Danıştay saldırısının 'kilit ismi' olarak gündeme gelen Ayhan Parlak'la ilgili sis perdesi aralanmadı. Parlak, polis tarafından her yerde aranırken İstanbul'da duruşmaya çıkmış.
16:45 AK Parti grubu içinde muhalif isim olarak bilinen Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Müşterek Disiplin Kurulu'nun oybirliğiyle aldığı kararla partiden ihraç edildi. İhraç gerekçesi şöyle:
16:20 ''Türkiye'de mini kriz yaşandığını" savunan CHP lideri Baykal, hükümete sert eleştiriler yöneltti. Baykal, hükümete "derhal yapılması gereken" yedi maddelik acil eylem planı sundu.
15:25 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaya olarak devriye görevi yapan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucu 2 er şehit oldu, 2 er yaralandı.
15:22 Almanya'da süt ürünleri üreten Gazi firmasının Türk ortaklarından Abdullah Şahin, İzmir'in Çeşme ilçesinde tartıştığı işadamı Hasan E. tarafından tabancayla öldürüldü.
15:15 Meslekten ihraç edilen Savcı Ferhat Sarıkaya, kendisine açılan davaya verdiği cevap dilekçesinde savunma yaptı. Sarıkaya iddianameyi basına sızdırmadığını savundu.
14:54 Merkez Bankası'nın dövize müdahalesi merak edilirken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) piyasaya 1 milyar dolar satıtğı açıklandı. Üç katı dolar satışı da gündemde.
14:04 Merter'de arkadaşı tarafından şaka olsun diye yolun ortasına itilen küçük kıza otomobil çarptı. Meydana gelen kazada, talihsiz kız çocuğunun kolu koptu.
13:58 Sınav ânında çok mu heyecânlanıyorsunuz? Çok mu kaygılısınız? Bu durumun kişiliğinizden mi kaynaklandığını düşünüyorsunuz? O zaman bu yazıyı mutlaka okumalısınız!
13:50 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, döviz kuru, faiz oranları ve enflasyon konusunda uyardı.
6.6.2006 - 18:20
Danıştay saldırısının Muzaffer Tekin'den sonra 'ikinci kilit ismi' olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Parlak'ın avukatı, müvekkilinin kaçmadığını ispat etmek için dünyada eşine az rastlanan bir örnek verdi.
Avukat Osman Oğuzhan, Parlak'ın arandığı sırada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkıp ifade verdiğini söyledi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen hafta içinde teslim olduktan sonra tutuklanan Parlak'ın, suç dosyanının kabarıklığı dikkat çekti. Parlak'ın ayrıca emniyet ve savcılıkta çelişkili ifadede verdiği ortaya çıktı. Başsavcılığa teslim olduktan sonra götürüldüğü Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Parlak, Danıştay'a yönelik saldırıyı televizyondan öğrendiğini ve bir avukatın böyle bir olayı yapmasına çok şaşırdığını belirtti.
Parlak, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın cezaevinde kaldığı sırada kendisine avukatlık yaptığını anlatarak, tahliye olduktan sonra da ağebeyinin icra davaları için Arslan'a vekalet verdiğini kaydetti. Parlak, "Arslan'la yüz yüze 4-5 kez görüştüm. Bundan sonra görüşmelerim avukat-müvekkil ilişkisinde oldu. İki aya yakın görüşmedim" dedi.
ÇAĞDAŞ BİRİYİM
Parlak, Danıştay olayının kilit ismi Muzaffer Tekin'in aile dostu olduğunu savunarak, Cumhuriyet gazetesine bomba atanları da tanımadığını ileri sürdü. Parlak, Danıştay'a saldırı olayını tasvip etmediğini söyledi. Parlak, "Demokratik ve çağdaş bir insanım. Bu olayla hiçbir ilgim ve alakam yoktur" diye konuştu.
Parlak Cumhuriyet gazetesine bomba atıldığı gün İspanya'ya gitmesinin ve telefonlarına bir türlü ulaşılamamasının nedenini, "tatil" olarak açıklarken, Parlak'ın avukatı, müvekkilinin maddi açıdan zor durumda olduğu için 65 milyar liralık çeki tahsil etmek amacıyla Avukat Arslan'la görüştüğünü belirtti.
Danıştay saldırısı ile ilgili basında adının geçtiğini duyunca, yeniden cezaevine girmemek için ortalıktan bir süreliğine kaybolduğunu söyledi. Parlak, kaçmadığını vurgularken, "Polisler beni ararken ben kendi evimde idim. Ben Alparslan Arslan ile icra işleri sebebiyle cezaevinden çıktıktan sonra sık sık görüştüm" dedi.
AVUKATINDAN İLGİNÇ SAVUNMA
Parlak'ın avukatı Osman Oğuzhan da şunları belirtti: "Müvekkilim Ankara 2. No'lu DGM'de Ertuğrul Yılmaz ile birlikte Banker Yalçın'ı öldürmek iddiası ile yargılandı ve beraat etti. Müvekkilime yapılan isnat ilişkilendirmeler avukat Alparslan Arslan ile yaptığı görüşme sürecidir. Bu görüşmeler avukatlık mesleğinden kaynaklanmaktadır. Kaçtığı denilen dönemde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya katılmıştır. Duruşma zabıtları mevcuttur."
Arslan bir süre daha hastanede
Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın Ankara Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin bir süre daha devam edeceği bildirildi. Hastane yetkilileri dün yapılan tetkiklerde yeni bir bulguya ulaşılmadığını belirtirken, zanlının bir süre daha hastanede kalmasına karar verdiklerini belirttiler. Arslan'ın hafif içerikli gıdalarla beslenmesinin sürdürüldüğü ifade edildi.
Trabzon VKGB'den fesih kararı
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Trabzon Şubesi, Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıya derneğin adının karışmasının ardından kendilerini fesih kararı aldı. Kararı açıklayan şube Başkanı Hasan Uzun, "Biz bu birliği çok güzel duygularla kurmuştuk. Ancak niyetlerinin bozuk olduğunu anladık" dedi.
'Kilit adam'ın kilidi açılamadı
Danıştay saldırısında, Muzaffer Tekin serbest bırakıldıktan sonra olayın 'kilit ismi' olarak kamuoyuna yansıtılan Ayhan Parlak üzerindeki sis perdesi hâlâ kalkmadı.
Danıştay saldırısında, eski yüzbaşı Muzaffer Tekin serbest bırakıldıktan sonra olayın 'kilit ismi' olarak kamuoyuna yansıtılan Ayhan Parlak üzerindeki sis perdesi kalkmadı. Parlak'ın Alparslan Arslan'la ve Muzaffer Tekin'le saldırı öncesinde yaptığı "50'ye yakın" telefon görüşmesinin içeriği hala ortada yok. Emniyet ve yargının Danıştay saldırısını düzenleyen gruba "yardım etmekten" tutuklanan Parlak hakkındaki en temel sorular şöyle:
* AYHAN PARLAK KİM? Parlak, polis kayıtlarına 2004'te girdi. Polis, Ankara'da şüphelendiği bir aracı
durdurdu. İçinden Parlak, 3 arkadaşı ve 3 silah çıktı. Gözaltına alınıp bırakılan Parlak'ın ismi daha sonra Almanya'da işlenen bir cinayetle anıldı. Bu nedenle gözaltına alınması olay oldu. Çünkü bir Asayiş Daire Başkanlığı'ndaki bir başkomiser buna karşı çıkıyordu. Aynı başkomiser, Parlak'a cinayetle ilgili gizli dokümanı verdiği gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Bu başkomiser Sauna Çetesi'nde adı geçen Taner Topsakal'dı.
* GERÇEKTEN KİLİT İSİM Mİ? Parlak'ın, Danıştay saldırısının kilit ismi olarak yansıtılmasının altında, 'Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan'la yaptığı telefon görüşmeleri yatıyor. Ancak Parlak'ın iki adam arasında 'köprü' vazifesi gördüğü tezini hukuki olarak kanıtlayabilecek yeterli delil yok. Tek delil Danıştay saldırınsa yakın sıklaşan "50'ye yakın" telefon görüşmesi.
* PEKİ NEDEN TUTUKLANDI? Parlak, Danıştay saldırısını düzenleyen ve şu anda "çete" olduğu sanılan gruba yardım etmekten tutuklandı. Soruşturma dosyasında Parlak'ın, Alparslan Arslan ve arkadaşlarına 'yardım ettiği'nin en 'somut delil'i telefon görüşmeleriydi. Arslan'ın, Danıştay saldırısında kullandığı araçta, Parlak tarafından kesilmiş 20 milyarlık çek de bulunuyor. Polisin, sorgu sırasında Parlak'a, Alparslan Arslan ve arkadaşlarını yardım edip etmediğini ortaya çıkaracak tek soru dahi sormaması da dikkat çekti.
* O HALDE NEDEN SAKLANDI? Parlak'ın, Danıştay saldırısı ile ilişkili olduğu iddiası Muzaffer Tekin'in serbest kalmasından sonra güçlendi. Parlak da Tekin serbest kaldıktan sonra teslim oldu. Avukatı, Parlak'ın İspanya'ya gidişini "ucuz turlarla gitti" diye açıkladı.
* KAÇMASIN DİYE Mİ TUTUKLANDI? Parlak resmi olarak, "Arslan ve arkadaşlarına yardım etmek"ten tutuklandı ancak asıl nedenin, Parlak'ın polisteki dosyası olduğu belirtiliyor. Mahkemenin, Tekin'i serbest bırakırken, kaçması olası görülen Parlak'ı bu nedenle tutukladığı belirtiliyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Ferdi Tayfur için lokma döktürdü.
ANKET
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.