Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK SIĞINAĞINDA KÜÇÜK ATOM BOMBASI
PKK SIĞINAĞINDA KÜÇÜK ATOM BOMBASI
 
Diyarbakır'da teröristlerin sığınaklarında yapılan aramalarda 550 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.
 
1.1.2008 - 17:15

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde dün saat 07.00'de arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınak içerisinde 500 kilogram amonyum nitrat bulundu. Aynı sığınaklarda bomba yapımında kullanılan çeşitli malzeme ve kablolar tespit edildi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde de dün saat 12.00'de arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri de terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç adet depo içerisinde, 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirdi.

Ayrıca Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde dün, terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü, bir adet el bombası, 500 gram C-4 plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde ise terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele bulundu.
Kaynak: Vatan

Genelkurmay daha önce uyarmıştı!

Genelkurmay Başkanlığı, bomba yapımında kullanıldığı gerekçesiyle gübrede azot oranının düşürülmesini istedi. Yüksek oranda azot içeren amonyum nitratın tek başına patlayıcı özelliği bulunmadığını ileri süren ve Genelkurmay’ın talebine destek vermeyen Tarım Bakanlığı ise çözümün denetimden geçtiğini savunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın bomba yapımında kullanıldığını iddia ettiği amonyum nitrat gübresindeki azot oranının düşürülmesi yönündeki talebinin ardından, Tarım Bakanlığı konu ile ilgili bir çalışma yaptı.

Yapılan açıklamada, amonyum nitrat gübrenin bitkiler için olmazsa olmaz nitelikte tek azotlu gübre çeşidi olduğu vurgulanıyor. Bakanlık, yüksek oranda azot içeren bu gübre çeşidinin patlayıcı olabilmesi için, yüzde 5 oranında fueloil veya mazot emdirilmesi gerektiğini belirtiyor. Amonyum nitrat gübrelerinin üzerinde bulunan kaplama maddesi nedeniyle bunun gerçekleştirilemeyeceğini ifade eden Bakanlık, tarımsal amaçlı üretilen ve ithal edilen yüzde 28 ve üzeri oranda azot içeren amonyum nitrat gübresinin hem üretimi hem de ithali sırasında patlamaya dayanıklılık testi arandığı belirtiyor.

Bakanlık: Çözüm denetimde
Yüzde 34,5 ve üzeri oranda azot içeren amonyum nitratın tarımda kullanılmadığına ve patlayıcı yapımına ilişkin denetim ve kontrolün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığına işaret eden Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, çözümün denetimden geçtiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, yüzde 28 ve üzeri oranda azot içeren amonyum nitrat gübresinin ithali sırasında patlamaya dayanım testi arandığı, üretiminde de benzer testlerin üretici firmaya yaptırıldığı kaydedildi.

Bomba yapımında kullanılacağı endişesiyle gübrede azot oranının düşürülmesini ya da bu gübre türünün yasaklanmasının yanlış olduğu belirtilen açıklamada, sornun yerine denetim mekanizması kurularak çözülebileceğini savunuldu.

Büyükanıt: Azot oranı yüzde 7'ye indirilmeli
Geçen hafta bir basın açıklaması düzenleyen Orgeneral Büyükanıt, gübredeki azot oranının AB standartları çerçevesinde yüzde 7'ye indirilmesi gerektiğini iddia etmişti. Yüksek azotlu gübrelerin ev yapımı patlayıcılarda kullanıldığını ifade eden Büyükanıt, bu patlayıcıların etkisinin kullanılan gübredeki azot oranı ile değiştiğini ifade etmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNİVERSİTELİ TUĞÇE FECİ KAZADA CAN VERDİ

KARDAK'TA YUNAN TACİZİ SÜRÜYOR

PKK, ARKASINA BAKMADAN KAÇIYOR
»  BAHÇELİ, MHP'NİN İMAMINI NİYE KOVDU?
»  BÜYÜK PROJELERDEKİ BİLİM ADAMLARI ÖLDÜRÜLÜYOR
»  CLAUDİA ROTH'A YILBAŞI ŞOKU
»  ELEKTRONİK SİGARA YASAKLANDI
»  YILBAŞI GECESİ EN ÇOK HANGİ KANAL İZLENDİ?
»  2007'DE ANITKABİR'E REKOR ZİYARETÇİ
»  DİYANET PARA SIKINTISI ÇEKİYORMUŞ!
»  CHP'DE CANLI YAYINDA RÜŞVET ŞOKU
»  ALMAN DOKTORLARDAN, FELDKAMP'A, 'ÇALIŞAMAZSIN
»  İŞTE 25 MİLYON YTL'Yİ KAZANAN NUMARA
»  MUTLU YILLAR TÜRKİYE
»  NOEL SAPIKLARINA REKOR CEZA
»  İŞTE BAŞBAKANLIĞA YAPILAN İLGİNÇ ŞİKAYETLER
»  "K.MARAŞ KATLİAMINDA MİT BİLGİ VERMEDİ"
»  -32 DERECEDE MAYIN TARAMASI
»  SAHİL GÜVENLİK'TEN KARDAK AÇIKLAMASI
»  KARDAK'A BAYRAK ÇEKME KRİZİ
»  SAĞLIK KARNESİ YERİNE 'AKILLI KART'LAR GELİYOR
»  AKP'Lİ AKGÜN, TORPİL ODASI DEĞİL, GÖRÜŞME ODASI İSTEMİŞ!
»  GÖKÇEK, BORÇ BATAĞI İÇİNDE
»  TEFTİŞ KURULU RAPORU "DİNK CİNAYETİNDE EKSİK YOK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.