Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5940
EURO
39,9608
IMKB
10.580,000
ALTIN
3.459,350
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SERDAR DERKTAŞ: YENİ SÜREÇ BAŞLAYABİLİR
SERDAR DERKTAŞ: YENİ SÜREÇ BAŞLAYABİLİR
 
Serdar Denktaş, Kıbrıs konusunda Nisan ayı sonrasında yeni bir çözüm süreci başlayabileceğine işaret ederek, ''Bu sürecin ya birleşik bir Kıbrıs'a varacağını ya da Kıbrıs Türkünü iki devletli bir sonuca götüreceğini'' söyledi.
 
16.1.2005 - 17:15

Kıbrıs Türkünün Rumları daha fazla beklemeye tahammülü kalmadığını kaydeden KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ''Başlayacak girişimin son deneme olacağını'' belirtti.Serdar Denktaş, düzenlediği basın toplantısında, Ankara ve İstanbul'da yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi.''Görüşmelerin gerek seçim süreci gerekse Kıbrıs konusunun yeniden BM gündemine gelmesi olasılığının yüksek olduğu bir döneme rastlamasından dolayı oldukça yararlı geçtiğini'' anlatan Serdar Denktaş, görüşmelerinin, ''Cumhuriyet Meclisi'nin, KKTC'nin ilanından sonra ilk kez oy birliğiyle aldığı tarihi karar çerçevesinde gerçekleştiğini'' belirtti.Serdar Denktaş, ''Partimizin son 2 yıldır belirlediği yol haritası ile strateji, Türkiye'deki bütün kesimlerin düşüncesiyle tam anlamıyla uyuşmaktadır'' dedi.

Kıbrıs konusunda yeni bir çözüm sürecinin genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından nisan sonrasında başlayabileceğine dikkat çeken Denktaş, ''Bu sürecin Kıbrıs'ı uzun süren bir belirsizlikten çıkarmak üzere ya birleşik bir Kıbrıs'a ya da iki devletin var olduğu bir çözüme götürmesi temel hedefimizdir'' dedi.Kıbrıs'ta başlayacak yeni görüşme süreci sonucunda 2 eşit ortağa dayalı 2 bölgeli yeni bir Kıbrıs devletinin kurulmasının şart olduğunu kaydeden Denktaş, Rumların tutumundan dolayı bunun gerçekleşmemesi durumunda ise Kıbrıs Türklerinin kendi devletleri aracılığıyla dünyada hak ettiği yeri almasının da kaçınılmaz olacağını belirtti.Kıbrıs Türkünün artık Kıbrıslı Rumların keyfini beklemektense kendi yolunu ve geleceğini kurması gerektiğini ifade eden Serdar Denktaş, şöyle devam etti: ''Bütün hedefimiz bugüne kadar çeşitli nedenlerden dolayı naz eden ve bu naza olanak tanıyan uluslararası camiayı 24 Nisan sonrasında oluşan duruma bağlı olarak öyle bir noktaya getirmek ki Kıbrıs Türklerinin tecridi ortadan kalksın, Genel Sekreter'in raporu görüşülüp onaylansın, bu vesileyle Papadopulos naz eden noktadan ayrılarak masaya gelecek koşullara sahip olsun ve ondan sonra da masada bir çözüme ulaşma denemesi yapalım.'' ''Çözüme ulaşma girişimlerinin son deneme olacağına'' dikkat çeken Denktaş, bu süreçten de Rumların 'hayır'ıyla çıkılması halinde, Kıbrıs Türkünün ''kendi devletiyle dünyayla nasıl bütünleşeceğinin stratejisini kuracağını'' kaydetti.


DIŞ TEMASLAR ARTACAK

''Türkiye'de yaptığı temaslarda herkesin Kıbrıs Türkünün maruz kaldığı haksız ambargo ve izolasyonların kaldırılması yönünde çaba sarf edilmesinin Kıbrıs Rumlarını çözüm yönünde motive etmeye yarayacağı görüşünde hem fikir olduğunu'' anlatan Denktaş, Kıbrıs Türküne yönelik izolasyonların kaldırılmasına yönelik girişimlerin önümüzdeki günlerde artacağını söyledi.Denktaş, önümüzdeki 15 gün içerisinde yeniden yoğun yurtdışı temasları olacağına dikkat çekerek, günü geldiğinde bu ziyaretlerin duyurulacağını kaydetti.

SEÇİM

Başlayan seçim sürecine de değinen Denktaş, cesaret gösterip aday olan herkesi tebrik etti.erdar Denktaş, ''Bizim için önemli olan siyasetlerimizi ortaya koyarak tartışalım. Halk hangisinin doğru olduğuna karar versin. Birbirimizi karalamayalım, hain veya başka şeylerle suçlama dönemini yeniden hortlatmayalım'' dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OTURARAK PARA KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ...

ÜCRETLİNİN BANKALARIN EV KREDİSİ İLE EV ALMASI HAYAL!!

YUNANİSTAN'IN KARDAK KORKUSU...
»  MEHMET ALİ'NİN G-STİNG'Lİ FOTOĞRAFI OLAY ÇIKARDI...
»  ERDOĞAN, 3 ŞUBAT'TA GÜNEY ASYA'YA GİDİYOR...
»  ÖZKÖK: "TSK BARIŞA KATKI YAPACAK..."
»  AFGANİSTAN'A GİDECEK TÜRK BİRLİĞİ İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ
»  ERDOĞAN DAVOS'DA ANNAN İLE KIBRIS'I GÖRÜŞECEK...
»  KULP'TAKİ TOPLU MEZAR PKK'NIN İŞİ...
»  TÜRK MİLLETVEKİLLERİNE MOSKOVA'DA TERÖRİST MUAMELESİ !!!
»  KÖY HİZMETLERİ TARİHE KARIŞTI...
»  MOSKOVA'DA MİLLETVEKİLLERİ'NDEN RÜŞVET İSTEDİLER...
»  HÜKÜMETTEN BAYRAM MÜJDELERİ, OTOYOLLAR VE BOĞAZ KÖPRÜLERİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ.,..
»  "YENİ ANNAN PLANI OLMAYACAK",,,
»  ASKERE, "NEREDEN BULDUN?" SORUSU...
»  IRAK'TAN OSMAN ÖCALAN'IN TESLİM EDİLMESİNİ İSTEDİK.!!
»  PUTİN'İN AÇIKLAMALARI DENKTAŞ'I ÜRKÜTTÜ!!
»  NEWYORK TİMES'İN İDDİASI: ABD, PKK İLE MÜCADELE ETMEYECEK"!!
»  KOLOMBİYA'DA YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRAN GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ...
»  ÖZER ÇİLLER: BİZİ KATLEDEBİLİRLERDİ...
»  ÖCALAN'DAN ERDOĞAN'A MEKTUP: KİMSE BENİ CİDDİYE ALMIYOR !!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN BİR MAAŞINI GÜNEY ASYA'YA BAĞIŞLADI !!
»  ERDOĞAN: RUSYA'NIN FAŞİZME KARŞI BAŞARISINI BERABER KUTLAYACAĞIZ !!
»  ATASAGUN İÇİN SORUŞTURMA İSTEMİ!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.