Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4287
EURO
43,9122
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.098,760
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS'E "BOYALI MERMİ" ATAN TÜFEK
POLİS E  BOYALI MERMİ  ATAN TÜFEK
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne plastik boya mermisi atan Belçika yapımı FN 303 tüfekler geldi. Silahlar ilk kez, dün DTP’lilerin ana dilde eğitim talebi ile yapmak istediği yürüyüşte polislerin elinde görüldü.
 
12.1.2009 - 20:30

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Belçika’dan aldığı ve toplumsal gösterilerde eylemcileri etkisiz hale getirmek için kullanılacak boyalı plastik mermi atan tüfeklerin bir kısmı Diyarbakır’a gönderildi. Diyarbakır’da, Çevik Kuvvet polislerine verilen tüfekler ile hem biber gazı hem de boyalı plastik mermi atılabildiği belirtildi. Boyalı plastik mermi atan Belçika yapımı FN 303 marka tüfeklerden çıkan mermilerin insan vücuduna çarptığında kırılma özelliği taşıdığı kaydedildi.

FN-303.jpg

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 4 farklı plastik mermi atan FN 303 marka tüfeklerin ateşli silahların kullanılmayacağı durumlarda göstericileri işaretlemek için kullanılacağını belirterek, tüfeğin 15 mermi kapasiteli olduğunu söyledi. Silahtan atılan plastik mermilerin, vücuda temas ettiğinde elbise veya deri üzerinde pembe ve sarı boya bıraktığını belirten yetkililer, “Mermi vücuda çarpınca patlayarak dağılıyor. Ancak, içinde çekirdek olmadığı için kişiye zarar vermiyor. Fakat mermi baş, göz ve kulak gibi hassas organlara isabet ettiği zaman ağır yaralanmalara yol açabiliyor” dedi.

Diyarbakır’a gönderilen bu tüfekler, ilk kez dün DTP’nin ana dilde eğitim talebi ile ilgili yapmak istediği izinsiz yürüyüş sırasında polislerin ellerinde görüldü. Silahın atışlarda başarılı olan ve keskin nişancı polislere verildiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tanesi 2 bin dolardan satın aldığı 100 ‘FN 303’ tüfeklerinin Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Mersin ve Van’ın da aralarında bulunduğu 10 ile gönderildiği kaydedildi.
hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KUMRUYU DONDURAN SOĞUK

DÜNYANIN KOKU HARİTASINI GÖSTEREN İNTERNET SİTESİ

TARIKATÇI KOCAYA BOŞANMA DAVASI
»  "İNSANLIK NÖBETİ" EYLEMİNE STK'LARDAN DESTEK
»  İŞSİZLERE MÜJDE
»  ANKARA'DA PEŞ PEŞE ÜÇ DEPREM
»  HYUNDAİ, FORD VE JETTA'YI SOLLADI
»  "KOCAM DİREKSİYON BAŞINDA BİLE NAMAZ KILIYOR"
»  ÜLKÜCÜLERE LİNÇ GİRİŞİMİ
»  OĞLUNU ÖLDÜRENE KORKUNÇ CEZA
»  BALIK TUTMAK İÇİN ATEŞLEDİĞİ DİNAMİT ELİNDE PATLADI
»  HASTANE'LERİ KARIŞTIRAN KARAR
»  UZAY'IN DERİNLİKLERİNDEN GELEN ESRARENGİZ SES
»  JOKEY, DÖRT NALA ÖLÜME KOŞTU
»  DOKTOR DOĞURTAMADIĞI BEBEĞİN KOLLARINI KIRDI
»  OLMAYAN "HACI CEMİL"İN İSMİNİ YOLA VERDİLER
»  ERKEK VEKİLLERE AĞDA SERVİSİ
»  TECAVUZCÜNÜN KAFASINI KESTİLER
»  SİVAS'TA ERGENEKON OPERASYONUNDA 7 KİŞİ SERBEST
»  POLİS, YOLDA BULDUĞU 14 BİN TL'Yİ KARAKOL'A TESLİM ETTİ
»  ŞOFÖRLERİN DANSÖZLÜ PROTESTOSU
»  16 YAŞINDAKİ KIZI CADI DİYE DİRİ DİRİ YAKTILAR
»  TECAVÜZE UĞRAYAN KIZA AİLESİ JİLETLE KÜTAJ YAPTI
»  MİNİK KIZ'IN YÜREK YAKAN FERYADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.