Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARIGÜL'E ŞOK SUÇLAMA
SARIGÜL E ŞOK SUÇLAMA
 
İstanbul'un göbeğinde kaçak olarak yükselen gökdelen için CHP'li Çaltı yargıya gitti.
 
14.10.2008 - 06:05
İstanbul Maslak'ta ünlü işadamı Mehmet Hattat'a ait 150 milyon dolarlık proje için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan CHP'li Çaltı, 'Mustafa Sarıgül'e de görevden el çektirilsin' talebinde bulundu.

Maslak'ta yapımı devam eden Diamond Of İstanbul projesi yargıya taşındı. Ünlü işadamı Mehmet Hattat'ın sahibi olduğu Hema Endüstri tarafından yapılan, 150 milyon dolarlık, 200 metre yüksekliğindeki kulelerin mevcut plana aykırı olarak kaçak inşa edildiği öne sürülmüştü.

CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, projeyi yapanlar ve yapımına göz yuman sorumlularla ilgili Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

YERİN ALTINA 15 KAT

Şişli Ayazağa Transfer Merkezi 2 pafta, 11 ada 95 parselde bulunan 12 dönümlük araziye yapılan proje dört kez reddedildi.

Beşinci kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne getirilen proje, planlama müdürlüğünün olumsuz görüşlerine rağmen meclisten oy çokluğu ile geçtiğimiz haziran ayında geçirildi. Avrupa'nın ilk 100 binası arasında gösterilen kulelerin yapımı, askı sürecinin bitmemesine, itirazların bir sonuca bağlanmamasına rağmen bütün hızıyla sürüyor.

SUÇ DUYURUSU

Projeyle ilgili hem Şişli Belediyesi'ne hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 17 Temmuz'da itirazda bulunarak 1/bin ve 1/5 binlik planlarda yapılan değişikliğin mevcut planlara aykırı olduğunu öne süren CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, şimdi de projeyi yargıya taşıdı. Çaltı'nın bugün Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

'İnşaatın yapı ruhsatlarının savcılıkça getirtilerek, bilirkişi vasıtasıyla halen devam eden inşaatın konumuyla uygun olup olmadığı saptanmalı ve inşaat sahibi Mehmet Hattat hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 184-1 gereğince işlem yapılmalı. Diğer sanıkların inşaata müsaade etmeleri, göz yummaları nedeniyle aynı gerekçelerle görevi kötüye kullandıkları son derece açıktır. Bu itibarla haklarında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir...'

'SARIGÜL DE YARGILANSIN...'

CHP Şişli İlçe Örgütü'ylü birlikte Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Başkan Dursun Çaltı, dilekçesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'na da atıf yaptı. Çaltı, kanunun 45. maddesinin açık olduğunu belirterek, 'Buradaki rantın yaratılmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de etkisi var. İlçe sınırları içinde yapılan kaçak inşaata gözyumdu. Bu yüzden görevi ihmal ettiği için, hemen başkanlıktan el çektirilmeli ve hakkında soruşturma açılmalıdır' dedi.

Hattatların yerin altında 15, yerin üstünde ise 50 kat inşaat yaptığına dikkat çeken CHP'li Çaltı, 'Bu kabul edilemez bir durumdur. Burada 150 milyon dolarlık bir rant yaratılmıştır' ifadesini kullandı. Sarıgül'ün kaçak inşaata gözyummasına da dikkat çeken Çaltı, 'CHP ranta karşı mücadelesini sürdürecektir' dedi.

ÇALTI KENT GÜNDEMİ'NDE

Öte yandan, yaptığı suç duyurusuyla gündeme gelen CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, bu akşam saat 20.30'da DEM TV'deki Kent Gündemi programına katılacak. Barış Yarkadaş'ın sorularını yanıtlayacak olan Çaltı, Şişli'deki imar rantını gözler önüne serecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET, ÖNLEMİ SALDIRIDAN SONRA ALDI

MARMARA BÖLGESİNİ SOYAN BİRİ POLİS 45 KİŞİLİK ÇETE

"BARZANİ'NİN TÜRKİYE'YE DAVETİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "ADNAN HOCACILAR" ARTIK OKULLARDA
»  AKP'NİN BÜYÜK İKRAMİYESİ HEP ONLARA
»  GENÇ'TEN FIRAT'A: İSTİFA ET
»  BAKANLAR KURULU, ARTIK 15 GÜN'DE BİR TOPLANACAK
»  BAŞBUĞ'DAN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
»  OGÜN SAMAST, BUNALIMA GİRDİ
»  KIBRIS'TA ÖNEMLİ GELİŞME
»  "POLLYANNA DEMEÇLERİ İLE EKONOMİ YÜRÜMÜYOR"
»  RUSYA'DA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN DERDİ
»  KAMER GENÇ, AKP'Lİ FIRAT'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
»  ERYILMAZ'DAN GÖKÇEK'E VERYANSIN
»  ERDOĞAN'DAN BEHÇELİ'YE : "AĞZI OLAN KONUŞUYOR"
»  MUSTAFA ÖZBEK:TEHDİTLER BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜRMEZ"
»  ERDOĞAN'DAN KRİZCİLERE AĞIR SUÇLAMA
»  DOLAR, GÜNE KAÇ LİRA'DAN BAŞLADI
»  UĞUR DÜNDAR'A, ŞOK SUÇLAMA
»  KOMUTANLARIN İLGİNÇ BULUŞMASI
»  MELİH GÖKÇEK'E KÖTÜ HABER
»  SINIR KARAKOLLARI İÇİN SİLAHLI ROBOT KORUMA
»  ÜNLÜ DALLAS DİZİSİ EKİBİNİ CEYAR YENİDEN TOPLUYOR
»  RECEP İVEDİK GENİ BULUNDU "ALLEL 34"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.