Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'NIN ELİNDEKİ KIYMETLİ TAŞLAR
PKK NIN ELİNDEKİ KIYMETLİ TAŞLAR
 
Başbakan Erdoğan, dün gece büyükelçilere verdiği yemekte, terör örgütü PKK'nın kara para aklama planını anlattı.
 
2.3.2008 - 00:30

'Belçika Büyükelçcisi güvenmesin' diye söze başlayan Erdoğan; 'Sputnik Operasyonu, örgütün Med TV aracılığıyla uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde ettiği kara parayı çeşitli yollarla Belçika'da aklama operasyonudur. Bu para 50 milyon Avrodur ve bunun yanında külliyetli miktarda değerli taşlar vardır. Şu anda bu paranın terör örgütüne hangi yollarla verileceğinin hesapları yapılıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutunda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekteki konuşmasında, terörizme karşı uluslararası mücadelenin önemine işaret ederek, 'Türkiye'de, terör örgütlerine karşı, yargı bir karar verdiği zaman, Avrupalı dostlarımız kapımızdan hiç ayrılmıyorlar. Orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar?' dedi. Erdoğan, gelecek dönemde mücadele edilmesi gereken sorunların sinyallerinin bugün açıkça görüldüğünü, siyasi, kültürel ve ekonomik alanlarda karşılaşılan güçlüklere ilaveten başta terörizm olmak üzere karşılaşılan sorunların geniş bir bakış açısı gerektirdiğine dikkati çekti.

Asrın bütün bu sorunlarına çözüm arayışlarında, devletlerin; tek başlarına değil, bir dayanışma ve işbirliği halinde hareket etme durumunda olduklarını kaydeden Erdoğan, AB gibi oluşumların da bu birliktelik arayışının bir sonucu olduğuna işaret etti. Yeni tehditlerin ırk, din veya bölge ayrımı yapmadığının ortada olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Sadece refahta değil, sıkıntılarda da birbirimize bağlandığımızı derinden hissediyoruz. Uluslararası camianın gözleri önünde 30 yılı aşkın süredir on binlerce vatandaşımızı kurban verdiğimiz terörizm 21. yüzyılla birlikte tüm dünyanın gündeminde de üst sıralara oturmuştur' dedi.

ELLERİNDE KIYMETLİ TAŞLAR VAR
Erdoğan, Kasım 2003'te İstanbul'da, Mayıs 2007'de Ankara'nın merkezinde Ulus'ta, geçen ay Diyarbakır'da meydana gelen, onlarca masum, sivil, kadın, çocuk, öğrencinin hayatına kast eden terörist saldırıların, 2004'te Madrid'te, 2005'te Londra'da meydana gelen saldırılardan hiçbir farkı bulunmadığını vurguladı. Erdoğan, 'Ancak, saldırıların failleri ile bunların gerisindeki terör örgütlerine Avrupalı dostlarımızın farklı gözle bakmaları, Türk halkını fazlasıyla incitmiştir' diye konuştu. Büyükelçilere, elindeki bir belgeyi göstererek Belçika'da yürütülen Sputnik Operasyonu'na da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu operasyon, ne yazık ki Türkiye'deki Med TV aracılığıyla uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde ettiği kara parayı çeşitli yollarla Belçika'da aklama operasyonudur. Bu para 50 milyon Avrodur ve bunun yanında külliyetli miktarda değerli taşlar vardır. Şu anda bu paranın terör örgütüne hangi yollarla verileceğinin hesapları yapılıyor.

Belçika Büyükelçisi dostum gücenmesin, çünkü ben ona seslenmiyorum, Belçika'nın yargısına sesleniyorum, burada hep bizim karşımıza çıkarılan şey şudur; yargı bağımsızdır. Türkiye'de terör örgütlerine karşı yargı bir karar verdiği zaman, Avrupalı dostlarımız kapımızdan hiç ayrılmıyorlar. Benim kapıma da geliyorlar, Adalet Bakanımın kapısına da gidiyorlar, Dışişleri Bakanımızın kapısına da gidiyorlar. Böyle böyle 'yeniden yargılansın, yeniden yargılanmalı, şu olmalı bu olmalı...' Kardeşim, yargı bağımsızdır bize niye geliyorsunuz?Yargı kararını vermiştir. Tekrar yargı kararını verecektir ama orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar. Gerekirse niçin gerekli olan yasal düzenlemeleri yapmıyorlar? Ben diyorum ki; işte eğer terörizmle uluslararası bir dayanışma içinde mücadele vereceksek, kusura bakmayın bu mücadele böyle olmaz. Bu, bir bumerang gibi döner bir gün de bunlara destek verenleri vurur ve vuracaktır. Çünkü bu samimi bir yaklaşım değil.'

TERÖRİSTLER AB ÜLKELERİNDE SEYAHAT EDİYOR
Bu terör örgütünün yanında başka bir terör örgütüyle ilgili de Belçika, Hollanda ve Almanya'da aynı durumun yaşandığını anlatan Erdoğan, bunlar INTERPOL aracılığıyla arandığı halde yargılamalarının uzun uzadıya gittiğini kiminin de 'zaman aşımına uydurulup oradan kurtarıldığını' ifade etti. 'Bunlar olacak şeyler değil' diyen Erdoğan, 'Buralarda çok daha farklı bir şekilde yöntem uygulamalıyız, dayanışma içerisinde olmayız ki bu terörizme karşı hep birlikte netice alalım. Aksi taktirde netice almamız zorlaşacaktır' diye konuştu.

Uluslararası düzlemde Avrupalı dostların Türkiye'den beklediği işbirliğini azami ölçüde gösterdiğini anlatan Erdoğan, aynı işbirliği anlayışı ve yaklaşımının da Avrupalı dostlardan beklendiğini bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: 'INTERPOL kırmızı bülteni ve Avrupa tutuklama müzekkeresi ile aranan teröristler, bir AB ülkesinden diğerine seyahat edebiliyorlar, hatta yakalanıp daha sonra bırakılanlar, oradan bakıyorsunuz Kandil'e gidebiliyorlar ve oraya kadar rahatlıkla uçabiliyorlar. Bunları biz neyle izah edeceğiz? Hani biz teröre karşı dayanışma içinde mücadele verecektik? Bunun izahı var mı? Bütün belgeleri bunun elimizde. Burada da herhalde, 'ne yapalım, yargı bağımsız' yine buna sığınacaksak, kusura bakmayın aynı şeyi de bize gelenlere çok rahat söyleme imkanına sahibiz. Bu teröristler arzu ettikleri taktirde rahatlıkla bu kamplara gidebiliyor ve oradan da ciddi şekilde destek almaya devam ediyorlar.'

Bazı AB üyesi ülkelerin tüm uluslar arası toplum için bağlayıcı olan BM Güvenlik Konseyi kararları hilafına bu teröristlere ikamet izni ve mülteci statüsü verebildiklerini, yargılama veya iade etme yükümlülüklerini yerine getirmediklerini belirten Erdoğan, terör örgütünün propaganda aracı olan bir televizyon kanalının bir AB üyesi ülkede rahatlıkla faaliyet gösterdiğini söyledi. Erdoğan, terörizmin, her ne gerekçeyle olursa olsun haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin AB'ye üyelik yönündeki kararlılığını vurgulayan Erdoğan, 'Herşeyden önce vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha yükseğe çekmeyi amaç edinen bu süreç kararlılıkla sürdürülecektir. Bir kısım olumsuzluklara rağmen biz reformlarımızı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte sizlerin desteğini yanı başımızda görmek bizleri mutlu etmiştir ' diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAREKATI KAZANAN TARAF BARZANİ OLMUŞTUR!

ANKARAGÜCÜ,FENER'İ ELİNDEN KAÇIRDI 0-0

BABALAR BAKANLAR KURULU'NDA ÇOCUKLAR İŞ DÜNYASINDA
»  BAŞBAKAN'I PROTESTO TALİMATINI TEZİÇ VERDİ
»  ÇELİK VE YÖK BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKADEMİSYENİN ÇANTASINDA BOMBA
»  ANKARAGÜCÜ 0- FENERBAHÇE 0 (İLK YARI)
»  MEĞER YALÇIN BEYAZ NEYMİŞ!
»  ERDOĞAN, BÜYÜKELÇİLERE "301 TAMAM "MESAJI VERDİ
»  HÜKÜMET, 'ÇEKİLME' DE TOPU GENELKURMAY'A ATTI
»  BÜYÜKANIT: ÇEKİL DİYEN OLMADI
»  "YAŞANAN, İKİNCİ BİR ÇUVAL OLAYIDIR"
»  TSK ÜNİFORMALARI DEĞİŞİYOR HAYALET ÜNİFORMA GELİYOR
»  HAREKAT BİTTİ, DTP'LİLER BAYRAM YAPTI
»  DİYARBAKIR'DA ORDUEVİ ÖNÜNDE TAHRİK
»  DEMİREL’İN MAHKUMİYETİNİ İSTEYEN SAVCI AVUKATI OLDU
»  TUZLA'DAKİ ÖLÜMLERE 4 KOLDAN İNCELEME
»  "ALLAH'IN KIZLARI"NIN KİTABI
»  "ERKEN ÇEKİLDİ DİYEN, GİDİP ORADA 24 SAAT KALSIN"
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP
»  YALÇIN KÜÇÜK: "BARZANİ KAZANDI"
»  PKK'DA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ
»  DTP'Lİ İMAM'A BASKIN
»  AHLAKSIZ MESAJLA İNTİKAM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.