Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1660
EURO
38,1934
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.909,730
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SÖZDE VATANSEVERLER ŞEHİT EŞİNİ BİLE DOLANDIRMIŞLAR!
SÖZDE VATANSEVERLER ŞEHİT EŞİNİ BİLE DOLANDIRMIŞLAR!
 
“Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları” iddia edilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) Başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu VKGB mensubu 18 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi.
 
3.7.2007 - 11:40
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı'nın geçen yıl Nisan ayında VKGB'ye yönelik başlattığı incelemenin ardından, yaklaşık 1 yıl süren bir çalışma başlatıldı.

“Girdap” adı verilen operasyon kapsamında, VKGB Başkanı Taner Ünal, dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Ahmet K. ile Halit B, Savaş K, İlhami D, Ahmet Y, Mehmet D, Mehmet B, Osman A, Mehmet Ali D, Mehmet E, Hüseyin T adlı kişiler, gözaltına alındı.

Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır'da yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan kişilerin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri, suç örgütüne üye oldukları, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, yasadışı yardım toplama, kaynağı belli olmayan gelirlerle suç örgütünü finanse etme, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye” yönelik provokatif eylemler düzenledikleri iddia edildi.

ŞEHİT EŞİNİ DOLANDIRMIŞLAR

Zanlıların ayrıca, “şehit olan bir yüzbaşının eşine verilen yaklaşık 100 bin YTL'yi dolandırmak istedikleri, ev, işyeri ve oto kurşunladıkları, adam kaçırdıkları, işkence yaptıkları, tabancayla adam yaraladıkları, Mersin, Diyarbakır, Ordu ve Bilecik'te düzenlenen bayrak mitingleri ile şehit cenazelerinde provokatif eylem, silah ticareti, Diyarbakır ilinde bir gazete muhabirinin tehdit edilmesi” gibi 40 ayrı suç işledikleri öne sürüldü.

ÖZEL KUVVETLER KİMLİĞİ

Zanlılarla birlikte 1 el bombası, 5 değişik çap ve markada tabanca ve bunlara ait şarjörler, 4 av tüfeği, 3 kuru sıkı tabanca, 370 mermi, 274 av tüfeği mermisi, 1 çelik yelek, 3 kelepçe, 1 cop, 2 adet gaz maskesi, resmi kurumlara ait mühür ve soğuk damgalar, tarihi eser olduğu değerlendirilen iki kılıç, yağdanlık ve tablolar, çok sayıda çek, senet ve makbuz, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait düzenlenmiş sahte kimlik, sahte askeri kimlikler, basın kartı ve polis kimliği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların herhangi bir suçta kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili balistik inceleme yapılıyor.
Bu arada, örgüte mensup olduğu bildirilen Fatih K. ve Veli B. adlı kişilerin “bir süre önce zorla adam kaçırma ve çek senet tahsilatı suçlarından gözaltına alınarak, Mersin'de tutuklandıkları” da kaydedildi.

MİLLETVEKİLİNE HAKARETTEN TUTUKLU

Örgüte mensup olduğu bildirilen Selçuk C. adlı kişinin de “bir süre önce bir mitingte, AKP Milletvekili Saffet Benli'ye küfür ve hakaretten tutuklu olduğu” da bildirildi.

ÜST RÜTBELİ KOMUTANLARLA İLİŞKİLİ

Emniyet yetkilileri, söz konusu kişilerin, “bazı üst rütbeli askeri personelle ilişkileri olduğuna dair bulgular tespit edildiğini, bu bulgular çerçevesinde söz konusu personel hakkında Genelkurmay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunulacağını” da söylediler.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİNİ ETEKLİ TERÖRİST KATLİAMA GİDERKEN YAKALANDI

KARAYOLUNDA MICIR FACİASI, 8 KİŞİ ÖLDÜ

ÇAPKIN MUHTAR CAMDAN ZOR KAÇTI
»  HRANT DİNK DAVASINDA 4 TAHLİYE
»  PKK'YA DARBE 18 PKK'LI TUTUKLANDI
»  DİNKDAVASINDA SÜRPRİZ TAHLİYE
»  DİNK DAVASINA TUNCEL DAMGASI
»  PKK BAĞLANTILI 18 KİŞİ TUTUKLANDI!
»  HRANT DİNK DURUŞMASINA ARA VERİLDİ
»  EMNİYET, SUÇ RAPORUNU AÇIKLADI
»  İŞ VAADİYLE FUHUŞ TUZAĞI
»  EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 3 PKK'LI TERÖRİST YAKALANDI
»  DALMAZ REZALETİ
»  VATANSEVERLER ÇEK-SENET'Çİ ÇIKTI
»  ANNESİ, KIZINI MAHALLE MUHTARINA PAZARLADI
»  POLİS MÜŞTERİ BEKLEYEN TRAVESTİLERE PARK CEZASI KESTİ
»  NATAŞA TİCARETİ YAPAN NATAŞALAR
»  ÖĞRENCİSİNİ ÖPEN MÜDÜRE 3 YIL 9 AY HAPİS
»  ÜMRANİYE BASKINIYLA İLGİLİ BİR TUTUKLAMA DAHA
»  KAMYON ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
»  TACİZCİ MÜDÜRE HAPİS CEZASI
»  ORHAN DOĞAN'IN CENAZESİNDE OLAY
»  POLİSLERE "KÖTÜ MUAMELE"DEN HAPİS CEZASI
»  İSTANBUL'DA BELEDİYE OTOBÜSÜNE MOLOTOFLU SALDIRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.