Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAVUNMAYA BAK. İNCİL VE TEVRAT'DA DAĞITIRMIŞ
SAVUNMAYA BAK. İNCİL VE TEVRAT DA DAĞITIRMIŞ
 
İddianamede adı geçen Belediye Başkanı'ndan savunma.'Kuran-ı Kerim dağıttırmak kültür hizmetidir isteyene İncil ve Tevrat da dağıtırız'
 
19.3.2008 - 06:19

Takkiyyeciliğin ve yalancılığın bu kadarınada pes doğrusu, hem Türkiye'de misyonerler cirit atıyor bedava incil dağıtıyorlar diye basbas bağıranlar şimdi İncili kültür hizmeti olarak dağıtabileceklerini söyleyerek nasıl iki yüzlü nasıl kıvırtkan olduklarını bir kez daha ispatlamış oldular.

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle açtığı davanın iddianamesinde, üzerinde kartviziti bulunan Kuran-ı Kerim dağıttırdığı gerekçesiyle siyasi yasak getirilmesi istenen 71 kişi arasında adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu, Müftülüğün talebi üzerine 500 Kuran-ı Kerim dağıttıklarını, isteyen olması halinde İncil, Tevrat ve Zebur da dağıtabileceklerini söyledi. Karaosmanoğlu, "Bu liste kara değil, kızıl değil. Olsa olsa ak listedir. Biz o listede bulunmaktan üzülmeyiz" dedi.

Kocaeli'deki 22 ilçe ve belde belediye başkanı, bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinde adı geçen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na destek ziyaretinde bulundu. Başkanların ziyaretinde açıklama yaparak, konunun saptırıldığını ve Kuran-ı Kerim'in korkulacak bir kitap olmadığını söyleyen İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Yaptığımız bir kültür hizmetiydi. Konu saptırıldı. Kuran-ı Kerim korkulacak bir kitap değil. Buradan açıkça söylüyorum, isteyen olursa İncil, Tevrat, Zebur da dağıtabiliriz. Kitap dağıtmak ne zaman suç oldu? Bunlar kültür hizmetidir. Kültür hizmeti de belediyenin görevidir. Kitaptan kimse korkmasın. İnanın iddianameyi görünce, hukuk ve yargı adına sıkıntı duydum. Yargı boş sebeplerle işgal edilmemeli. Bu olayları ben ferdi olaylar olarak değerlendiriyorum. Bütün yargı organlarını bağlamaz. Ayrıca kitapların üzerine iliştirilen kartvizitten de haberim yoktu."

`GERİLİM YARATILIYOR'

Ülkede bir gerilim yaratıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu tür gerilime sebebiyet verenlerin iyi düşünmesi gerekiyor. Bu konuda şahsi üzüntüm hiç yok. Türkiye adına, Türk toplumu adına, sıkıntı çeken insanlar adına üzülüyoruz. Bir gerilim yaratılıyor. Allaha şükür ne siz, ne biz hırsızlık, arsızlık, yolsuzluk yapmadık. Gece gündüz hizmet için koşturduk ve koşturacağız. Bu tür olaylar bizi ancak kamçılar. Bunlar demokrasimize yakışmayan, hukuk dışı olaylar. Ama oluyor bunlar, olağan şeyler. Ne yapmışız? 500 Kuran-ı Kerim dağıtmışız. Müftülük, yazın Kuran öğrenmeye giden çocuklar için bizden dilekçeyle talepte bulundu, biz de bunu karşıladık" dedi.

`BU LİSTE AK LİSTEDİR'

Hazırlanan 71 kişilik listede bulunmaktan üzüntü duymadığını söyleyen Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşların ve belediye başkanlarının olayı sükunet içinde karşılaması gerekir. İddianame ekonomiye de büyük zarar verdi. Bakın bu liste kara değil, kızıl değil. Olsa olsa ak listedir. Biz de o listede bulunmaktan üzülmeyiz. Hırsızlık mı yaptık? Hizmeti mi aksattık? Birilerine bir şey mi peşkeş çektik? Vatandaşın, yoksulun, hakkını mı yedik? Hayır. Ne yaptık, Müftülük kitap istedi dağıttık. Bunlar bizim hizmetlerimizi engelleyemez. Biz yolumuza devam ediyoruz, hizmet üretmeyi sürdürüyoruz."

22 Başkandan destek ziyareti

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iddianamesinde adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu'na ilçe ve belde başkanları makamında destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete, hepsi AKP'li olan Yunus Pehlivan (Körfez), Doğan Erol (Bahçecik), Abdullah Köktürk (Bekirpaşa), Zafer Arat (Derbent), Ali Kocabıçak (Dereköy), Esener Maçil (Hereke), Hasan Özer (Değirmendere), Sabahattin Ersoy (Yazlık), Sabahattin Şimşek (Hisareyn), Ergün Berdan (Sarımeşe), Abdullah Sungur (Acısu), Hikmet özkaraaslan (Yuvacık), Sabri Gökbudak (Alikahya), Hüseyin Ayaz (Yeniköy), Habip Sarman (Köseköy), Halil Vehbi Yenice (Saraybahçe), Şükrü Karabalık (Suadiye), Ali Kahraman (Kuruçeşme), Mahmut Civelek (Kullar), Osman özçiçek (Yalakdere), Nurettin Altun (Kızderbent) ve Şükrü Karabacak (Darıca) belediye başkanları katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKER ESAS DURUŞA GEÇTİ MAHKUM BÖYLE KAÇTI

SÜPER LİG'E BOMBA DÜŞTÜ

GAZİOSMANPAŞA'DA DOĞALGAZ FACİASI, 1 ÖLÜ, 5 YARALI
»  ÖLÜLERE KREDİ KARTI ÇIKARTTILAR
»  7 DOKTOR YOLSUZLUKTAN GÖZALTINA ALINDI
»  BELEDİYELERDE SOYGUN HAD SAFHADA
»  TEBLİGATI 7 GÜNÜ GEÇENE CEZA YOK
»  MHP ESKİ GENELBAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA
»  BAŞSAVCININ KORUMA SAYISI ARTTIRILDI
»  12 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÖZ ALTINA ALINDI
»  BU NASIL İŞ, SAVCI DOLANDIRICIYI HAKLI BULDU
»  İNÖNÜ ÇIKIŞI TARAFTARLARIN BIÇAKLI KAVGASI, 2 KİŞİ YARALANDI
»  HIRSIZA ÇATIDA SUÇ ÜSTÜ
»  LAF ATTIĞI KIZ 8 YERİNDEN BIÇAKLADI
»  YARDIM EDECEĞİZ DEDİLER TECAVÜZ ETTİLER
»  PKK BOMBACISI'NDAN ŞOK İTİRAFLAR
»  HASTASINI TACİZ EDEN DOKTORA 4 YIL HAPİS
»  EMEKLİ POLİSLERİN KİMLİK KARTLARI DEĞİŞTİRİLİYOR
»  9 SAPIK 17'LİK KIZA GÜNLERCE TECAVÜZ ETTİ
»  MHP'Lİ VEKİLİN PKK'LI KIZI TUTUKLANDI
»  KİRAZ BAHÇESİNDE TECAVÜZ
»  CHP İL BAŞKANI'NA SİLAHLI SALDIRI
»  AYAŞ'TA AFGAN VE PAKİSTANLI MÜLTECİ OPERASYONU
»  ERKEK HASTAYA SEZARYAN, ÖLÜYE İLAÇ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.