Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1099
EURO
38,1139
IMKB
9.956,000
ALTIN
2.860,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RÖFLELİ CANLI BOMBAYA 22 YIL HAPİS
RÖFLELİ CANLI BOMBAYA 22 YIL HAPİS
 
Adana'dayı kana bulamak için eylem hazırlığı içindeyken yakalanan PKK'nın canlı bombası 27 yaşındaki Ayfer Ayçiçek, 22 yıl 11 ay hapis cezası verildi.
 
17.4.2008 - 21:45

Ayfer Çiçek'i Adana'ya getiren 28 yaşındaki Adem Barık ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Canlı bomba Ayfer Ayçiçek'i evinde barındırdığı iddia edilen 42 yaşındaki Ramazan Şahiner ise beraat etti.

Merkez Camii yakınlarından bindiği taksiyle 23 Mayıs 2007'de, Ceyhan İlçesi'ne eyleme gittiği iddia edilen PKK'lı Ayfer Ayçiçek, yapılan ihbar sonucu yakalandı. Üzerinden ‘Ebru Kara’ adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan canlı bomba Ayçiçek'in kucağında taşıdığı çantada tahrip gücü yüksek 11 kilogram patlayıcı madde ile bomba yapımında kullanılan bazı malzemeler kadın bağı içinde ele geçirildi. Ayçiçek'i Şanlıurfa'dan getiren Adem Barık ile Adana'da evinde barındıran Ramazan Şahiner de yakalandı. Canlı bomba Ayçiçek ve Barık tutuklanırken, Şahiner tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanmak, resmi belgede sahtecilik, iftira ve terör örgütüne bilerek yardım etmek’ suçlamasıyla yargılanan canlı bomba Ayçiçek ile Barık ve Şahiner hakkında karar çıktı. Karar duruşmasında, canlı bomba Ayfer Ayçiçek, eski savunmalarını tekrarladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgusunda sözlü olarak polislere, “Öcalan'ı zehirlediniz. O yüzden ben de sizi öldürecektim. Fırsatım olsa sizi öldürürüm, biz düşmanız” diyen ve hakkında 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Ayçiçek, mahkemedeki savunmasında ise PKK örgüt üyesi olduğunu kabul etti. Adana'ya örgüte ait telefonları almak için geldiğini iddia eden Ayçiçek, kendini şöyle savunmuştu:

“Adana'ya intihar saldırısı için gelmedim. Hem tedavi olmaya, hem de örgüte ait telefonları almak için geldim. Örgüt tarafından bana verilen adrese gidip çantayı aldım. İçinde patlayıcı olduğunu bilmiyordum. Çantada örgütün iletişimde kullanacağı telefonlar ve malzemeler olacaktı. Bunları başka bir örgüt üyesine teslim edecektim. Çantayı aldıktan 10 dakika sonra yakalandım. Çantayı bana teslim eden yakalanmadı. Burada gizli bir şeyler var. Polis çantayı getireni tanıyordu. Ben bir senaryoya kurban edilmek isteniyorum. Çantada patlayıcı olduğunu bilmiyordum.”

Canlı bomba Ayçiçek, çantayı kime götüreceğini ve çantayı kendisine teslim edecek olan kişinin kim olduğu konusunda ise açıklama yapmak istememiş, PKK'ya ne zaman katıldığı konusunda ise “Çok önemli değil” demişti. Örgüt içindeki konumu ve eylemleri ile ilgili soru üzerine ise “Açıklama yapmak istemiyorum. Ancak silahlı eyleme katılmadım” demişti.

Haklarında 13'er yıl hapis cezası istenen Barık ve Şahiner ise son sözlerinde, Suriye'den telefon eden akrabalarının ricası üzerine Ayçiçek ile ilgilendiklerini ve misafir ettiklerini, PKK ile ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, canlı bomba Ayfer Ayçiçek'i ‘PKK terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 11 yıl 3 ay, ‘patlayıcı madde bulundurmak’ suçundan 8 yıl 4 ay, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 yıl 6 ay, ‘iftira’ suçundan ise 10 ay hapis cezası olmak üzere toplam 22 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edildi. Barık ise ‘PKK örgütüne yardım etmek’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şahiner de delil yetersizliğinden beraat etti.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NİKAHLI EŞE TECAVÜZ'DEN 10 YIL YEDİ

Ş.URFA'DA AŞİRETLER BİRBİRİNE GİRDİ, 5 ÖLÜ 4 YARALI

ÇALINAN BİLGİSAYARINI İNTERNETTE İZ SÜRÜP BULDU
»  FOTOMODEL'E AHLAKSIZ TEKLİF VE DAYAK YARGIDA
»  HALUK LEVENT HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKTI!
»  ÜSKÜDAR ADLİYESİNDE CANLI BOMBA PANİĞİ
»  'BOMBA YÜKLÜ KAMYON' ASILSIZ ÇIKTI
»  BU PLAKAYA DİKKAT!
»  ESKİ EŞİNİ SIRTINDAN BIÇAKLADI BIÇAĞIDA SIRTINDA BIRAKTI
»  İKİ TECAVÜZCÜDEN BİRİSİ'DE POLİSTİ
»  AĞIZA PARMAK SOKMAK, CİNSEL TACİZ SAYILDI
»  İLAÇ VURGUNU'NA DEVAM
»  KATİLE ÖDÜL GİBİ CEZA..!
»  TACİZ ŞİKAYETİ ÖLÜMLE BİTTİ
»  UŞAK'TA, 'SERİ KADIN CİNAYETLERİ'
»  BELEDİYE BAŞKANI 29 ÇALIŞANINI İHBAR ETTİ
»  EVLENMESİNE İZİN VERMEYEN ANNESİNİ BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ
»  İZMİR DEKİ FUHUŞ ÇETESİNİ UKRAY'NA YAKALATTIRDI
»  KÜMES HAYVANLARINI KORUMA DERNEĞİ'DE HOROZ DÖVÜŞÜ
»  ŞIRNAK'TA CANLI BOMBA YAKALANDI
»  ÇETE LİDERİNE DÜĞÜNDE BİLEZİK YERİNE KELEPÇE
»  TRAFİK TERÖRİSTİ ÜNİVERSİTELİ ; 2 KİŞİYİ ÖLÜ 3 YARALI
»  ORHAN ASLITÜRK İÇİN İADE TALEPNAMESİ
»  EN SON, KATİLİNİN FOTOĞRAINI ÇEKMİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.