Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1703
EURO
38,1585
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUSYA BÜYÜKELÇİSİ: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
RUSYA BÜYÜKELÇİSİ: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
 
Büyükelçi Ivanovski, Moskova’nın tavrını açıklarken, “Çağdaş dünya için geçerli bir belge olan Montrö’ye tarafların riayet etmesini istiyoruz. Anlaşmayı imzalamayan üçüncü tarafların da buna mutlaka uyması gerekir” ifadesini kullandı.
 
28.8.2008 - 00:20

Öte yandan NATO’nun tepkisini ciddiye almayan Rusya’nın uluslararası alanda sıkıştırılma çabalarına tepkisi de gecikmedi. NATO’nun hamlesine anında yanıt veren Rusya, Çin ve İran’ı da yanına çekmek için harekete geçti.

Montrö’yü deldirtmeyiz
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi İvanovski: “(Montrö konusunda) Rusya ile Türkiye’nin tutumları yüzde yüz aynı. Kafkasya İstikrar Platformu için Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir araya gelinebilir”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Montrö anlaşması konusunda Türkiye ile politikalarının bütünüyle örtüştüğünü söyleyerek, Kafkasya İstikrar Platformu için Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir araya gelinebileceğini belirtti. İvanovski, büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında Kafkasya’daki son gelişmeleri değerlendirerek, soruları yanıtladı. Son gelişmeler nedeniyle Gürcistan’ı eleştirerek, bu gelişmelere Gürcistan’ın “saldırgan ve şoven” tutumunun yol açtığını ileri süren Büyükelçi İvanovski, Rusya olarak uluslararası camiayı yıllar önce uyardıklarını bildirdi. İvanovski, Gürcistan’ın egemenliğine zarar vermek istemediklerini söyledi. Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu’na ilişkin soru üzerine, bu konunun Moskova’da görüşüldüğünü söyleyen İvanovski, iki ülke dışişleri bakanlarının Eylül başında İstanbul’da bir araya geleceklerini ve ayrıntıları orada ele alacaklarını bildirdi.
Anlaşmaya riayet edilmeli
İvanovski, platform çerçevesinde aralarında sorunlar bulunan taraflar olarak, Türkiye ile Ermenistan ve Rusya ile Gürcistan’ın nasıl aynı masada oturacağının sorulmasına karşılık, bunun Ekim ayında toplanması beklenilen Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde mümkün olabileceğini kaydetti. İvanovski, Türkiye’nin bu önerisinin Kafkaslara güvenlik ve istikrar getirmeyi öngörmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Boğazlardan savaş gemilerinin geçişi ve Montrö anlaşmasına ilişkin soru üzerine de Büyükelçi İvanovski, bu konuda Türkiye ile Rusya’nın politikalarının yüzde yüz örtüştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Bu konuda Rusya ile Türkiye’nin pozisyonları tamamen aynı. Çağdaş dünya için geçerli bir belge olan Montrö anlaşmasına tarafların riayet etmesini istiyoruz. Ayrıca bu anlaşmayı imzalamayan üçüncü tarafların da buna mutlaka riayet etmesi  gerekir. Rusya olarak biz Boğazlardan geçişimiz sırasında anlaşma kurallarına bütünüyle uymaya çalışıyoruz. Bu konuda Rusya ile Türkiye’nin tutumları yüzde yüz aynıdır.”

Büyükanıt: Anlaşmaya aykırılık yok
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki devir teslim töreninin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Büyükanıt, Türk boğazlarından geçen gemilerin Montrö Anlaşması’na uygun olup olmadığı soruları üzerine, “Bazı kişiler, Montrö Anlaşması’nı okumuyor, ama yazıyor. Allah rızası için okusunlar. Şimdi yığıldı, bilmem ne oldu. Montrö anlaşması harfiyen uygulanıyor” dedi. Büyükanıt sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevredeki bütün sorunları Karadeniz’e giydirmeye çalışıyorlar. Dağlık Karabağ’dan Moldovya’ya Ermenistan’a kadar. Onun için Karadeniz konusunda Türkiye’nin çok hassas olması gerekir, Karadeniz’in istikrarının bozulmaması gerekir.” Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç da ABD gemilerinin boğazlardan geçişinin Montrö Anlaşmasına uygun olduğunu belirterek, “Geçmeden önce konuyu, en ince ayrıntısına kadar inceledik” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEK FISI 104 YTL OLAN BU PARFÜMÜ KİMLER ALIR SİZCE?

TURGUT ALTINOK, SUÇU CHP'NİN ÜZERİNE ATTI

G.SARAY, DEVLER LİGİNE VEDA ETTİ 1-0
»  SONRADAN GÖRME ZENGİN KIVIRMAYA BAŞLADI
»  BU ÜLKE KİMİN ?
»  GÖKÇEK'İN SİLAHLI EKİBİNE SUÇ ÜSTÜ
»  TUNCAY ÖZKAN'IN ZEHİR ZEMBEREK ERGENEKON AÇIKLAMASI
»  YAZAR ERGUN POYRAZ'IN AÇIKLAMAYA KORKTUĞU İFADESİ
»  BAYKAL'I CHP'YE ŞİKAYET EDECEK
»  AKP'NİN PROFESÖR ADAYI BİLİM HIRSIZI ÇIKTI!
»  BAŞBUĞ'DAN TERÖRSİTLERE 'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI
»  RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KISITLAMA
»  GÜL, ÇANKAYA'DAKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ
»  AKP'Lİ ÜSKÜL'DEN KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NE SUÇ DUYURUSU
»  PKK'YI KARIŞTIRAN SEKS SKANDALI
»  FERDA PAKSÜT: "ERGENEKON'LA İLGİM YOK, HEDEF EŞİM"
»  FENERBAHÇE'DE EMRE ŞOKU
»  KARADENİZ'DE TANSİYON YÜKSELDİ
»  HARRY POTTER, HAYRİ PUTTAR'A DAVA AÇTI
»  ADİL SERDAR SAÇAN ŞİMDİ YANDI
»  "OBAMA, KÜRT DEVLETİNİ KURDURUR"
»  ÇEVİK KUVVETE SEYYAR TUVALET
»  ^"ERGENEKON'U JANDARMA'YA MALETMEYİN"
»  ÇANKAYA'NIN İTİBARI DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.