Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAHTE IRAK DİNARI BASIP İFLAS ETTİLER
SAHTE IRAK DİNARI BASIP İFLAS ETTİLER
 
Türkiye'nin en büyük sahtekarları kuveyt dinarı yerine sahte ırak dinarı basınca masraflarını bila çıkartamayıp iflas ettiler.
 
11.1.2008 - 02:08

Türkiye'nin sahtecilik baronları olan Kemal T., Taner Ü., Cüneyt A. ve Mehmet K., Kuveyt Dinarı yerine yanlışlıkla 4.5 milyon Irak Dinarı basınca zarar etti. Rekabete tutuşan sahtecilik baronları bir sahte kimliğin fiyatını 50 YTL'ye kadar düşürdü. Baronların "Zarar ediyoruz rekabeti bırakıp ortak fiyat belirleyelim" toplantısını polis bastı, İstanbul'un 5 ayrı ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 4 sahtecilik baronunun da aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'un sahtecilik baronları olan Kemal. T., Taner Ü., Cüneyt A. ve Mehmet K.'ya yönelik proje çalışması başlattı. Mali polis, sahtecilik baronları ve adamlarını hem fiziki hem de teknik takibe aldı. Baronların tüm çalışma yöntemleri ve bağlantılı oldukları kişiler polis tarafından deşifre edildi. İstanbul'un en önemli sahtecilik şebekesinin liderleri olan Kemal T. ve Taner Ü., son dönemlerde rağbet gören Kuveyt Dinarı basmaya karar
verdi. İki baron tam 4 milyon 500 bin Kuveyt Dinarı basarak büyük vurgun yapmayı planladı. Ancak paraları bastıktan sonra bastıkları paranın Kuveyt Dinarı değil de Irak Dinarı olduğunu fark etti. Basılan bu parayı piyasaya süremeyen baronlar büyük zarar etti. İki baron iflasın eşiğine geldi.
İFLAS EDEN BARONLAR SAHTECİLİK FİYATINI KIRDI
Sahtecilik baronları, Kemal T. ve Taner Ü.'nün iflas etmesi üzerine sahtecilik fiyatlarını iyice aşağı çekip müşteri toplamaya çalıştı. Sahteciler arasında yaşanan fiyat rekabetinde bir sahte kimliğin fiyatı 50 YTL'ye kadar düştü.

Sahtecilik şebekesini adım adım izlemeye alan polis ekipleri, şebekenin çalışma yöntemini de deşifre etti. Şebeke elemanları galerileri dolaşarak orada satışa hazır halde bekleyen otomobillerin plakasına uygun sahte plaka ve evrak tanzim edip çalıntı otomobillere uyarlıyorlardı. Şebeke elemanları, sahte kimlikten, pasaporta, ruhsata hatta sahte vize bile imal ediyordu. Sahteciler arasından yaşanan yoğun fiyat rekabeti sonucu bütün sahteciler az para kazanmaya başladı. Bunun üzerine sahtecilik baronları birbirlerini telefonla arayarak, 'Hepimiz zarar ediyoruz. Bir toplantı düzenleyip sahtecilik işlemleri için ortak fiyat belirleyelim' dedi. Kalpazanlar, Bahçelievler'deki bir evde toplantı düzenlemeye karar verdi. Sahtecilerin toplantısını öğrenen polis, düzenlediği operasyonda 4 ayrı sahtecilik şebekesinin liderleri olan Kemal T., Taner Ü., Cüneyt A ve Mehmet K.'yı suçüstü yakaladı. Mali polisin düzenlediği 5 ayrı eş zamanlı baskında aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 4 farklı sahtecilik şebekesinin 13 elemanı kıskıvrak yakalandı. Sahtecilik işinde kullandığı öğrenilen çok sayıda malzemenin ele geçirildiği operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

Düzenlenen operasyonlarda çete elemanları gözaltına alınırken, gizlendikleri ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 60 tabaka halinde 180 adet 25 000'lik sahte Irak Dinarı (4.5 milyon Irak Dinarı), 250 adet sahte trafik tescil belgesi, 61 adet sahte Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hologramı, 11 adet her iki yüzü silinmiş sahte ABD doları, 58 adet sahte diploma, 18 adet sahte kimlik, 15 adet sahte ehliyet, 12 adet değişik kurumlara ait sahte mühür, 10 adet klişe 6 adet film, 6 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş banka çeki, 4 adet bilgisayar, 2 adet hard disk, 10 adet CD, 2 adet flash memory ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

Polis tarafından sorgulanan sahtecilik şebekesi elemanlarından 3'ü serbest bırakılırken, 10'u yargılanmak üzere Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Firar olan 6 şebeke elemanı da polis tarafından aranıyor.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


POLİSİ ÖLDÜREN BEKÇİ MENZİL TARİKATINDAN

POSTACI'YA TACİZ DAYAĞI

SKANDAL, KIZLAR YATAKHANESİNE GİZLİ KAMERA!
»  KÖFTECİYİ CİNSAL ORGANINDAN VURDULAR
»  İNTERNETTEN PARA HORTUMLADILAR JAKUZİDE KUTLADILAR
»  "ERKEKSEN ÖLDÜRÜRSÜN" DEDİ O DA ÖLDÜRDÜ..!
»  LİSE ÖĞRENCİSİ DOĞUM GÜNÜNDE İNTİHAR ETTİ
»  MEHMET GÜL TESLİM OLDU
»  BEŞİKTAŞ'TA GAZ PATLAMASI 1 ÖLÜ İKİ YARALI
»  ''TAVUK BİLE KESEMEZDİM, İNSAN KESTİM''
»  "MERSİN'DE TÜRK - KÜRT GERGİNLİĞİ YOK"
»  MAHKEMELİK OLAN MAYMUN 3 AYDIR SONUCU BEKLİYOR
»  PKK UYUŞTURUCULARI GENELKURMAY SİTESİ'NDE
»  DİNLEMEYE TAKILAN AKP'NİN ŞIH MİLLETVEKİLİ
»  HAPİSHANE ADALETİNİ UYGULADILAR ÖLDÜRDÜLER
»  SİBİRYA KURDUYLA GASP ÇETESİ
»  ARABADA KURŞUNLANIP YAKILAN KİŞİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
»  PKK SIĞINAĞINDA 640 KİLO AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ
»  TACİZCİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI
»  CİNNET BİR AİLEYİ YOK ETTİ
»  ÇIPLAK FOTOĞRAFLA ÜÇ KİŞİ TECAVÜZ ETTİ
»  ARACINA AKARYAKIT ALAN ŞAHIS POMPACININ BURNUNU ISIRDI
»  YEŞİL'İN SAĞ KOLU ZAKİR SELVİ SERBEST
»  SAKAR'YA DA KORKUNÇ İNFAZ..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.