Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2525
EURO
37,6242
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.877,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SADDAM DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR...
SADDAM DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR...
 
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in bu iç çamaşırıyla çekilmiş fotoğrafı Sun Gazetesi'ne pahalıya patlayacak gibi. Saddam, şimdi dava açmaya hazırlanıyor. İstediği tazminat ise...
 
22.5.2005 - 09:11

Saddam’ın Fransız avukatı Ludot yayınlanan fotoğraflar dolayısıyla İngiliz Sun Gazetesi’ne 1 milyon sterlinlik dava açacaklarını söyledi.
Fotoğrafları Saddam imajını yok etmeye yönelik ABD operasyonu olarak niteleyen Ludot, ‘Tanrı değil, basit bir insan demek istiyorlar’ dedi.
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in Fransız avukatı Emmanuel Ludot, Sun Gazetesi’ne karşı 1 milyon sterlinlik (Yaklaşık 2.5416 YTL - 2.5 trilyon TL) tazminat davası açacaklarını söyledi. Fransız avukat, ‘Bu olayın, Saddam Hüseyin’in imajını yok etmek için, Washington’un yönettiği bir strateji olduğuna inanıyorum. ‘Şu adama bakın, tanrı değil. Basit bir insan’ demek istiyorlar’ diye konuştu. Saddam’ın avukatlarından Ziyad el Havasne de, fotoğrafların yayımlanmasını kınayarak, bununla insan haklarının ihlal edildiğini söyledi. Fotoğrafların yayımlanmasının Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirten El Havasne, Sun Gazetesi’ne dava açacaklarını vurguladı.

Ona acımayın

Gazetenin yönetici editörü Graham Dudman, ‘Saddam, günümüzün Adolf Hitler’i. Ona acımayın’ çağrısında bulundu. Gazetenin bir diğer editörü Tom Newton Dunn da, fotoğraflara ilişkin olarak yazdığı makalede, ‘Kötü insan ve onun acımasız dalkavukları, hiçbir şey için kimsenin acımasını hak etmiyor’ dedi. Gazete, Arap TV’lerinde Saddam’ın cezaevi fotoğraflarını gören Iraklıların kahkahalarla güldüğünü de yazdı.

Çoğu bastı

Diğer gazeteler de, Saddam Hüseyin’in The Sun’da yayınlanan fotoğraflarını yayınlamak konusunda tereddüt etti. Ancak sonunda, çoğu yayınladı. Los Angeles Times gazetesinin genel yayın yönetmeni Dean Baquet, ‘Yayınlamamak için etik bir neden görmüyoruz. Bu apaçık bir hikayedir. Esirlerin gördüğü muamele büyük bir konudur, sonuçta Saddam da en önemli mahkumdur’ dedi.

Bu kez dua ederken
Sun Gazetesi, dün birinci sayfadan ‘Bush, Saddam’ın donunu soruşturuyor’ manşeti altında, uzun beyaz bir elbise giymiş olan Saddam’ın, dikenli tellerin ardında, avuçları açık, başını eğmiş dua ederken çekilmiş fotoğrafını yayınladı. Sun, fotoğrafların devrik Irak diktatörünün tutuklandıktan sonra hücresindeki ilk yaşantı görüntüleri olduğunu yazdı.
Irak’ta manşet

Saddam Hüseyin’in hapiste çekilmiş fotoğrafları sadece Batılı ülkelerde değil, dünyanın pekçok gazetesinde olduğu gibi başta Irak olmak üzere Arap gazetelerinin de baş sayfalarında yer aldı. Fotoğrafları sızdıran kaynak bu görüntülerin direnişçileri caydırmasını umut ettiğini belirtirken, Pentagon bu kişiyi bulmak için soruşturma başlattı.

Çok para ödemedik

The Sun, fotoğraflar için çok para ödemediğini, ancak 500 Sterlin’in üzerinde olduğunu açıkladı. Kimi yorumlarda ise fotoğrafları ABD’nin bile bile sızdırmış olabileceği bile iddia edildi.

‘Kimyasal’ fotolar

Sun, devrik Saddam rejiminin iki üst düzey yetkilisi, Iraklı Kürtlere yönelik kimyasal silah saldırılarından sorumlu tutulan ‘Kimyasal Ali’ lakaplı Ali Hasan el Mecit ile Irak’ın 1990’larda biyolojik silah üretme çalışmalarına yardımcı olduğu iddia edilen ve Bayan Şarbon’ diye anılan Huda Salih Mehdi Ammaş’ın cezaevindeki fotoğraflarını da bastı. Fotoğraflarda, ‘Bayan Şarbon’ mahzun bir ihtiyar kadın gibi görünüyor. Saddam’ın kuzeni ‘Kimyasal Ali’ ise sandalyesinden değnekle kalkmaya çalışıyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAĞDAT'TA SÜNNİ CAMİLER KAPATILDI!!

HİNT'Lİ KADIN ÇAPKIN KOCASININ PENİSİNİ KESTİ!!!

HİNDİSTAN'LI ERKEKLE FİLM ÇEVİREN PAKİSTANLI KADIN OYUNCUYA TEPKİ!!
»  ABD, SURİYE'YE YİNE SERTLEŞTİ!!
»  İNGİLİZ ASKER'DEN BALİ'E VE ORDU'YA SAVAŞ TEPKİSİ
»  ABD VE YUNANİSTAN "STRETEJİK ORTAK"
»  SADDAM FOTOĞRAFLARI MAHKEMELİK OLDU
»  ABD ASKERLERİ, İŞGAL ETTİKLERİ ÜLKELERİN İNSANLARINA İŞKENCEDE SINIR TANIMIYOR
»  FRANSIZ BAKANIN BİRTEK"SİZ TÜRKİYE'Yİ BİZE BIRAKIP GİDİN"DEMEDİĞİ KALDI
»  CAFERİ: ''HİÇBİR TERÖRİST GRUP KOMŞU ÜLKEYE ZARAR VEREMEZ''
»   ABD ORDUSU THE SUN'I KINADI
»  RUMLAR NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!!
»  ÖZBEKİSTAN'DAKİ İSYANCILARIN LİDERİ YAKALANDI
»  SADDAM'I HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ!!
»  IRAK'TA SAVAŞAN CONİLER AMERİKAYA DÖNÜNCE KAFAYI YİYOR
»  CAFERİ'YE KIRMIZI DOSYA İLE 150 TERÖRİSTİN LİSTESİ VERİLECEK
»  BLAİR'İN DİSK'İ KAYDI!!
»  TALİBAN KAFASI...PAKİSTAN'DA KADINLARA KOŞMAYA YASAK GETİRİLDİ!!
»  ÇİN, TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN İHRACAT VERGİSİNİ ARTIRDI
»  ÖZBEKİSTAN'DA BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ!!!
»  DEVLERİN UZAY SAVAŞI!!
»  TEL AVİV'E ACİL İNİŞ YAPAN FLY AİR UÇAĞI'NIN ARIZASI BELİRLENDİ.
»  FİLİSTİN MECLİSİ YENİ SEÇİM YASASINI KABUL ETTİ!
»  KKTC'DE SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ CASUSLUĞU YAŞANIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.