Emniyet Genel Müdürlüğü 'termal üniforma' denilen yeni üniformaları bir süre test ettikten sonra kullanılmasına karar verdi. Bu üniformalar öncelikle olarak pilot il seçilen Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'ye ilk partileri gönderilip, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevli polislere dağıttı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Demez Ercan, daha önce testten geçen üniformaları tatbikat amaçlı kendi birimlerinde de denemelerin yapıldığını söyledi. Ercan, özellikle toplumsal olaylarda molotoflu saldırılarda yaralanmaları önlemek amacıyla gönderilen üniformaların göreve çıkan polis memurlarında büyük güven sağladığını söyledi. Demez Ercan, deneme amaçlı ilk olarak Diyarbakır'a 100 üniforma gönderildiğini belirterek, "Üniformalar bölgenin iklim şartlarına göre 2 parçadan oluşuyor. Üniformaları molotoflu saldırılarının yoğun olduğu bölgelere gönderilen polis memurlarının bulunduğu timin önünde öncü grup giyiyor" dedi. Şube Müdürü Ercan, şunları söyledi:
"Bizim için önemli olan bu kıyafetlerin yanmaz olması. Riskin olduğu bölgelerde bu arkadaşlarımız öncü grup olarak konuşlanıyor. İlk müdahalede bizim amacımız oksijen ile teması kesmektir. Oksijen ile teması kestiğimiz anda ateş sönüyor. Hareket etmek, dönmek ya da su dökmek ateşi daha çok alevlendirir, bu da riski artırır. Ancak bu kıyafetlerle biz biraz daha zaman kazanıyoruz. Oksijenle teması kesildiğinde, zaten yanmayan bu kıyafette daha çabuk alev söndürülebiliyor."
Şube Müdürü Demez Ercan, yanmaz kumaştan üretilen üniformasına yanıcı madde dökerek kıyafetin yangına dayanıklılığını kameralar karşısında gösterdi. Kol, bacak ve sırt kısımlarına dökülen yanıcı maddelerin kıyafete zarar vermediği görüldü.