Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEVİGEN'DEN ŞAHİN'E AĞIR "301" ELEŞTİRİSİ
SEVİGEN DEN ŞAHİN E AĞIR  301  ELEŞTİRİSİ
 
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun'un ailesine 301'den dava açılmasına izin veren Adalet Bakanı Şahin'i ağır sözlerle eleştirdi.
 
6.11.2008 - 21:30
Sevigen, "Sayın Bakan 301'den aileye bu acılı gününde dava açıyor. Ailenin haberi yok, Bu çok ayıp bir şey. Ben, bırakın milletvekilliğini, bırakın Bakanlığını, yüreği yanmış bir insanın acı içinde olan bir insanın böyle bir günde hak aradığı için, böyle bir izni veren samimi olarak söylüyorum. Çok iyi tanıyorum Mehmet Ali Şahin'i asıl onun adına utanıyorum" dedi.
Polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun ve Çağdaş Gemik'nin yakınları CHP Genel Merkezi'ne gelerek, CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'i ziyaret ettiler. Görüşmenin ardından Sevigen, mağdur ailelerle birlikte ortak bir basın açıklaması yaptılar.

İzmir'de ailelerin mahkemeye gidemediğini belirten CHP'li Sevigen, "Aile mahkemeye gitmeden, aile mahkeme içinde koltuklara oturup kendi çocuklarının hakkını savunmadan oraya sivil polisler doluyor. Dışarıda silahları gösteriliyor, telsizler gösteriliyor. Bu insanlara psikolojik baskı yapılıyor. Bu insanlar

kendini savunmasın diye her türlü taciz yapılıyor. Böyle bir baskı içerisinde savunma olur mu?" dedi.

-BAKAN ADINA UTANIYORUM-

Sevigen, Baran Tursun'un ailesi ile aralarında İHD İzmir Şubesi üyelerinin de bulunduğu aileye destek veren 6 kişi hakkında 301'den dava açılmasına izin veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i ağır sözlerle eleştirdi. Sevigen şunları söyledi:

"Sayın Bakan 301'den aileye bu acılı gününde dava açıyor. Ailenin haberi yok, ailenin katkısı yok. Sivil toplum örgütleri geliyorlar sahip çıkmaya çalışıyorlar Baran Tursun'a. Sahip çıkarken bir bildiri yayınlıyorlar. Bildirinin içerisinde "susma sustukça sıra sana gelecek', "polis vuruyor, yargı koruyor' gibi insanların içinden duygularını dile getiren, acılarını dile getirmeye çalışan duygular oluyor bu bildiri içerisinde. Bunun için "sen hakaret ediyorsun, 301'den senin hakkında dava açılmasına izin veriyorum' deniyor.

Bu çok ayıp bir şey. Ben, bırakın milletvekilliğini, bırakın Bakanlığını, yüreği yanmış bir insanın acı içinde olan bir insanın böyle bir günde hak aradığı için, böyle bir izni veren samimi olarak söylüyorum. Çok iyi tanıyorum Mehmet Ali Şahin'i asıl onun adına utanıyorum. Çok ayıp bir şey. Özür dilemesi gerekirken, oradaki baskıyı zulmü kaldırması gerekirken Adalet Bakanı psikolojik olarak buradan da baskı yapıyor. Oradan telsizle, silahla baskı yapıyor, buradan da "senin hakkında dava açıyorum' diyor. İyi ki Ergenekon'a sokmadılar. Onu da yaparlardı."

-BÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞANIR MI?-

AKP iktidarının, hak arayan, başkaldıran, meydan okuyan, boyun bükmeyen, kendilerinden olmayan herkesi yok saydığını öne süren CHP'li Sevigen, "Böyle bir ülkede yaşanır mı? Böyle bir ülkede adaletten bahsedilir mi?" diye konuştu.

Adalet Bakanı'nın tutumunu eleştiren Sevigen, "Bu nasıl çıkacak toplumun önüne, "Ben Adalet Bakanıyım, adalet dağıtıyorum' diyerek gezecek ben merak ediyorum. Ben onların adına sizden (mağdur aileler) özür diliyorum. O parlamentonun bir üyesi olarak o Bakan adına sizden özür diliyorum" dedi.

-KORKU TÜNELİ BENZETMESİ-

Yine Antalya'da polis kurşunuyla öldürülen Çağdaş Gemik'in durumuna da değinen Sevigen, Türkiye'nin korku tüneline dönüştürüldüğünü öne sürdü. Sevigen, "Polisten kork, validen kork, bekçiden kork, kork kork. Korkuyla yaşanır mı? Bir korku toplumu olmuşuz. Korku tüneli gibi. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler Türkiye'yi korku tüneline benzetmişler. Buradan başını uzatmak isteyenin kafası kesiliyor. Çocuk gidiyor oraya, korkuyor arkadan çekiyor vuruyor.Ailesi 4, 5 saat oyalanıyor. Haber verilmiyor aileye. 4,5 saatte ne yapıldı oralarda. Hangi bilgiler, bilgiler karartıldı" diye konuştu.

-MECLİS'E TAŞINIYOR-

Yaşanan olayların idari hatadan kaynaklandığını ifade eden Sevigen, konuyu Meclis'e taşıyacaklarını söyledi. Sevigen, Polis Vazife ve Selahiyet Yasası'nı incelediklerini ve bunun değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlıkları içinde olduklarını kaydetti.

-BABA TURSUN: "YASAYA İNSANİ BOYUT KAZANDIRILMALI-

Kısa bir açıklama yapan, Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun, CHP'li Sevigen'e desteğinden dolayı teşekkür etti. Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun uygulamalarında çok ciddi problemler yaşandığını belirten Tursun, konuyla ilgili olarak parlamentoda grubu bulunun bütün siyasi partilere yazılı başvuruda bulunduğunu söyledi. Bu kanuna, "insani" boyut kazandırma ifade eden Mehmet Tursun, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

-BAKANA TEESÜF EDİYORUM-

Baba Tursun'a, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 301'den dava açılmasına ilişkin düşünceleri de soruldu. Baba Mehmet Tursun, "Sivil toplum kuruluşları bize bilgi vererek bir basın açıklaması yaptılar. Bu basın açıklamasından dolayı sayın Savcı suç duyurusunda bulunmuş ve dava açılmış. Bizim ailemizle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Kaldı ki karışsa bile suç unsuru yok ortada. Yalnızca buradan Adalet Bakanlığına teesüflerimi bildiriyorum" dedi.

-HAŞİM GEMİK: "BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN"-

Antalya'da öldürülen Çağdaş Gemik'in babası Haşim Gemik de yaptığı konuşmada, "Benim oğlum öldü ama başka çocuklar ölmesin. Çünkü biz bu acıyı yaşadık. İçim kan ağlıyor" dedi. Oğlunun bir kurşunla hayatını kaybettiğini ifade eden Baba Haşim Gemik, "Başkaları ölmesin diye ben buraya geldim. Tek bir isteğim var. Artık bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor. O da umarım ki CHP olur" diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇUBUKÇU " EN ÇOK YANDAŞ ZİHNİYET"DENMESİNE ALINMIŞ

"MUSTAFA" BELGESELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

RTÜK BAŞKANI AKMAN'A DOLANDIRICILIK DAVASI
»  O ARTIK ERMENİLERİN HEDEFİ
»  ADLİ TIP İŞTE BU KAFALARA EMANET
»  İŞTE GÜL İLE SEZER ARASINDAKİ BÜYÜK FARK
»  BAKAN ÇELİK MAAŞ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ!
»   AKP'DEN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI
»  DTP'Lİ VEKİLİN EVİNE BASKIN
»  TURGUT ALTINOK'TAN GÖKÇEK'E GÖZ DAĞI
»  NE KADAR PRİM O KADAR MAAŞ
»  İLHAM ALİYEV, MECLİS'TE AYAKTA ALKIŞLANDI
»  'ÇEVRECİ BAŞBAKAN'IN KÖYÜNDE HES PAZARLIĞI DANİSKASI
»  ZAHİT AKMAN'A ŞOK DAVA
»  ÜZMEZ'İN TAHLİYESİ KESİNLEŞTİ
»  BAŞBUĞ, ŞAKAYLA KARIŞIK FENA ÇAKTI!
»  İŞTE SEZER İLE GÜL ARASINDAKİ AÇIK FARK
»  HÜSEYİN ÜZMEZ BUGÜN TUTUKLANABİLİR
»  ''TÜRKİYE BİR KÜRT SEÇER Mİ''
»  OBAMA İLE JET ZİRVE
»  BAYDEMİR'İN ÇEKMECESİNDEKİ DİYARBAKIR ANKETİ
»  "DİNLENEN TELEFON ASLA CIZIRDAMAZ"
»  CEBİNİZE GELEN MESAJ TELEKULAK OLABİLİR
»  KANAL 7 CAMİLERDEN TOPLANAN PARAYLA KURULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.