Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1256
EURO
38,1302
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,420
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SADDAM'IN SON SAATLERİ
SADDAM IN SON SAATLERİ
 
Avukatı, idama mahkum edilen devrik lider Saddam Hüseyin'in Iraklı yetkililere teslim edildiğini öne sürdü. Irak ise bu haberi yalanladı.
 
29.12.2006 - 13:15
Saddam Hüseyin'in adının açıklanmasını istemeyen savunma avukatı, ABD gözetimindeki Saddam Hüseyin'in, Iraklı yetkililere teslim edildiğini kaydetti.

AVUKATI: EŞYALARININ TOPLANMASI İSTENDİ
 
Devrik Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin'in baş avukatı Halil el Duleymi, eski devlet başkanının hala Amerikalıların elinde olduğunu söyledi. Irak'ın, idama mahkum edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in avukatı, Amerikalı yetkililerin kendisinden "Saddam Hüseyin'in kişisel eşyalarını almasını" istediğini belirtti.Avukat Halil El Duleymi, Amerikalıların kendisini aradığını ve "devlet başkanıyla, idama çarptırılan diğer sanık Barzan El Tikriti'nin kişisel eşyalarını toplamasını istediğini" söyledi.

YAKINDA TESLİM EDECEKLER

Duleymi, AP'ye yaptığı açıklamada, Amerikalı yetkililerin kendisinden, Saddam'ın kişisel eşyalarını, tutuklu bulunduğu Amerikan askeri hapishanesinden almak için birini görevlendirmesini istediğini belirtti, ancak kendisinin henüz kimseye böyle bir yetki vermediğini söyledi.Duleymi, "Ancak bu istek, (Amerikalıların) onu yakında Irak yetkililerine vereceği anlamına geliyor" dedi.Duleymi, Saddam'ın ne zaman Iraklılara teslim edileceği veya ne zaman idam edilebileceği konusunda bir yorumda bulunmadı. Halen Bağdat Havaalanı'na yakın, Cropper Kampı adlı Amerikan askeri hapishanesinde bulunan Saddam'ın, idam için Iraklı yetkililere teslim edilinceye kadar burada tutulması kararlaştırılmıştı.

IRAKLI YETKİLİLER: TESLİM EDİLMEDİ
    
Irak Adalet Bakanlığı, Saddam Hüseyin'in kendilerine teslim edildiğini yalanladı. Adalet Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Saddam'ın avukatlarının eski devlet başkanının Amerikalılar tarafından Irak yetkililerine teslim edildiği iddialarının sorulması üzerine, "Bu doğru değil. Hala Amerikalılarla" dedi.Aynı yetkili, idam cezalarının infazından sorumlu olan bakanlığın, Saddam'ı 26 Ocaktan önce idam etmeyeceğini de söyledi.
NBC: BAYRAMA KADAR İDAM EDİLEBİLİR

ABD'nin önemli televizyon kanallarından NBC, idama mahkum edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in cezasının, Kurban Bayramı'nın başlamasından önce infaz edileceğini iddia etti.NBC, adını belirtmediği Amerikalı bir askeri yetkiliye dayanarak verdiği haberinde, Saddam Hüseyin'in Pazar gününden önce asılacağını duyurdu. NBC muhabiri, idamın bugün bile infaz edilebileceğini söyledi. NBC televizyonu, Saddam Hüseyin'i halen elinde bulunduran Amerikan ordusunun, devrik liderin Iraklılara teslim edilmesi için Irak hükümetinden resmi talep aldığını duyurdu.
ÜVEY KARDEŞLERİYLE VEDALAŞTI

Saddam Hüseyin'in, dün 2 üvey kardeşiyle biraraya geldiği ve ailesine özel mesajlar gönderdiği bildirildi. Saddam Hüseyin'in avukatlarından Bedi Arif, devrik Irak liderinin anne tarafından üvey erkek kardeşleri Sabavi ve Vatban İbrahim Hasan El Tıkriti ile Bağdat'ta tutulduğu hücresinde görüştüğünü söyledi. Bu görüşmenin, Saddam Hüseyin'in talebiyle yapıldığını belirten Arif, morali yüksek olan Saddam'ın üvey kardeşlerine ailesi için mektuplar verdiğini açıkladı. Arif, Saddam Hüseyin'in etrafında olanlarla ilgili ayrıntılı bilgisi bulunmadığını ve "ülkesi uğruna şehit olmak amacıyla hayatını vermeye hazırlandığını" belirtti.Avukat Bedi Arif, edindiği bilgiye göre, devrik Irak liderinin halen Amerikalıların gözetiminde tutulduğunu, Iraklı yetkililere teslim edilmediğini da açıkladı.

BM: ACELE EDİLMESİN

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Louise Arbour, idam kararı yüksek mahkeme tarafından da onaylanan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in cezasının uygulanması konusunda acele edilmemesini istedi. Arbour açıklamasında, dava süreciyle ilgili kuşkular olduğunu belirterek Saddam Hüseyin'in ölüm cezası aldığı Duceyl davasının temyiz sürecinin uzun sürdüğünü, alınan karmaşık kararın dikkatlice incelenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Asıl davanın adil olmadığı konusunda kuşkular olduğunu ve bu kuşkuların giderilmesi gerektiğini ifade eden BM yetkilisi, bundan dolayı Saddam Hüseyin'in idam cezasının uygulanması konusunda Iraklı yetkililere acele etmemeleri çağrısında bulunduğunu kaydetti. Arbour, dava ve temyiz sürecinin güvenilir ve tarafsız olduğunun kabul görmesinden sonra infazın yerine getirilmesinde, Irak ve uluslararası toplumun çıkarı olduğunu bildirdi. Arbour, Saddam Hüseyin'in de imzaladığı uluslararası anlaşmalara göre, olası bir ceza indirimi ya da af için “uygun makamlara” başvurma hakkının bulunduğunu hatırlattı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSRAİL, 2006 YILINDA 660 FİLİSTİN'LİYİ ÖLDÜRDÜ

HACI ADAYLARINI MEKKE DİYE ARNAVUTLUK'A GÖTÜRDÜLER

İRAN ADALET BAKANI TRAFİK KURBANI OLDU
»  TALABANİ, SADDAM'IN CEZASINI ONAYLAMAKTAN KORKUYOR
»  RONALDİNHO'NUN AĞLADIĞI AN (VİDEO)
»  SADDAM'I ASMA KUYRUĞU
»  VİP HACILAR ŞEYTANI DAHA ÖNCE TAŞLAYACAK
»  RUS UÇAĞINI KAÇIRAN HAVA KORSANI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
»  KARDAK KAYALIKLARI İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARTILDI
»  İNGİLTERE'DE İÇİNDE 7 KİŞİ BULUNAN HELİKOPTER DENİZE DÜŞTÜ
»  HAYIRDIR İNŞALLAH VATİKAN'DA TÜRKİYE'YE KARŞI DEĞİŞİM
»  SADDAM'DAN HALKINA VEDA MEKTUBU
»  SADDAM IRAK HALKINA İDAMIYLA İLGİLİ MEKTUP YAYIMLADI
»  SADDAM'A YOLUN SONU GÖZÜKTÜ!
»  EURO BANKNOTLARDA KOKAİN BULUNDU
»  ETOPYA'YA KARŞI CİHAT ÇAĞRISI
»  BORU HATTINDAKİ KORKUNÇ FACİA (VİDEO)
»  BEYAZ SARAY, SADDAM'IN İDAMINI BEKLİYOR
»  SADDAM 30 GÜN İÇİNDE ASILACAK
»  TÜRKMENİSTAN'DA SEÇİM 11 ŞUBAT'TA
»  HAVAİFİŞEK DEPOSU PATLADI :23 ÖLÜ
»  TALABANİNİN DAVET ETTİĞİ DİPLOMATLARI ABD ORDUSU TUTUKLADI
»  PAPA, ŞİMDİ DE KUDÜS'TE DUA ETMEK İSTİYOR
»  CASTRO İÇİN, İSPANYA'DAN KÜBA'YA DOKTOR GİTTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.