Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1458
EURO
38,2188
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.933,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS MÜDÜRÜ BABALARIN KURBANI MI?
POLİS MÜDÜRÜ BABALARIN KURBANI MI?
 
İstanbul Mali Şube Müdürü Çiftçi’nin kızağa çekilmesi, ‘Babaların baskısı’ diye yorumlandı
 
8.8.2007 - 08:55
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın gecen yıl AKP Grubu’nda dile getirdiği “Akaryakıt kaçakçılığının arkasında babalar var” şeklindeki sözünden sonra harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürü Şahin Çiftçi’nin yönetimindeki ekipler, art arda düzenledikleri operasyonlarda, petrol kaçakçılarına büyük darbe vurmuştu. Önceki gün Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilerek kızak göreve alınan Çiftçi’nin atamasının arkasında, “Petrol kaçakçısı babalar mı var” sorusunu gündeme getirdi.

İki büyük operasyon

Çiftçi’nin geçen yıl başarılı çalışmaları sonucu düzenlenen “Fırtına 1” ve “Fırtına 2” operasyonlarıyla, arkasında babalar olduğu iddia edilen akaryakıt kaçakçılarına büyük darbe vurulmuştu. Çete liderliğini Uğur Gülseren’in yaptığı “Akaryakıt kaçakçılığı” operasyonunda, 23’ü polis 66 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon, kaçakçıların kurduğu rüşvet çarkını da gözler önüne sermişti. Kameralı takip ve telefon dinlemesi şeklinde yürütülen üç aylık izleme sırasında şebekenin, kamu görevlilerine düzenli olarak rüşvet verdiği belirlenmişti.

Rütbeye göre para

Şebekenin, polis memurlarına 300 ile bin YTL arasında, emniyet amiri ve başkomisere ise 2 ile 5 bin YTL arasında ödeme yaptığı, operasyonları önceden haber veren üç gümrük memurunun ise 500 ile 4 bin YTL arasında para aldığı iddia edilmişti. Rüşvet aldıkları gerekçesiyle 21 yıla kadar hapis cezası istenen polislerden 7ísi meslekten ihraç edilmişti. Bir başkomiser, 12 komiser yardımcısı ve iki polise çeşitli kıdem durdurma cezası, bir emniyet amirine de kınama cezası verilmişti. O dönem operasyon hakkında Başbakan Erdoğan’a da bilgi aktaran İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Malî Şube’deki polislere, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksınız. Kaçakçıların benimle ilişki kurduklarını tespit etseniz bile üzerine gideceksiniz” talimatını vermişti. İddiaya göre; şebekenin elebaşısı olduğu öne sürülen ve halen tutuklu Uğur Gülseren’in Rusya, Ukrayna ve Romanya’dan kaçak mazot getiren gemilerle irtibata geçiyordu. Diğer üyeler ise gelen kaçak mazotun deniz üzerinde tankerlere boşaltılması ve dışarıda akaryakıt istasyonlarına pazarlanması görevini üstleniyordu.

PKK’nın sahte 60 trilyonu

Çok sayıda sahte para operasyonu da düzenleyen Çiftçi’nin son operasyonu, Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday gösterilmişti. Çiftçi’nin yönettiği operasyonda basımı tamamlanmış ve piyasaya sürülmeye hazır yaklaşık 60 milyon YTL sahte para ele geçirilmişti. Bu paranın, PKK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.Çiftçi, düzenlediği operasyonlarla kayıt dışı ekonominin merkezi olarak görülen Polonya Pazarı’nı da kapattırma başarısı göstermişti. Cerrah’ın Sivas’tan İstanbul’a gelirken yanında getirdiği bir numaralı adamı olan ve Mali Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Gedik ile anlaşamadığı iddia edilen Çiftçi’nin, bu başarılı operasyonlarına rağmen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanmasında “Babaların rolü” olduğu iddiaları gündeme geldi.

Telefonunu bıraktı, izne ayrıldı

İstanbul Emniyeti’nde yapılan atamalarda kendisinin kızak göreve alındığını birkaç gün önce öğrenen Çiftçi, izne ayrıldı. Emniyet’in kendisine verdiği telefonu da şubeye bırakan Çiftçi’nin yakınlarına, “Biz devletin memuruyuz. Nereye atanırsak atanalım, görevimizi ilk günkü gibi aynı heyecanla sürdürürüz. Bizi yolumuzdan kimse alıkoyamaz” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

  • Kaçak ilaçla mücadele

    ÇİFTÇİ’NİN imza attığı bir başka büyük operasyon ise kaçak ilaçla ilgililiydi. Türkiye genelinde 10 ilde ‘Zakkum’ adıyla düzenlenen operasyonda, kaçak ilaçları piyasaya sürdükleri iddiasıyla 3’ü kadın 43 kişi gözaltına alındı. 7 aylık takip sonucu ekipler, İstanbul’un yanı sıra aralarında Amasya, Burdur ve Kastamonu’nun da bulunduğu 10 ilde operasyon gerçekleştirdi. Türkiye’de yasak olan ilaçları Çin ve Avrupa’dan getirerek piyasaya sürdükleri belirlendi. Arama sonucu, 22 bin kutu kaçak ilaç ele geçti.

    Tercüman


  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    KAÇAK KUMARHANEDE İŞKENCE ODASI

    SİVAS'TA CENAZEYE GİDENLER KAZA YAPTI

    SÖKE'DE BİR POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
    »  ANKARA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA, 1 ÖLÜ, 3 YARALI
    »  SAUNA'DA FUHUŞ'A İLGİNÇ SAVUNMA
    »  MOTOSİKLETTE FECİ ÖLÜM
    »  İŞKENCECİ ÇETE TUTUKLANDI
    »  İSTANBUL POLİSİ SİL BAŞTAN
    »  TECAVÜZ ZANLISI KENDİNİ ASTI
    »  SİVAS'TA FECİ KAZA, 10 KİŞİ ÖLDÜ
    »  SUSURLUK İÇİN GÖZALTI SAYISI 15'E ÇIKTI
    »  ESKİŞEHİR ÜLKÜ OCAĞINDA NELER OLDU?
    »  ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANLARINA TUTUKLAMA
    »  PKK'LILARIN KAÇIRDIĞI KÖYLÜLER SERBEST
    »  POLİSİN 20 BİN YTL'LİK HACİZ CİNNETİ
    »  ESKİŞEHİR'DE ÜLKÜCÜ OPERASYONU
    »  İŞ KAZASINDA KAFA DERİSİ KOPTU
    »  ADANA'DA 85'LİK NİNEYE KAP-KAÇ
    »  ABD,İRAN'A MÜDAHALEYE HAZIRLANIYOR
    »  SANATÇI NURAY HAFİFTAŞ GÖZALTINA ALINDI
    »  PKK TELSİZLERİ TIR'DA ELE GEÇİRİLDİ
    »  ÖLÜMLÜ KAZAYI AKP'Lİ VEKİLİN OĞILU MU YAPTI?
    »  İSTANBUL EMNİYETİ'NİN ZİRVESİNDE KRİZ
    »  "KARIMYA YATAN HERKESİ ÖLDÜRECEKTİM"
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.