Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS, POLİSİ RÜŞVET ALIRKEN GİZLİ KAMERAYA ÇEKTİ
POLİS, POLİSİ RÜŞVET ALIRKEN GİZLİ KAMERAYA ÇEKTİ
 
Aralarında başkomiserin de olduğu, 20 polis memuru, 1 astsubay, 3 uzman çavuşunda bulunduğu 52 zanlının sorgulaması sürüyor.
 
20.3.2008 - 19:23

BURSA Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yaprak Dökümü 16" adı verilen operasyonda gözaltına alınan, aralarında başkomiserin de olduğu, 20 polis memuru, 1 astsubay, 3 uzman çavuşunda bulunduğu 52 zanlının sorgulamasına devam edildiği öğrenildi.

RÜŞVET KARŞILIĞI KAMYONLARA GEÇİŞ İZNİ VERENLER YAKALANDILAR.

Zanlılardan polisler ve askerler, rüşvet karşılığı yüksek tonajlı araçların geçişine izin vermekle suçlanırken, nakliye şirketleri ve kamyon sürücüleri ise görevli memurlara rüşvet vermek, polis ve asker yakınlarının telefon, doğalgaz, su faturaları ödemek, otomobillerine akaryakıt almak ve bu kişilerle pavyonlarda alem yapmakla suçlanıyorlar.

 Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görev yapan bazı polis memurları ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlıkları'nda görev yapan astsubay ve uzman çavuşların,  rüşvet karşılığı kum, çakıl ve nakliyat işi yapan şirketlerin  yüksek tonajlı kamyonlarına karayolunda geçiş izni verdiği şeklinde bir ihbar aldı.

 POLİS'TEN POLİSE TUZAK

 Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in talimatıyla araştırma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri,  Bursa-Balıkesir Karayolu üzerinde çeşitli yerlerde tonaj uygulaması yapan Bölge Trafik ekiplerini gizli kamera ile izlemeye aldı. Bazı yüksek tonajlı kamyonlara gizli kamera yerleştirerek, polislerle sürücüler arasında geçen rüşvet alış-verişini görüntüleyen polis, aynı aracın bir başka istasyonda durdurulup, ağır tonajı nedeniyle ceza yazılmasını da görüntüleyerek, para alan polislerin, yüksek tonajlı araçların geçişine rüşvet karşılığında izin verdiğini kanıtlamış oldu.

 6 AYDA 2 MİLYON YTL RÜŞVET ALDILAR. DEVLETİ 40 MİLYON YTL ZARARA UĞRATTILAR

 Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün son altı ay içerisinde yaptığı takipte zanlıların aldıkları 2 milyon YTL rüşvet karşılığında, yüksek tonajlı araçların tonaj limitini aştığında, Karayolları ve Trafik Kanunu'nun 2918 sayılı maddesince araç başına kesilmesi gereken 4 bin YTL cezayı uygulamayıp, buna karşılık 200 YTL ile 2 bin YTL arasında değişen rüşvet alarak, devleti 40 milyon YTL zarara uğrattıkları belirlendi.

 Yaprak Dökümü 16 OPERASYONU BAŞLATILDI

 Gerekli belge ve bilgilere ulaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü,  "Yaprak Dökümü 16" adını verdiği operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve İzmir Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı Bölge Trafik Şubelerinde çalışan 20 polis yakın takibe alındı. Aralarında Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amiri olarak görev yapan Başkomiser Dursun A., Polis Memuru Murat O.'nun da bulunduğu 20 Polis memuru ile polislere rüşvet verdikleri öne sürülen yük, kum ve çakıl taşımacılığı yapan nakliyatçı firmaların sahipleri, aracılar ve sürücüler, Hamdi P., Oğuzhan P., İhsan Y., Enver D., Vedat B., Nail A., Hüseyin A., Abuzer D., Zeki V., Mustafa Ö., Aydın A., Recep Ç., Süleyman E., Bülent D., Erol K., Cuma B., Bülent K., Mehmet K., Bülent E., Melikşah K., Nihat K., Nevzat G., Kıvanç T., Talat E., Nedim D., Gökhan K. ile ismi öğrenilemeyen iki kişi gözaltına alındı.

ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞLAR HAKKINDA DA İŞLEM YAPILDI

 Operasyon kapsamında Bursa Jandarma Alay Komutanlığı, rüşvet olayına adı karıştığı iddia edilen Mustafakemalpaşa Jandarma Trafik ekiplerinde görevli Astsubay Halil K., Uzman Çavuş Seçkin A., Dinçer O. U. ile Nilüfer İlçe Görükle Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Hasan A. Ş.'yi gözaltına aldı.

40 KLASÖRDEN OLUŞAN 400 SAYFALIK FEZLEKE İLE ADLİYEYE ÇIKARTILDILAR

 Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları süren zanlılara görevlerini kötüye kullandıkları sırada çekilen görüntüler ve elde edilen bilgiler gösterildi. Görevli polise rüşvet verdiği iddia edilen nakliyatçılar ile aracılar ise ifadelerinde, kendilerine kolaylık sağlayan görevlilere rüşvet verdiklerini, evlerinin elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını ödediklerini, pavyonlarda  eğlendiklerini, otomobillerine akaryakıt aldıklarını, banka hesap numaralarına çeşitli miktarlarda paralar yatırdıklarını itiraf ettiler.

 Haklarında 40 klasörden oluşan 400 sayfalık fezleke hazırlanan, başkomiser, polis memurları, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 24 kişi bu sabah, "Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, aracılık etmek, sahte evrak tanzim etmek" suçlarından Karacabey Adliyesi'ne çıkartıldılar. Zanlılar arasında bulunan Başkomiser Dursun A.'nun, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, yüksek tonajlı araçlara en fazla ceza kesen polis olarak ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

 Görevli memurlara rüşvet veren zanlıların ise yarın Karacabey'de Adliye'ye çıkartılması bekleniyor.

 2003 YILINDA DA BENZER OPERASYON YAPILMIŞTI

 Öte yandan Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde 2003 yılının Temmuz ayında bu operasyona benzer bir rüşvet skandalı yaşanmıştı. 42'si polis, 47 kişiyi gözaltına alan Bursa Emniyet Müdürlüğü, bu zanlıların trafik ceza tutanaklarında usulsüzlük yaparak, görevi kötüye kullanıp, rüşvet almakla suçlanmıştı. Gözaltına alınan polislerden biri başkomiser, 17 kişi, Emniyet Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten men edilmişti. 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FUTBOL FEDERASYONU'NDA ŞOK TUTUKLAMA

JİTEM"Cİ ESKİ UZMAN ÇAVUŞ'A 30 YIL HAPİS

UZMAN ÇAVUŞ, EL BOMBASIYLA İNTİHAR ETTİ!
»  100 MİLYON DOLARLIK VURGUN
»  ÖZÜRLÜ GENCE TECAVÜZE 13,5 YIL HAPİS
»  KAHRAMANMARAŞ'TA VANA FACİASI, 4 İŞÇİ ÖLDÜ
»  BEBEĞİ DİRİ DİRİ GÖMECEKLERDİ!
»  FOTBOL'DA TELEKULAK, SİMSAR OPERASYONUNDA ŞAŞIRTICI BAĞLANTI
»  ELEŞTİRİLEN YARGITAY'A TEHDİT YAĞIYOR
»  TECAVÜZCÜ "HAMİLE KALIRSAN, SENİ ALIRIM"
»  KARACABEY EMNİYETİ'NE TOPTAN GÖZALTI
»  EŞİNİ DÖVEN'E TEMİZLİK CEZASI
»  GECEKONDU YIKIM SAVAŞI
»  30 KUŞKULU MAÇ'A İNCELEME
»  CAMİ YARDIMINI ESKİ MÜFTÜ, İMAM VE SAYMAN YÜRÜTMÜŞ
»  SAVUNMAYA BAK. İNCİL VE TEVRAT'DA DAĞITIRMIŞ
»  ASKER ESAS DURUŞA GEÇTİ MAHKUM BÖYLE KAÇTI
»  SÜPER LİG'E BOMBA DÜŞTÜ
»  GAZİOSMANPAŞA'DA DOĞALGAZ FACİASI, 1 ÖLÜ, 5 YARALI
»  ÖLÜLERE KREDİ KARTI ÇIKARTTILAR
»  7 DOKTOR YOLSUZLUKTAN GÖZALTINA ALINDI
»  BELEDİYELERDE SOYGUN HAD SAFHADA
»  TEBLİGATI 7 GÜNÜ GEÇENE CEZA YOK
»  MHP ESKİ GENELBAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.