Türkiye'nin sahtecilik baronları olan Kemal T., Taner Ü., Cüneyt A. ve Mehmet K., Kuveyt Dinarı yerine yanlışlıkla 4.5 milyon Irak Dinarı basınca zarar etti. Rekabete tutuşan sahtecilik baronları bir sahte kimliğin fiyatını 50 YTL'ye kadar düşürdü. Baronların "Zarar ediyoruz rekabeti bırakıp ortak fiyat belirleyelim" toplantısını polis bastı, İstanbul'un 5 ayrı ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 4 sahtecilik baronunun da aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'un sahtecilik baronları olan Kemal. T., Taner Ü., Cüneyt A. ve Mehmet K.'ya yönelik proje çalışması başlattı. Mali polis, sahtecilik baronları ve adamlarını hem fiziki hem de teknik takibe aldı. Baronların tüm çalışma yöntemleri ve bağlantılı oldukları kişiler polis tarafından deşifre edildi. İstanbul'un en önemli sahtecilik şebekesinin liderleri olan Kemal T. ve Taner Ü., son dönemlerde rağbet gören Kuveyt Dinarı basmaya karar
verdi. İki baron tam 4 milyon 500 bin Kuveyt Dinarı basarak büyük vurgun yapmayı planladı. Ancak paraları bastıktan sonra bastıkları paranın Kuveyt Dinarı değil de Irak Dinarı olduğunu fark etti. Basılan bu parayı piyasaya süremeyen baronlar büyük zarar etti. İki baron iflasın eşiğine geldi.
İFLAS EDEN BARONLAR SAHTECİLİK FİYATINI KIRDI
Sahtecilik baronları, Kemal T. ve Taner Ü.'nün iflas etmesi üzerine sahtecilik fiyatlarını iyice aşağı çekip müşteri toplamaya çalıştı. Sahteciler arasında yaşanan fiyat rekabetinde bir sahte kimliğin fiyatı 50 YTL'ye kadar düştü.
Sahtecilik şebekesini adım adım izlemeye alan polis ekipleri, şebekenin çalışma yöntemini de deşifre etti. Şebeke elemanları galerileri dolaşarak orada satışa hazır halde bekleyen otomobillerin plakasına uygun sahte plaka ve evrak tanzim edip çalıntı otomobillere uyarlıyorlardı. Şebeke elemanları, sahte kimlikten, pasaporta, ruhsata hatta sahte vize bile imal ediyordu. Sahteciler arasından yaşanan yoğun fiyat rekabeti sonucu bütün sahteciler az para kazanmaya başladı. Bunun üzerine sahtecilik baronları birbirlerini telefonla arayarak, 'Hepimiz zarar ediyoruz. Bir toplantı düzenleyip sahtecilik işlemleri için ortak fiyat belirleyelim' dedi. Kalpazanlar, Bahçelievler'deki bir evde toplantı düzenlemeye karar verdi. Sahtecilerin toplantısını öğrenen polis, düzenlediği operasyonda 4 ayrı sahtecilik şebekesinin liderleri olan Kemal T., Taner Ü., Cüneyt A ve Mehmet K.'yı suçüstü yakaladı. Mali polisin düzenlediği 5 ayrı eş zamanlı baskında aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 4 farklı sahtecilik şebekesinin 13 elemanı kıskıvrak yakalandı. Sahtecilik işinde kullandığı öğrenilen çok sayıda malzemenin ele geçirildiği operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı.
Düzenlenen operasyonlarda çete elemanları gözaltına alınırken, gizlendikleri ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 60 tabaka halinde 180 adet 25 000'lik sahte Irak Dinarı (4.5 milyon Irak Dinarı), 250 adet sahte trafik tescil belgesi, 61 adet sahte Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hologramı, 11 adet her iki yüzü silinmiş sahte ABD doları, 58 adet sahte diploma, 18 adet sahte kimlik, 15 adet sahte ehliyet, 12 adet değişik kurumlara ait sahte mühür, 10 adet klişe 6 adet film, 6 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş banka çeki, 4 adet bilgisayar, 2 adet hard disk, 10 adet CD, 2 adet flash memory ve 1 adet tabanca ele geçirildi.
Polis tarafından sorgulanan sahtecilik şebekesi elemanlarından 3'ü serbest bırakılırken, 10'u yargılanmak üzere Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Firar olan 6 şebeke elemanı da polis tarafından aranıyor.