Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2638
EURO
37,6128
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.882,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'DAN ÖCALAN'A SANSÜR
PKK DAN ÖCALAN A SANSÜR
 
PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF haber ajansı, Öcalan’ın “CHP ve MHP ile görüşün” şeklindeki çağrısını yayından kaldırdı.
 
1.6.2008 - 13:55
Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Faraç'ın haberine göre, DTP’de “güvercin” ve “şahin” kanat olarak nitelendirilen ayrışma tartışılırken, bir sansür olayı, PKK yönetimi ile Abdullah Öcalan arasında görüş ayrılığını dışa vurdu. PKK’nin ajansı ANF, DTP’yi “Demokratik siyasetin üstesinden gelemiyor” diye eleştiren Öcalan’ın “CHP ve MHP ile görüşün” şeklindeki çağrısını yayından kaldırdı.

DTP’de Ahmet Türk’ün istifası ve yerine Emine Ayna’nın getirilmesi PKK’nin müdahalesine bağlanırken, partinin uyguladığı siyasal strateji Öcalan’ın tepkisini çekmeye devam ediyor. Öcalan geçmişteki avukat görüşmelerinde zaman zaman DTP’ye sert uyarılarda bulunmuştu. Örneğin 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından “DTP’nin elinde binlerce kadro var ama bu kadroları çalıştırmasını bilmiyor. Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı, benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu alamayacaklardı. Politika ciddi bir iştir, yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler” demişti. Öcalan ocak ayının başındaki bir avukat görüşmesinde de, “Çok öfkeleniyorum, DTP’nin en büyük eksikliği burada. Çalışmıyorlar” diye partiyi sert biçimde eleştirmişti.

'BAHÇELİ'DEN DAHA GERİ DURUMDALAR'

Öcalan çarşamba günkü görüşmesinde Türkiye’deki sol hareketleri ve DTP’yi gündeme getirirken şunları söyledi:

“Ben burada Türk Solu liderlerine şunu söylemek isterim. Mahvolmuşlar, onlar Bahçeli’den de daha geri durumdalar. Bu oyunları görüp anlatamıyorlar. DTP de bunu yapamıyor. DTP demokratik siyasetin üstesinden gelemiyor. Doğru çalışırlarsa halk arasında sağlam iki tur atarlarsa, Türk halkının da Kürt halkının da desteğini alacaklardır. Demokratik siyaset kazanacaktır. Bu iş böyle çatışmalarla, operasyonlarla çözülmez. Benim çözüm önerim, aynı çatı altında barış ve demokrasi temelinde bir araya gelinmesidir.”

SANSÜR MÜ UYGULANDI?

ANF’nin dün sabah servise koyduğu bu satırların ardından Öcalan’ın DTP’lilere yönelik “İlkeli olun, MHP ve CHP’yle görüşün” sözleri vardı. Ancak ajans bir süre sonra Öcalan haberini geri çekti. Saat 12.12’de yeniden sevise konulan haberde Öcalan’ın “CHP ve MHP ile görüşün” şeklindeki çağrısının olmadığı görüldü!

DTP Meclis grup toplantısının 27 Mayıs’taki basına kapalı bölümünde, grup başkanlığı için seçim yapılmıştı. Milletvekili Emine Ayna, DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün yerine grup başkanlığına seçilmişti.

Avukatları bu gelişmeyi 28 Mart öğlen saatlerinde İmralı’da Öcalan’a bildirdi. Öcalan işte ANF’de sansürlenen çağrısını bu gelişme üzerine yaptı. Yani Öcalan’ın sansürlenen çağrısı zaten CHP çizgisinden gelen ve 22 Temmuz seçimlerinin ardından Meclis’te MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaşan Ahmet Türk’ün tasfiyesinin hemen ardından geldi. Aynı görüşmede DTP’yi eleştiren Öcalan yaptığı çağrıyla Ahmet Türk ve onun ılımlı politakalarına sahip mi çıktı? MHP ve CHP ile diyalog isteyen Öcalan, DTP’deki radikalleşmeyi engellemek mi istedi?

ANF’de Öcalan’ın sözlerine yönelik sansür son dönemdeki politik gelişmeler doğrultusunda mı uygulandı? Yaşananlar sadece DTP içinde değil PKK ile Öcalan arasında da ciddi sorunların başgösterdiğini ortaya çıkarıyor!


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİSTE, 'DİNLEME' HAFTASI

BAŞSAVCI: ERDOĞAN TAKİYECİ

BABACAN, "SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"
»  DİNLEME SKANDALINDAKİ ÇOK ÖNEMLİ BELGE
»  "TURKCELL'LE BAĞLAN HAYATA"
»  KAFA TOKUŞTURAN AKP'Lİ BAYAN VEKİL
»  MECLİS'TEYASAK DELİNDİ Mİ?
»  BAKAN VEGENEL MÜDÜRÜN UÇAKTA EKONOMİ GERİLİMİ
»  ÖZDEMİR İNCE, CİA ETNİK OPERASYONU BİLMİYOR MU?
»  TMSF'DE HESAP VERMELİ..
»  GÖKÇEK'İN BUNA VERECEK CEVABI OLMALI..!
»  BU SANSÜR NEYİ GİZLEMEK ADINA..!
»  "SUYU İÇİYORUM, EŞİME ÇOCUKLARIMA DA İÇİRİYORUM"
»  DİNLEMEYE KARŞI DENİLEN PAHALI CEPLERDE FOS ÇIKTI
»  BAKAN UYDU'NUN NEDEN FIRLATILMADIĞINI AÇIKLADI!
»  BABACAN'A ZEHİR ZEMBEREK İSTİFA ÇAĞRISI
»  DTP'LİLERDEN PKK'LILARA CENAZE HİZMETİ DEVAM EDİYOR
»  PKK APOYU SANSÜRLEDİ
»  MARMARA'NIN ALTINDAKİ FAY GAZ KAÇIRMAYA BAŞLADI
»  HAVAYOLLARINDA KAĞIT BİLET DEVRİ YARIN SONA ERİYOR
»  PKK'NIN TOPLANMA YERLERİ BÖYLE VURULDU
»  SGK,BAŞKAN VEKİLİ "SOYGUNA SOYGUN" DİYEMEDİ
»  ONUR ÖYMEN, TELEFON AÇILMADAN DİNLEMEYİ ANLATTI
»  PKK'NIN AYNASI KONUŞTU: KURAKLIK ASKERLERDEN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.