Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9341
EURO
37,0727
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.312,700
 
Hava Durumu ANKARA
-5 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUS DONANMASI YENİDEN AKDENİZ'E DÖNÜYOR
RUS DONANMASI YENİDEN AKDENİZ E DÖNÜYOR
 
Rus donanması, SSCB'nin dağılmasından sonra çekildiği Akdeniz'e geri dönmeye hazırlanıyor ve donanmasının kullanımı için Suriye'deki Tartus Üssü'nü yeniliyor.
 
12.9.2008 - 23:55
BEYRUT -Rus İtar Tass ajansının haberine göre, Rusya'nın Karadeniz Donanmasına bağlı bir gemi, Suriye'nin Akdeniz kıyılarındaki Tartus limanınında, "Rusya'nın askeri kullanımı için" onarım çalışması yapıyor.
İki ülkenin deniz kuvvetleri komutanları da bugün Moskova'da bir araya geldi. Rusya donanma yetkilisi İgor Digalo yaptığı açıklamada, görüşmelerde iki ülke donanmaları arasındaki işbirliğini geliştirme amaçlı görüşlerin tartışıldığını söyledi.
İnterfaks'ın haberine göre, Karadeniz Donanması Komutanı Oramiral Eduard Baltin de yaptığı açıklamada, "Akdeniz'e devriyeye giden gemilerin ana üslerine (Kırım) dönmelerindense orada böyle bir tesisin bulunması daha avantajlı" dedi.
Rus donanması eski komutan yardımcısı Oramiral İgor Kasatonov da Tartus'un, ülkenin denizaşırı tek donanma üssü olduğunu ve Rusya için bü yük bir jeopolitik öneme sahip olduğunu söyledi.
Soğuk Savaş döneminde SSCB'nin yakın müttefiki olan Suriye'nin, Moskova ile askeri ilişkileri, SSCB'nin dağılmasından sonra da sıcaklığını korudu. SSCB, Tartus Üssü'nü 1971'de iki ülke arasında yapılan bir anlaşmayla açmış, SSCB'nin dağılmasından sonra ise buradan çekilmişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMETİN BASKISI ALMAN MAHKEMESİ'NDE

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE ENERJİ GÜVENCESİ

RAHİPLER CARLO BRUNİ FANATİĞİ ÇIKTI
»  IRAK'TA İNTİHAR SALDIRISI, 32 ÖLÜ
»  YOUTUBE TERÖRİST EĞİTİM VİDEOLARINI YASAKLADI
»  "UYDU TELEVİZYON SAHİPLERİNİ ÖLDÜRMEK CAİZDİR"
»  RUSYA: NATO, MATO TANIMAYIZ VURURUZ
»  RUSYA'DA İNSAN YİYEN SATANİSTLER
»  CHAVEZ'E DARBE PLANI
»  ABD'DE METRODAKİ VAHŞET GÜNDEME DAMGASINI VURDU
»  YARISI ZEBRA, YARISI ZÜRAFA
»  ABD ASKERLERİNİN TOPLU İNTİHARI
»  İSRAİL ABD'DEN İRAN'NI VURACAK SİLAHLAR İSTEDİ
»  K.KORELİ MATAHARİ'NİN SEKS KARŞILIĞI DEVLET SIRRI!
»  KURBAĞA SONUNDA ASKERİ SİLAHA DÖNÜŞTÜ
»  TÜRKLERİN ABD'YE OLAN KIZGINLIKLARI SÜRÜYOR
»  HİNTLİ BİLİMADAMLARI "FALLAR DOĞRUYU SÖYLÜYOR"
»  5.3 MİLYON DOLARLIK İBRİK
»  İNGİLTERE GÖÇMEN ARIYOR
»  İŞTE UZAYDA YAŞAYAN TEK CANLI
»  KURAN OKUMAYAN VEKİL OLAMAYACAK
»  SAPIK BABA'NIN 7 ÇOCUKLU KIZI İLK KEZ KONUŞTU
»  RUSYA ABD'YE GÖZ DAĞI SÖZLERİNİ YİNELEDİ
»  ASRIN MÜTHİŞ DENEYİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.