Ödüllerin bu yılki sahipleri Columbia Üniversitesi'nde açıklandı. İşte ödüle layık görülen isimler ve fotoğraf kareleri..
Bu gazete, Rusya'da terörizmle mücadele, bu ülkenin ekonomisi ve siyasal sistemiyle ilgili haberlerinden ötürü de, uluslararası haberler alanındaki ödülü aldı. Bu ödül, Ruanda'da soykırımdan 10 yıl sonraki durumla ilgili haberlerinden ötürü, Newsday'e de verildi.
The Wall Street Journal, kanserle mücadele eden hastalarla ilgili haberleriyle, sinema eleştirisi yazılarından ötürü iki Pulitzer aldı.
New York Times gazetesi, demiryolu kazalarıyla ilgili haberlerinden ötürü ''ulusal haber'' alanındaki ödülü, The Newark son dakika haberleri ödülünü, Willamette Week de araştırmacı gazetecilik ödülünü aldı. AP ajansı acil haber fotoğrafı ödülünü kazandı.
Diğer alanlardaki bazı ödüller de şöyle dağıldı:
Kurgu: ''Gilead'', Marilynne Robinson.
Genel: ''Ghost Wars: The Secret History of the CIA, Afghanistan and Bin Laden, from the Soviet Invasion to September 10, 2001 (CIA'nın gizli tarihi, Afganistan ve Bin Ladin, Sovyet İşgalinden 10 Eylül 2001'e)'', Steve Coll.
Drama: ''Doubt, a parable'', John Patrick Shanley
Tarih: ''Washington's Crossing'', David Hackett Fischer.
Biyografi: ''de Kooning: An American Master'', Mark Stevens ve Annalyn Swan.
Şiir: ''Delights & Shadows'', Ted Kooser.
|