Mücadelenin ilk yarısında sahada daha istekli olan takım, konuk ekip Valencia oldu. Ancak Valencia'nın yarattığı gol tehlikelerinde kaleci Iker Casillas, gole izin vermedi.
İlerleyen dakikalarda toparlanan Real Madrid, hızlı çıktığı atakta 1-0 öne geçti. 37. dakikada gelişen Real Madrid atağında top, son olarak Benzema'nın önünde kaldı. Fransız golcünün düzgün vuruşunda ise Real Madrid golü buldu.Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Real Madrid, soyunma odasına 1-0 üstün gitti.
Real Madrid, ikinci yarıya daha iyi başladı. Farkı artırmak için baskısını yoğunlaştıran Eflatun-beyazlı ekip, Valencia kalecisi Guaita'yı bu bolümde geçemedi.
Maçın belki de en net pozisyonunu ikinci yarıda Valencia yakaladı. Ever Banega'nın verdiği pasla pozisyona giren Soldado, sert vuruşunda kaleci Casillas'a takıldı. Ancak dönen topu önünde bulan Jonas, boş kale yerine topu auta gönderdi ve yüzde yüzlük bir fırsatı harcadı.
Ev sahibi Real Madrid, 73'te farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Sol kanattan etkili gelen Fabio Coentrao, kale sahasındaki Higuain'i topla buluşturmak istedi. Ancak araya giren Guardado, topu kendi ağlarına gönderdi.
Bu golden sonra konuk ekip Valencia, oyun disiplininden koptu. 77 ve 80. dakikalarda mutlak gol fırsatları yakalayan Cristiano Ronaldo, bu pozisyonlarda ise 3. golü bulmayı başaramadı.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Real Madrid, Kral Kupası Çeyrek Final maçında Valencia'yı 2-0 yene
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/124941/real-madride-kupa-morali#ixzz2I5NTRGLE