Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RİCE'YE GÖRE PKK'YI YOK ETMEK ÇOK ZORMUŞ!
RİCE YE GÖRE PKK YI YOK ETMEK ÇOK ZORMUŞ!
 
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, terör örgütü PKK konusunda da Iraklılar ve Türklerle üçlü bir komite oluşturulmasına çalıştıklarını hatırlattı. Üçlü mekanizma ve Irak’tan bir heyetin Türkiye’yi ziyaretini, terör örgütü PKK ile başa çıkmak için, Iraklılar ve Türklerin birlikte çalışacağı bir fırsat olarak gördüklerini belirten Rice, PKK’nın terörist bir örgüt olduğunu vurguladı.
 
26.10.2007 - 14:47
      Irak’ın kuzeyi için, "Kürdistan" diyen Rice, terör örgütü PKK’nın bölgenin çok uzak köşesinden eylem yaptığını söyledi. Rice, "Bu nedenle onları tamamen oradan çıkarmak çok güç. Ancak Türk hükümetine, istikrarsız bir ortamda şiddet kullanarak kazanılacak hiçbir şey olmadığını söylemekteyiz. Şu ana kadar, diplomatik yola başvurduk. Bu problemle başa çıkmada, istihbarat ve bilgi paylaşımında birlikte çalıştık" dedi.
      ABD Dışişleri Bakanı, daha önce başka bir kongre oturumunda da "Kürdistan" sözünü kullanmış ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüleri, "Bakan Rice’ın, Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminden bahsettiği açık" yönünde bir açıklama yapmıştı.
     
     Ermeni tasarısına karşı oy verecek milletvekillerini kutladı

      ABD Dışişleri Bakanı, "Irak meselesi yüzünden Türkiye ile gerginliğin yüksek olduğu bir zamanda" ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Ermeni tasarısına, Genel Kurul’a getirilmesi durumunda karşı oy kullanmaya karar veren milletvekillerini takdir ettiğini söyledi.
      Amerikan yönetimi, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde 21’e karşı 27 oyla kabul edilen 106 sayılı Ermeni tasarısının, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda oylamaya getirilmesinin, ABD’nin stratejik müttefiki Türkiye ile ilişkilere zarar vereceği ve Irak’ta görev yapan Amerikan askerlerine lojistik destek sağlanmasının zora girebileceği uyarısıyla tasarıya karşı oy kullanılması yönünde lobi yürütüyordu.
      Son dönemde Amerikan yönetiminin uyarılarını dikkate alan 55-60 kadar Demokrat Partili milletvekili, Genel Kurul gündemine getirilse bile tasarı lehine oy kullanmayacağını açıklamıştı. Dün de tasarıyı Amerikan Temsilciler Meclisi’ne bu yıl ocak ayında sunan 4 Demokrat Partili milletvekili, şu sırada tasarıyı geçirme şansının olmadığı gerekçesiyle Amerikan Temsilciler Meclisi liderliğinden tasarıyı "bu yıl sonunda veya 2008 yılında" gündeme getirmesini talep etti.
      Washington’daki gözlemcilere göre, bu ortamda tasarının görünür gelecekte gündeme gelmesi beklenmiyor.Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Temsilciler Meclisi Hükümet Reform Komitesi’nde, "ABD Dışişleri Bakanlığı ve Irak Savaşı" konulu oturumda, bu kanıyı güçlendirecek şekilde, Ermeni tasarısına karşı çıkan milletvekillerine takdirlerini ifade etti.
      Rice, tasarının geçirilmesinin "çok vahim" sonuçlarının olabileceğine işaret etti ve tarihi olaylar konusunda uzlaşma dahil olmak üzere, Türklerden, Ermenilerle uzlaşma konusunda çalışmalarının istendiğini söyledi. Rice, "ancak tasarının geçmesi, demokratik müttefikimizle ilişkilerimize gerçekten zarar verecektir. Türkiye, İncirlik ve İncirlik’ten giden kargo aracılığıyla askerlerimizin desteklenmesinde çok önemli stratejik rol oynuyor. Bu tasarı, Ortadoğu ile batı dünyası arasında bir köprü olan İslami demokratik müttefikimize zarar verecektir. Özellikle de Irak yüzünden Türkiye ile gerginliğin yüksek olduğu bir zamanda. Bu nedenle de tasarıya karşı oy kullanmaya karar veren milletvekillerini takdir ediyorum" dedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANITKABİR'DE KILIÇ'A PROTESTO

YARGITAY'DAN HIRSIZLIĞA YENİ TANIM

BABACAN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDA
»  KÜRT HEYYETİ ANKARA'DAPAZARLIKTA
»  BARZANİ TÜRK VATANDAŞI MI?
»  ERDOĞAN: "ARTIK GÜNAH BİZDEN GİTTİ"
»  BAŞBAKAN BU SÖYLEDİKLERİNİ HATIRLIYOR MU?
»  EVLİ ÇIKAN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ
»  MHP'YE BOMBALI SALDIRI
»  YAZICIOĞLU'NDAN KRİTİK SORULAR
»  DAĞLICA'DA BİR APACHE!
»  MHP'NİN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMASI
»  PKK DAĞDA DEĞİL ASVALTTA GEZİYOR
»  ÖZEL TİMLER HAREKAT BÖLGESİNDE PALAVRASI
»  İŞTE ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE
»  BARZANİ TÜRK VATANDAŞI MI?
»  IRAK'TAN, 'PETROLÜ KESERİZ' RESTİ
»  TALABANİ'Yİ YALANLAYAN FOTOĞRAFLAR
»  DAĞLICA SALDIRISINI KİM YAPTI?
»  DİYARBAKIR ASKERİ ÜSSÜNE YIĞINAK
»  PKK, ASKERLERİ KUZEY IRAK'A KAÇIRMIŞ
»  NATO'DAN TÜRKİYE'YE TAM DESTEK
»  SABAH'TA ŞOK GELİŞME
»  "BARZANİ, TÜSİAD’A ÜYE OLABİLİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.