Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılandıkları davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, dava konusu belgelerin ''askeri sır, gizli bilgi ve belge'' kapsamında olmadığı gerekçesiyle sanıkların tümünün beraatını istedi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve sanık avukatlarının katıldığı duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır esas hakkındaki görüşünü açıkladı.
Bayındır, sanıklar Celalettin Erkal, Serdar Özgür, Kemal Atilla Şensoy, Atilla Özdemir, Sezcan Yalkın, Aziz Yıldırım ve Zafer Yoldaş hakkında, TCK'nın 334. maddesindeki ''açıklanması yasak olan gizli bilgileri temin etme'' suçundan dava açıldığını anımsattı.
Bu suçun oluşabilmesi için suça konu bilgilerin ''sır bilgi'' kapsamında olmaları gerektiğini belirten Bayındır, bilirkişi raporu ve diğer tüm dosya kapsamına göre, ''sanıkların temin ettiği belirtilen bilgi ve belgelerin 'sır/askeri sır', 'gizli bilgi/belge' kapsamında olmadığını, bunların 'gizli kalması gereken belge' olarak düşünülemeyeceğini'' ifade etti.
Bu belgelerin izin alınmadan açığa çıkması durumunda milli güvenliğe ve çıkarlara ciddi şekilde zarar verecek, yabancı bir devlete de fayda sağlayacak niteliğe sahip bulunmadıklarını bildiren Bayındır, ''Milli savunma bakımından zarar veya tehlikeye düşürme; temin eden bakımından da menfaat sonucu doğurmadığı, sonuçta sanıklara isnat edilen edilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından, sanıkların beraatlarına karar verilmesi mütalaa olunur'' dedi.
Sanıkların avukatları, daha önce alınan bilirkişi raporuyla, dava konusu belgelerin ''açıklanması yasak belge'' niteliğinde bulunmadıklarının ortaya çıktığını ifade ederek, savcının beraat yönündeki görüşüne katıldıklarını bildirdiler.
Mahkeme, dosyanın karar için incelemeye alınmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.