Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0970
EURO
37,4758
IMKB
9.837,000
ALTIN
3.353,320
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS MİSAFİRHANESİNDE DAYAK
POLİS MİSAFİRHANESİNDE DAYAK
 
İNSANİ Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Nuray Canan Bezirgan ile eşi Ömer Bezirgan, Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'nde polislerin saldırısına uğradıklarını ileri sürdü.
 
5.1.2010 - 23:45

Nuray Canan Bezirgan ile Ömer Bezirgan'ın iddia ettiği olay 29 Aralık Salı günü meydana geldi. Karı-kocanın anlattığına göre Yabancılar Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'nden Nuray Canan Bezirgan'a telefon geldi. Bir tebligat için çağrılıyordu. Nuray Canan Bezirgan, zaten hasta bir çocuğu hastaneye götürmek geleceğini söyledi.



Çeçenistan uyruklu 4 çocuk annesi Luiza Uzueva'nın yaklaşık 40 gündür misafirhanede tutuluyordu. Çeçen anne ile çocukları yabancı uyruklu kadınlarla aynı koğuşta kalıyordu. Odada bulunan diğer kadınlar sigara içtiği için Luiza Uzueva'nın astım hastası 10 yaşındaki oğlu Salah Uzuev rahatsızlanmıştı. Nuray Canan Bezirgan eşini yanına alarak Salah Uzuev'i hastaneye götürmek için misafirhaneye gitti. Sorumlu komiser çocuğun hastaneye götürmesine izin verdi. Hastaneden geri döndükten sonra olaylar meydana geldi. Nuray Canan Bezirgan misafirhanenin girişinde bekledikleri sırada sorumlu amir H.B. kendisine “Bu kadınla ilgili bilgileri neden basına veriyorsun” diye çıkıştı. Nuray Canan Bezirgan daha sonra olanları şöyle anlattı: “Ben basınla hiç görüşmedim. Sanırım benim yazı yazdığım internet sitesinden yararlanarak haber yapmışlar. Ben bunu anlatmaya çalışırken, H. B. 'Hemen bu kadını dışarı çıkarın' dedi. Bunun üzerinde yanımda bulunan sivil memur beni kolumdan tutmak istedi. Ben de elimi çekerek 'Ben çıkarım' dedim. Bu sırada tartışma başladı.

Eşim çantasındaki kamerayı çıkararak dövülmemi görüntülemek istedi. Bunu fark eden H.B., eşimin boğazını sıktı. Görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. H.B. eşime ve bana çok sert davrandı. Polis merkezinin içinde bulunan kameraların görmediği kör noktaya eşimi götürdüler. Polis memurlarının eşimi dövdüklerini gördüm. Kurtarmak istedim ancak beni tuttular. Daha sonra beni de yerde sürüklüye sürüklüye götürerek dövmeye başladılar. H.B., eşimi odasına çıkardı. Sonra kafasını masaya vurdu. O amir daha sonra benim yanıma geldi. Başörtümden tutarak beni sürüklemeye başladı. Ben de o sırada yere düştüm. Kötü davranışlara maruz kaldık.

Bize devamlı 'Şikayetçi olmayın, yoksa buradan çıkamazsınız' dediler. Bizim şikayetçi olacağımızı anlayınca kendilerine
darp raporu alarak bizden şikayetçi oldular. Polisler tarafından daha sonra hastaneye götürüldük. Bize raporlarımızı vermediler. Eşimin kafasında ve boynunda morluklar oluştu. Benim de vücudumda darp izleri vardı. Polisler de darp raporu almışlar. Dayak yiyen biziz ancak rapora göre biz sapasağlamız.

Serbest bırakıldıktan sonra özel bir hastane gittik. Darp raporu aldık. Doktor travma geçirdiğimi söyledi. Kaç gündür iğne ile ayakta duruyorum. Biz de
İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunduk. Olayın ardından savcılık polis merkezindeki kamera görüntülerine el koydu.

Görüntülerde benim yerlerde sürüklendiğim ve başörtümden tutularak dövüldüğüm, eşimin kafasının masaya vurulduğu hepsi kamera kayıtlarında var. Şikayetimizin ardından müfettişlere ifade verdik. Hakkımızı arayacağız.”Milliyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İTFAİYECİLERDEN BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

TÜRKİYE'DE NELER OLUYOR?

SEVGİLİSİNİN YANINDA YATARKEN TECAVÜZE UĞRADI
»  TEKEL İŞÇİLERİNDEN TAMAM MI, DEVAM MI REFERANDUMU!
»  HARWARD:"DOMUZ GRİBİNİ ABARTTILAR"
»  SOBA FACİASI BİR AİLEYİ YOK ETTİ
»  GÖKYÜZÜ'NDE İKİ YENİ GİZEMLİ GÖK CİSMİ
»  13 KIZIN KAÇTIĞI YURT'TA VEKİL İNCELEMESİ!
»  THY AİRBUS'A 30 UÇAK DAHA SİPARİŞ ETTİ
»  FELÇLİ ÇOCUĞUN SOLUNUM CİHAZI BULUNDU
»  DOKTORLARI ŞOK EDEN ÜÇÜZLER!
»  ANADOLU MUMYALARI BULUNDU
»  BU GECE FACEBOOK'A DİKKAT!
»  GSM'NİN KIRILMAZ DENİLEN GİZLİ ŞİFRESİNİ KIRDI!
»  BARDAKOĞLU'NDAN BARTHOLOMEOS'A YANIT!
»  ŞEHİTLERİ HATIRLATTI YUMRUGU YEDİ
»  GÖKÇE ADA'DA KOMANDOLAR EKMEK DAĞITTI!
»  DİŞ FIRÇASINI SAKIN BULAŞIK MAKİNESİNE KOYMAYIN!
»  MÜFTÜDEN KABLOSUZ İNTERNET FETVASI
»  EDİRNE VE ERZİNCANDA TEHLİKELİ GERGİNLİK
»  PROFESÖR AZMETTİ O TARİHLERİ BULDU!
»  DİKKAT! KAR BASTIRIYOR
»  PKK OPERASYONLARI SÜRÜYOR:18 GÖZ ALTI
»  BELEDİYE BAŞKANI KAZA YAPTI: 3 ÖLÜ,7 YARALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.