Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAMSUN'DA İTHAL KADIN TİCARETİ
SAMSUN DA İTHAL KADIN TİCARETİ
 
Samsun'da, doğu bloğu ülkelerinden iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri bayanları zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 29 kişilik şebeke çökertildi.
 
6.6.2007 - 05:18
 Şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 6'sı bayan 29 kişi gözaltına alınırken, para karşılığı zorla fuhuş yaptırılan 20 kadın ise kurtarıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 8 ay süren teknik takip sonucu bugün sabaha karşı Samsun'da bulunan çeşitli mahallelerdeki ev ve otellere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Karabulut" adı verilen operasyonda takviye kuvvetlerin de yer aldığı 300 polis görev aldı. Operasyon kapsamında şüpheli olarak 6'sı bayan 29 kişi gözaltına alınırken, zanlılarla birlikte esrar ve uyuşturucu hap ile silah da ele geçirildiği belirtildi. Zorla fuhuş yaptırıldıkları iddia edilen 20 yabancı uyruklu kadın ise kurtarıldı. Teşekkül halinde insan ve uyuşturucu ticareti yapmak suçundan gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar ile ilgili savcının 4 gün gözetim süresi verdiği öğrenildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, makamında düzenlediği basın toplantısında, operasyonla ilgili bilgi verdi. Samsun'un bir 'huzur kenti' olması için gerek Emniyet Müdürlüğü, gerekse Jandarma Komutanlığı birimleri ile sürekli çalışma halinde olduklarını hatırlatan Başsavcı Ahmet Gökçınar, "Yaklaşık 8 aydan beri Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerimizle yapmış olduğumuz çalışma sonucunda Samsun'un şehir merkezinde özellikle fuhuş ve uyuşturucu satışı işiyle uğraşan, teknik anlamda insan ticareti yapan bir şebekeye bugün sabah erken saatlerde bir operasyon düzenlendi. Bu çalışma çok uzun soluklu bir çalışmadır. Yaklaşık 8 aydır devam eden bir çalışmadır. Bu çalışmalarda Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun bize verdiği tüm teknik imkanlar kullanıldı. Son derece önemli başarılara imza atıldı.
 
Bu çalışmalarda görev yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Samsun halkını devletine olan güvenini devam etmesi için gayret gösteriyoruz. Şuan 6'sı bayan 29 kişi gözaltına alındı. Suçun mağduru 20 yabancı uyruklu bayan bizim kontrolümüz altında. Onlar bu suçun mağdurudur. Onlar hakkında adli işlem yapılmayacak. Onlar hakkında Türkiye'de ilk defa kendilerini çağdaş olarak yorumlayan ülkelere örnek olacak bir şekilde özel bir süreç başlatılmıştır. Kendileri Samsun'da çok nezih bir yerde istirahat ettirilmektedirler. Psikolog ve sosyal çalışmacı huzurunda başlarında bir cumhuriyet savcısı olmak kaydıyla tek tek şikayetleri ve ifadeleri alınacaktır. Gerek iç hukuk, gerekse uluslararası hukukun bize yükümlediği, bizim yapmak zorunda olduğumuz hareket tarzını belirleyerek ülkeyi terk etmesi gereken unsurlara ve kurallara uygun olarak ülkeyi terklerini sağlayacağız. Çok sayıda otel ve eve baskın düzenlendi. Mağdurlar özel olarak fuhuş için getiriyorlar. Birkaç nevi uyuşturucu ve silah da ele geçirildi. Yurt dışında çeşitli bahanelerle getirilen bu zavallı insanların zor durumlarından faydalanmak suretiyle fuhuşta kullanılmakta ve insan ticareti yaptırılmaktaydı. Bu operasyonla ilgili kararı Türk yargısı verecektir. Bizim görevimiz tüm suç delileri ile birlikte şüphelileri yüce Türk yargısının önüne intikam ettirmektir" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AT ARABACI ZABITA MEYDAN SAVAŞI'NI ARABACILAR KAZANDI

AT ARABACI ZABITA MEYDAN SAVAŞI'NI ARABACILAR KAZANDI

"AĞAR'A BİREYSEL EYLEM DÜŞÜNÜYORDUM"
»  KIZLARIN KAVGASI HASTANEDE BİTTİ
»  ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BÜYÜK VURGUN
»  EĞRİ BACAKLARI DÜZELTİYORMUŞ!
»  "EŞİM BENİMLE SÜREKLİ SEVİŞİP ÖLDÜRMEK İSTEDİ"!
»  ADAPAZARI'INDA AHMET KAYA TİŞÖRTLÜ İŞÇİLERE SALDIRI
»  19 SANIKTAN 18'İ SERBEST BIRAKILDI
»  KARISINI DÖVMEYE GİDERKEN ÖLDÜ
»  İZMİR BOMBACISI BOMBA VE SİLAHLARIYLA YAKALANDI
»  BU ADAMIN YERİNDE SİZ OLSAYDINIZ ANANIZI AĞLATIRLARDI
»  BODRUM KATINDA BEBEK CESETLERİ
»  TREN'İN İKİYE BÖLDÜĞÜ OTOMOBİLDEN SAĞ ÇIKTILAR
»  ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİSİ EĞLENCEDE BIÇAKLANDI
»  SAVCILAR SUÇLULARDAN YANA MI?
»  İSTANBUL'DA 1 TONA YAKIN UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
»  ÖĞRETİM ÜYESİNE EVİNE GİDERKEN SİLAHLI SALDIRI
»  AFYON'DA, KAZA İLE ORTAYA ÇIKAN ŞÜPHELİ SİLAHLAR
»  PAZARCI KADININ FALÇATALI EYLEMİ
»  ÖLDÜRÜLÜP YOL KENARINA ATILMIŞ KADIN CESEDİ BULUNDU
»  BURNU KIRILAN KADIN HAKİM'İN DAVASINDA JET KARAR
»  SEVDİĞİ KIZ İÇİN BİR SINIFI REHİN ALDI
»  BONUSLU POLİSLER TATİLE, TEMBEL POLİSLER KARAKOLLARA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.