Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PATLAMANIN BİLANÇOSU, 5 ÖLÜ, 60 YARALI
PATLAMANIN BİLANÇOSU, 5 ÖLÜ, 60 YARALI
 
Ankara'da kentin işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı yakınlarında saat 18.45 sıralarında bir patlama oldu. Anafartalar Çarşısındaki patlamanın ardından içeriden 4 ceset çıkarıldı. Başbakan Erdoğan patlamada 1'i Pakistanlı 5 kişinin öldüğünü, 60'ın üzerinde yaralı olduğunu açıkladı.
 
22.5.2007 - 21:08
      Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi. Polis kaynakları, patlamanın otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana geldiğini açıkladı.
      Çarşının giriş bölümünde çökmeye ve çevredeki binalarda hasara neden olan patlamanın ardından bölgeye ambulanslar ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
      Ekipler tarafından 4 kişinin cesedi çarşıdan çıkarıldı. Ekiplerin çarşıdaki çalışmaları sürüyor.
      Olayın ardından 17 yaralı bölgedeki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 6’su Ankara Hastanesinde, 10’u Numune Hastanesine ve 1’i de İbni Sina Hastanesine kaldırıldı. yaralılar arasında Pakistan uyruklu 4 kişinin de bulunduğu öğrenildi.
     
     A4 PATLAYICI

      Polis kaynaklarının verdiği ilk bilgilerde patlamanın PKK'nın sıklıkla kullandığı A4 tipi bomba kaynaklı olduğunu açıkladı.
      55 yaralının bulunduğu patlamada kullanılan A-4’ün miktarını henüz bilinmiyor.
      Olay yerine gelen emniyet yetkilileri patlayıcı sonucu ölenler arasında bulunan bir kişinin parçalandığını ifade ederken, bu kişinin canlı bomba olabileceğini kaydettiler. İkinci bir bomba olma ihtimali nedeniyle binanın boşaltıldığını kaydeden emniyet yetkilileri, "A-4 patlayıcı C-4 gibi çok etkili bir plastik patlayıcı. Yoğun hasar veriyor. her türlü şekle sokulabilen yumuşak kıvamdaki bir patlayıcı. Genelde askeri malzeme olarak kullanılıyor" dediler.
      100’ü aşkın dükkanın bulunduğu iş merkezinde patlamanın etkisiyle iş merkezindeki asma katında çöktüğü bildirildi.
      Patlamanın bir intihar saldırısı olabileceği ve PKK'nın eylemi olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
      İtfaiye patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını açıkladı.
      Öte yandan, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanı sıra Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da olay yerine geldiler.
      Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Poyraz ile beraberindeki Cumhuriyet Savcıları olay yerine gelerek incelemelere başladılar.
     
     İKİNCİ BOMBA İHBARI

      Polis, patlamanın meydana geldiği yerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba ihtimaline karşı bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı. Önlemler alınırken 2. bomba ihbarı polisi alarma geçirdi.
      Teknik ekipler ve bomba imha ekipleri olay yerinde inceleme yapıyor. Çok sayıda ambulans da olay yerine sevk edildi. Numune Hastanesi'nde 15 yaralı olduğu belirtiliyor.
     
     CANLI BOMBA MI?

      Emniyet yetkililerinin aktardığı resmi olmayan tanık ifadelerine göre motosiklet kullanan bir kişinin canlı bomba olarak saldırı düzenlemiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.
      Güvenlik kordonunun arkasından yaralıların ve çevreye saçılan kol ve bacak parçaların ambulanslara yerleştirildiği görüldü.
      Çevreye saçılan kanlı giysiler ve ayakkabılar görülürken, çevre hastanelerden gelen ambulanslar patlama bölgesinden hastanelere yaralı taşımaya devam ediyor. Patlamanın şiddetiyle Anafartalar Çarşısı binasının giriş katının bir cephesi yıkılmış durumda olduğu görüldü. Üst katlarda camların kırılarak çevreye saçılmış olması patlamanın çok şiddetli olduğu izlenimi verdi.
     
     PATLAMA ANKARA'NIN MERKEZİ YERİNDE

      Patlamanın, Ankara'nın en kalabalık ikinci merkezi olan Ulus'taki iş merkezlerinin bulunduğu bölgede meydana gelmesi, yaralı sayısının fazla olmasında etkili oldu.
      İş çıkışı saati olduğu için patlamadan çok sayıda kişinin etkilenmesinden endişe ediliyor. Patlamanın çok şiddetli olduğu bildiriliyor.
      Olay yerinden bilgi veren CNN TÜRK muhabiri Osman Sert patlamanın olduğu yerde cesetlerin bulunduğunu, bazı vatandaşların vücutlarının parçalandığını belirtti.
     
     NUMUNE HASTANESİNDEKİ YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

      Anafartalar Çarşısı önündeki patlamanın ardından Numune Hastanesinde tedavi gören yaralıların kimlikleri belli oldu.
      Alınan bilgiye göre Numune Hastanesinde tedavi gören yaralıların isimleri şöyle:
      Gökhan Kılınç, Oktay Topal, Mehmet Emin Şimşek, Hatice Şanlıer, Ekrem Özmen, Ayşe Kuyuk, Figen Hoşkal, Aydın Canbek, Halil İbrahim Kopça, Caner Kaplan, Hacı Karagöz, Güllü Çolakoğlu.
      Hastanede ayrıca, Salman Dalhani, Tarık Zafer İkbal, Ali Ezad Abbas, Abdul Mozed Khan, Muhammed Korhan ve Zülfikar Lodin adlı 6 Pakistan vatandaşının tedavi gördüğü belirtildi.
      Pakistanlı bir askeri yetkili hastane çıkışında yaptığı açıklamada IDEF 2007 Fuarı için Ankara'ya geldiklerini söyledi. Yetkili, şu an hastanede bulunan 6 Pakistanlı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.
     
     DEVLET BAKANI ŞAHİN PATLAMA BÖLGESİNDE

      Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulus’taki patlama sonrası Anafartalar’a geldi. Güvenlik ve sağlık birimlerinin çalışmasına engel olmamak için alandan hemen ayrılacağını belirten Şahin, yaralıları hastanede ziyaret edeceğini söyledi. Şahin, patlamanın nedeni hakkında henüz bilgilerinin olmadığını, gerekli incelemeden sonra ortaya çıkacağını söyledi.
     
     YARALI YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

      Patlamada yaralanan 6 kişi İbn-i Sina Hastanesi’ne getirildi. Anafartalar Çarşısı’ndaki patlamada yaralanan Serkan Ardınç, Süleyman Danacı, Serkan Duman, Selahattin Deniz, Osman Kocagöz ile soyadı henüz belirlenemeyen İhsan adında bir kişi İbn-i Sina Hastanesi’ne getirildi. Yaralılardan İhsan adlı kişinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.
      Bu arada, çok sayıda kişi de İbn-i Sina Hastanesi’ne gelerek yakınlarının hastanede olup olmadığını araştırdı. Yakınları olanlar da yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinmek için beklemeye başladı. Bazı yaralı yakınlarının sinir krizi geçirdiği gözlendi.
     
     KIZILAY HASTANELERE KAN SEVK ETTİ

      Patlamanın ardından Kızılay’ın 150 ünite kanı yaralıların bulunduğu hastanelere acilen sevk ettiği bildirildi.
      Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Kızılay’ın, patlamanın ardından yaralı sayısının fazla olması nedeniyle kan merkezlerini alarma geçirdiği ve 150 ünite kanı yaralıların bulunduğu hastanelere acilen sevk ettiği belirtildi.
      Açıklamada, Kızılay’ın patlamanın meydana geldiği yere iki haberleşme aracı, uzman psikolog ve afet müdahale uzmanları gönderdiği kaydedildi.
      Kızılay’ın ayrıca Afet Operasyon Merkezi’ni 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçirdiği ve patlama yerinde çalışan güvenlik kuvvetleri ve yaralı yakınlarının kumanya ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçtiği ifade edildi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LİSELİ KIZA ZORLA TECAVÜZE 21 YIL

TEDAŞ MEMURU FABRİKATÖR ÇIKTI

İSKENDERUN'DA HALK, SAPIK İÇİN ADLİYEYİ BASTI
»  PKK'LI TERÖRİSTLER İKİ KİŞİYİ KAÇIRDI
»  GELİN ARABASINA MAGANDA TERÖRÜ
»  KORKULU GECENİN ARDINDAN SORGUN SAKİN
»  FUHUŞ ÇETESİ İÇİNDE BİRDE SAVCI ÇIKTI
»  YARGITAY; PKK 'LI CENAZESİNE KATILMAK SUÇ
»  MALATYA CANİSİ:''40 YILI GÖZE ALDIM''
»  VATANDAŞLAR, FUHUŞ YAPILAN 4 EVİ YAKTI!
»  KAYIP KIZIN CESEDİ BODRUMDAN ÇIKTI
»  "TÜRK MAFYASI UYUŞTURUCUDAN SORUMLU"
»  ISPARTA'DA BİR KADIN, KURU SIKI İLE KUYUMCU SOYMAYA KALKTI
»  "KARIM MAFY'YA KARIŞMIŞ ŞİKAYETÇİYİM"
»  ÇORUM'DA MERA KAVGASI, 1 ÖLÜ 3 YARALI
»  YAYINEVİ CİNAYETİ ZANLISI TUTUKLANDI
»  KAMERALI RÖNTGENCİYİ POLİS SUÇ ÜSTÜ YAKALADI
»  E.G " TANRI TÜRKÜ KORUSUN"DİYE BAĞIRDI
»   DİYARBAKIR'DA TERÖR OPERASYONU 21 GÖZ ALTI
»  İLAÇ FİYATLARINI ARTTIRANLARIN MAHKEMESİ BAŞLADI
»  İCRAYA GİTTİKLERİ EV HÜCERE EVİ ÇIKTI
»  CHP BİNASINDA BOMBA PANİĞİ
»  EMNİYET'TE 406 MÜDÜRE TERFİ
»  BECERİKSİZ BAKAN AKSU DÖNEMİNDE SUÇLARDAKİ MÜTHİŞ ARTIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.