Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PERİNÇEK: GÜL SÖZLEŞMELİ PERSONEL
PERİNÇEK: GÜL SÖZLEŞMELİ PERSONEL
 
İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “PKK, Meclis'e girmiştir'' dedi. AB'ye şerefli girişin olmadığını savunan Perinçek, “AB'ye bütün girişler şerefsiz'' ifadesini kullandı.
 
9.11.2007 - 16:30
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen ‘Siyasi Partilerin Milliyetçilik Anlayışı’ konulu açık oturum, Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katıldığı açık oturumu Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Çetin Yetkin yönetti. Yetkin, neden DTP ve AKP'nin açık oturuma davet edilmediğinin sorulması üzerine, “Rektör bey, DTP'lilerin katılmalarını düşündü ama benim içim elvermedi'' dedi.
     
     ‘AB'YE BÜTÜN GİRİŞLER ŞEREFSİZ’
      İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin Avrupa kapısına bağlandığını savundu. Avrupa'nın, Amerika'nın vatanın bölünmesi, vatanın parçalanması, PKK'nın Meclis'e girmesini istediğini söyleyen Perinçek, “Bakınız biz PKK'yı sınır ötesinde avlamaya çalışıyoruz ama PKK Meclis'e girmiştir. PKK, Meclis'te. Bunu itiraf etmek zorundayız'' diye konuştu. Perinçek, AB'ye ödün verilmeden girileceği konusunda halkın adatılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Avrupa Birliği'ne şerefli bir giriş yoktur, bütün girişler şerefsizdir'' diye konuştu.
     
     ‘GÜL SÖZLEŞMELİ PERSONEL’
      Perinçek, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturanlara eleştiride bulunarak, “Siz Türkiye'nin üstün otoritesinin üzerine Brüksel'in, Washington'un otoritesini koyduğunuzda Başkanlık koltuğunda ABD'nin büyük Orta Doğu Projesi'nin görevlisi gelir oturur. Başbakanlık koltuğunda oturan zat ‘Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım’ demektedir. Türkiye başbakansız kalmıştır. Bu süreç içerisinde Çankaya elden gitmiştir'' dedi.
      Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 2003'te ABD Savunma Bakanı Colin Powell ile gizli anlaşma yapmakla suçlayan Perinçek, Gül için ‘Sözleşmeli personel’ ifadesinde kullandı. Doğu Perinçek, “Başka devletlerle gizli anlaşmalar yapan, o başka devletlerin hizmetine giren personel gelmiş Atatürk'ün Çankayasını ele geçirmiştir. Bu da milli egemenliğimizin manzarasını gösteren vahim bir tablodur'' dedi.
     
     SP ATATÜRK MİLLİYETÇİSİ
      SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, milletin ‘din birliğini’ ifade eden bir kavram olduğunu savundu. Kazan, Refah Partisi'nin kapatılması istemiyle dava açan dönemin Cumhuriyet Savcısı Vural Savaş'ı dinleyicilerin arasında görünce, “Partimizin kapatma davasında bulunmakla birlikte her zaman kendisine saygı duyduğum Vural Savaş'ı burada görmek mutluluk verici'' dedi. Saadet Partisi'nin milliyetçiliğinin Atatürk milliyetçiliği çizgisinde olduğunu söyleyen Kazan, Atatürk'ün 1920'lerde milliyetçilik üzerine söylediği sözlere atıfta bulundu. AB'nin çifte standartçı olduğunu, Türkiye'yi yok etmeye çalışan Hıristiyan Birliği olduğunu savunan Kazan, “AB, Türkiye'nin ilerlemesi değil, AB'nin Türkiye içindeki ilerlemesidir'' dedi. Şevket Kazan, dünyada, Irak, Filistin, Pakistan, Afganistan gibi müslüman ülkelerden feryatların yükseldiğini belirterek, “Biz dünyaya feryat etmek için mi geldik'' dedi.
      CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP'nin milliyetçilik anlayışı eleştirerek, “Gelişmiş Ortadoğu Projesi'ne katkı sağlayan bir siyasi partininin ulusalcılığından bahsetmek mümkün değil'' dedi. Kart, CHP'nin ulusal anlayış, barış ve insalcıl çizgisini sürdürdüğünü söyledi.
      MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, PKK gibi taşeronları kullanarak bu toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığını belirterek, “Atatürk milli mücadeleyi toplumun birliğini sağlayarak yapmıştı'' dedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANITKABİR MUCİZESİ ANADOLU AJANSININ OBJEKTİFİ'NDEN

PKK'DA ABD SİLAHLARI ÇIKAN BUSH BİZİ ANLIYORMUŞ

MECLİS'TE İKİ İLGİNÇ İDDİA
»  KİM LAN BANA TERBİYESİZ DİYEN
»  PARA'NIN BABASI UNAKİTANGİLLER HOLDİNGE DOĞRU
»  VEKİL TERÖRİST KOCASINI SAVUNDU
»  AFRİKALI'NIN AÇLIKTAN ÖLÜMÜ MÜHİM DEĞİL
»  KOMUTAN İŞTE BÖYLE TOKALAŞMADI
»  BÜYÜKANIT SESSİZLİĞİNİ BUGÜN BOZACAK
»  MECLİS, NÜKLEER SANTRAL MESAİSİNİ TAMAMLADI
»  TÜRK POLİSİ ABD'YE AMBARGO KOYDURDU
»  ESKİ PKK YÖNETİCİSİ, DTP LİDERİ OLDU
»  BAYKAL'DAN KUZEY IRAK SÜRPRİZİ
»  ULUCANLAR CEZAEVİ FİLM PLATOSU OLUYOR
»  GÖZLER, BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMALARINDA
»  ''BİZ MECLİSTE ÇALIŞIRKEN BAKANLAR HANGİ EĞLENCEDE''
»  ÖZEL HAREKATÇI KONUŞTU: DEVLET İSTERSE...!
»  TEK KURŞUN BİLE SIKMAMIŞLAR..!
»  İZMİR'DE ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ, İKİ ŞEHİT
»  SİLOPİ'DE 8 KALEM TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
»  MECLİS'TE NÜKLEER SANTRAL TARTIŞMASI
»  MECLİS'TE RADYASYON PANİĞİ
»  FATMA KURTULAN, SALMAN KURTULAN İLE 1992'DE EVLENMİŞ
»  EGE'DE 19 SAATTE 15 DEPREM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.