Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0123
EURO
37,1879
IMKB
9.774,000
ALTIN
3.262,760
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RTÜK ÜYELERİ HARCIRAH ZENGİNİ ÇIKTI
RTÜK ÜYELERİ HARCIRAH ZENGİNİ ÇIKTI
 
RTÜK üyelerinin, toplam 3 bin 980 gün yurt içi ve yurt dışı göreve gittikleri, toplam, 481 bin 649 lira harcırah aldıkları belirlendi. Zahid Akman, 452 gün yurt içi ve yurt dışı geziye katılarak, 74 bin 980 lira harcırah aldı.
 
29.4.2010 - 11:50
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinin son 5 yıl içinde toplam 3 bin 980 gün yurt içi ve yurt dışı göreve gittikleri, 9 üyenin toplam, 481 bin 649 lira harcırah aldığı belirlendi. Harcırah rekoru 116 bin 798 lira ile Taha Yücel’de bulunuyor.

RTÜK’ün tartışmalı eski Başkanı Zahit Akman da, 452 gün yurt içi ve yurt dışı geziye katılarak, 74 bin 980 lira harcırah aldı.

Gazeteport’tan Yusuf Sahici’nin haberine göre CHP Afyon milletvekili Halil Ünlütepe’nin RTÜK ile ilgili soru önergesine yazılı bir cevap gönderen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK üyelerinin hizmet gereği olarak yurt içi ve yurt dışı görevlere gittiklerini belirtti.

4 BİN LİRALIK LOJMAN

RTÜK üyeleri için lojman da kiralandığını vurgulayan Arınç, kiralanan 7 lojmana, bin 770 ile 4 bin lira arasında aylık kira ödendiğini açıkladı. Lojmanlar Ankara’nın Bilkent, Konutkent, Ümitköy, Öveçler, Oran ve Çukurambar semtlerinde yer alıyor. 4 bin lira ile en yüksek kira bedelli villa tipi lojmanda, Zahit Akman oturuyor.

RTÜK’e ait ayrıca İstanbul Kanlıca’da 2 adet, İzmir Mavişehir’de 4 adet ve Ankara Bilkent’te 2 adet konut bulunuyor. RTÜK Mavişehir’deki 4 adet lojmanı satışa çıkardı. Arınç’ın verdiği bilgiye göre RTÜK üyelerinin 2005-2010 arasında yurt içi ve yurt dışı gezileri ile aldıkları harcırahlar da şöyle:

Davut DURSUN: 860 gün yurt içi, 140 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam 79 bin 023 lira harcırah aldı.

İlhan YERLİKAYA:   172 gün yurt içi, 161 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam, 66 bin 885 lira harcırah aldı.

Hasan FENDOĞLU: 6 gün yurt içi 17 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam 4 bin 776 lira harcırah aldı.

Zahid AKMAN:   352 gün yurtiçi, 100 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam 74 bin 980 lira harcırah aldı.

Vahap DARENDELİ: 161 gün yurt içi, 204 gün yurtdışı göreve gitt. Toplam 43 bin 248 lira harcırah aldı.

Mehmet DADAK:   212 gün yurtiçi, 186 gün yurtdışı göreve gitti. Toplam  74 bin 269 lira harcırah aldı.

Taha YÜCEL:   784 gün yurtiçi, 230 gün yurtdışı göreve gitti. Toplam 116 bin 798 lira harcırah aldı.

Esat ÇIPLAK: 9 gün yurt içi göreve gitti. Toplam 210 lira harcırah aldı.

Hülya ALP: 338 gün yurt içi, 48 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam 21 bin 460 lira harcırah aldı.







Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GAZETECİ ŞENER'İN 3 YIL HAPSİ İSTENDİ

ABDİ İPEKÇİ GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

SEVİGEN'DEN GAZETECİLERİ SEVİNDİRECEK KANUN TEKLİFİ
»  "DOKUNULMAZLIK İÇİN MECLİS’E GİRMEM!
»  SEVİLEN RADYOCU RECO BABA EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
»  GAZETE HABERTÜRK'TE İSTİFA DEPREMİ
»   KANLI NİGAR'A CEVAP VEREMEDİ !
»  MECLİS'TE HÜRRİYET MUHABİRİNE SÜRPRİZ
»  MİZAHÇILAR 23 NİSAN'I ERKEN KUTLADI
»  CUMHURİYET'TE İSTİFA DEPREMİ
»  SABAH'IN BAŞINA KİM GEÇİYOR?
»  BBC'DE DEKOLTE SANSÜRÜ
»  “AMBERİN SİZİ NİYE ÖPTÜ?”
»  AKP,İNTERNET MEDYA'SININ SORUNLARINA EL ATTI!
»  TRT'DEN, KAMYON HABERİ İTİRAFI!
»  "HER HIYARIM DİYENE TUZ YETİŞTİREMİYORUZ!"
»  "0,5.30'DA ODAMA GİREN HIRSIZ"
»  "İLK MÜEBBETİMİ GAZETEMDEN ALDIM"
»  ZAZA DAYI, ERTUĞRUL ÖZKÖK'E FENA ÇAKTI!
»  "KOVUN BU MUHABİRİ!"
»  'BİR YAZI YAZDI' HEDEF TAHTASINA OTURTULAR
»  ŞAMİL TAYYAR'A ŞOK HAPİS CEZASI!
»  REHA MUHTAR, YİNE SOYULDU!
»  CUMHURİYET'E ÜÇ YENİ YAZAR DAHA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.