İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Şikayetçi Fatih Terim'i duruşmada avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.
Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı, "Müvekkilimiz Cumartesi Ankara'ya gitmesi gerektiğinden duruşmaya katılamamıştır" dedi
ERTEM ŞENER DE ZORLA GETİRİLECEK
Duruşma sonunda mahkeme, tanık Ali Ertem Şener'in zorla getirilmesine, sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın ise yapılan aramalara karşılık bulunamadığını ve savunma vermekten kaçındığını belirterek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma Ekim ayına ertelendi.
İDDİANAMEDEN...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Teknik direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında "haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.
EPÖZDEMİR: "TÜRKİYE'DE NEREDE GÖRÜLÜRSE KELEPÇEYLE GETİRİLECEK"
Avukat Rezan Epözdemir (üstte) duruşma sonrası duruşmada yaşananları basın mensuplarına anlattı:
"Bu 6. duruşma. Rasim Ozan Kütahyalı'nın mahkemeye gelmemesi hem mahkemeye hem bize saygısızlık. Rasim Ozan Kütahyalı ile 'Çiftçi Ahmet' arasında ne fark var, Ne fark var?Çiftçi Ahmet birinci duruşmaya gelmeseydi hakkında yakalama kararı çıkacaktı, Rasim Ozan Kütahtya'lı 6 duruşmaya gelmiyor, hali hazırda hala böyle bir karar tesis edilmemiş. 6. duruşmada hala hakkında yakalama kararı yok.
"ÇİFTÇİ AHMET İLE RASİM OZAN KÜTAHYALI ARASINDA NE FARK VAR?"
Gerekçe; bir partinin kongresine gidecek olması. Yani bu makul, meşru kabul edilebilir bir gerekçe midir? Duruşmadan sonra gidebilirdi, yarın gidebilirdi. 6 duruşmadır yok. Çiftçi Ahmet ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında bir fark olmadığını ortaya koyması için mahkemenin bir yakalama kararı çıkarması lazımdı. Bu hukuken kabul edilemez bir durumdur. Mahkemede yakalama kararı çıkardı. Bunun anlamı Türkiye'de nerede bulunursa kelepçeyle getirilip gözaltına alınıp ifadesi alınacak."
KAYNAK:HÜRRİYET