz ay Türklerin kuşatması altında zor zamanlar geçirmesinin etkisiyle İslam hakkında da "sağlıksız" görüşlere sahip olduğu anımsatıldı. "Peki o zaman Papa neden cihad konusuna değinirken Bizans imparatorundan otorite gibi alıntı yaptı?" sorusu yöneltilen yazıda, daha sonra şu görüşe yer verildi:

"16. Benediktus Kasım'da Türkiye'ye ziyaret planlıyor. Daha önce de Katolik kilisesinin baş ilahiyat bilimcisi olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yeri olmadığını ve gidip Müslüman ülkeler birliğine katılması gerektiğini söyleyen kendisiydi. O yüzden anlaşılan Türkiye'ye bu ülkeyi doğu ile Avrupa arasında bir köprü olarak gördüğünü söylemek için gitmiyor. 16. Benediktus, İstanbul'da, acil bir siyasi konu olarak görmesine karşın Müslümanlarla diyalog arayışında da olmayacak. Ziyaretinin ana amacı, Doğu Ortodoks Kilisesi'nin en üst din adamı Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'u ziyaret etmektir."

International Herald Tribune, Papa'nın iddialı bir projesi olduğunu, Hristiyanlığın Avrupa'yı yeniden ele geçirmesini istediğini belirterek, "Bu proje gerçekçi görünmeyebilir ancak bunun için ilk aşamada Hristiyanlar arasında birliğin sağlanması gerekecektir. Papa'ya göre, Katolikler ile Protestanlar arasında teolojik ayrılıklar çok büyük ve bu alanda bir ilerleme beklenemez. Ancak Katoliklerin ardından dünyadaki ikinci büyük Hristiyan kitlesi olan Doğu Ortodoks kilisesi ile durum farklı. İki toplumu ayıran büyük teolojik görüş ayrılıkları yok. Katolikler ve Ortodokslar arasında bir tür birleşme sadece mümkün olan bir şey değil, Papa'ya göre son derece arzulanan bir şey" görüşüne yer verdi. Gazete, 16. Benediktus'un Papa seçilirken geleneksel olarak Papalara verilen "Batı Patriği" unvanından vazgeçtiğini ve Ortodokslarla olan bir teolojik ayrılığı ortadan kaldırdığını anımsattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DARVİN'İN EVRİM TEORİSİNE DARBE

STAR, ARDAN ZENTÜRK İLE DE YOLLARINI AYIRDI

ABD'DE DİNCİ OKULA SİLAHLI SALDIRI:7 ÖLÜ
»  ERDOĞAN'A KÖTÜ SÜPRİZ!
»  25 YIL GECİKEN İTİRAF!
»  CUMHURBAŞKANI YERLERE KAPANIP HALI ÖPTÜ!
»  PAPA, SÜBYANCILARI KOLLAMIŞ!
»  AMERİKA DURUP DURUP 11 EYLÜL VİDEOLARI ÇIKARTIYOR
»  İRAN, RESMEN SADDAM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU
»  MERKEL'DEN ANKARA'YA RUMLARA LİMAN YASAĞI UYARISI!
»  DOKTORLAR, MİNİ ETEKLİ HEMŞİRE İSTEDİ!
»  ABD,'GAY VEKİL'İ KONUŞUYOR!
»  KANADA POLİSİNİ UTANDIRAN YAKALAMA
»  PAPA'NIN KARANLIK PLANI
»  MÖSYÖ CHİRAC ÖNCE CEZAYİR SOYKIRIMININ HESABINI VER
»  AVUSTRALYA'DAN ATATÜRK AYIBI
»  BREZİLYA'DA KAYBOLAN UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU
»  CHİRAC, ERMENİSTAN'DA KÜSTAHLAŞTI
»  HAVADA DEHŞET,155 YOLCUSU BULUNAN UÇAK KAYIP
»  AFGANİSTAN'DA İNTİHAR SALDIRISI
»  DOKTORLAR KAÇINCA HASTA YANARAK ÖLDÜ
»  FRANSA'DA 2007 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
»  GÜRCİSTAN RUS SUBAYLARI TUTUKLADI
»  FRANSA CUMHURBAŞKANI CHİRAC ERMENİSTAN'DA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.