"Popstar" yarışmasındaki tavırlarıyla ünlenen Bayhan, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. Bayhan, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"Uzun bir süredir hazırlıyor olduğum müzik projesi çalışmamdan dolayı bulunduğum yerden çok yorgun olarak çıkıp evime gitmek üzere gönderilen araca bindim. Araçta bulunan bir arkadaşı Kadıköy'de bıraktıktan sonra, araçta biri de babam olmak üzere dört kişiydik. Arkada oturuyordum.
Araç sürücüsü, arkadaşı bıraktığı sırada arabayı stop ederek inen arkadaşla vedalaşmak üzere arabadan indi ve tekrar arabaya binerek hareket ettikten sonra farları yakmayı unutarak sürmeye devam etti. Hızlandığı sırada da virajı alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybeti. O esnada karşımıza çıkan polis kontrol araçlarını fark ettim. Aracın sürücüsü şaşkınlık ve panik sonucu kontrol noktasında duramadan geçti. Bu sırada arabadakilerde dahil 'Dur' dememize rağmen sürücü arkadaş ne olduğunu tam kavrayamadan vuruldum sanırım dedi. Bu esnada ekipler tarafından ateş ediliyordu. Bulunduğum aracın içinde ne bir silah gördüm ne de birinin ateş ettiğini.
Panik ve şaşkınlığın sonucu bir süre daha seyir halinde olan araç bir sokak girişinde durdu. Polis ekipleri de o esnada yanımıza geldi. Araçtan önce ben indim ve herkesi sakin olmaya davet edip kendimi tanıttım. Vurulan araç sürücüsü panik ve acı ile 'Vurdunuz beni, vuruldum' diye bağırıyordu.
O sırada tansiyon yüksekti bu nedenle sakin ve soğukkanlı davranarak emniyet görevlilerinden ambulans çağırılmasını talep ettim. Yaralı tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye, biz de ekip aracına polisler eşiliğinde binerek geldik. İfadelerimiz alındı. Akşam saat 21.30 sıralarında mahkeme bitti ve beraat ettik. Araç sürücüsünü alıkondu ve alkol oranını ben de daha sonra öğrendim.
Herhangi bir suçtan arandığı yolunda da bir bilgim söz konusu değildi. Ben alkol, sigara ve herhangi başka bir şey kullanmıyorum. Zaten bu da yapılan araştırmada belirlendi. Durum bundan ibarettir. Hakkımda yazılan, söylenen her ne var ise bu durum beni ve yakın çevremde beni tanıyan herkesi çok üzdü.
Uzun bir süredir müzik tutkumu yeni, pırıl pırıl, çok uzun ve titiz bir çalışma ile sunmak üzere çalışmalarıma hız verdiğim bir esnada yaşadığım bu talihsiz olayı Allah'ın izniyle aşacağıma inanıyor, beni seven bana inanan tüm Türk halkına bu talihsiz olayla karşılarında olmaktan dolayı çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Bu durumda çöken ve çökeltilen ben oldum..."