Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2710
EURO
37,6345
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.916,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEZER: HER ŞEYİ SATTILAR AMA HANİ YATIRIM NEREDE?
SEZER: HER ŞEYİ SATTILAR AMA HANİ YATIRIM NEREDE?
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, halk için geldiklerini söyleyenlerin halkı ezdiğini söyledi Sezer, siyasi yasak gelmesi durumunda atılan imzaların tartışılacağını belirtti
 
20.6.2008 - 23:45
HERKESİN tele kulak, türban ve kapatma davaları ile meşgul olduğu bir dönemde DSP, ülke sorunlarına çözüm aramak için Anadolu yollarına düştü. Türkiye'nin sorunlarını yerinde tespit eden ve çözüm önerileri hazırlayan DSP Lideri Zeki Sezer, Türkiye'deki kutuplaşmayı yaratanların vatandaşlar değil, siyasiler olduğunu söyledi.

"Bizim için başını örten herkes irticacı değil, başını örtmeyen herkes de din karşıtı değil" diyen Sezer, Anadolu insanının derdinin geçim olduğunu belirtti. Sezer, "Bizim insanımız yüzyıllardır inancına, geleneklerine bağlı; ama laik, demokratik cumhuriyetle de hiçbir sorunu olmadan yaşamıştır. Sorun halkta değil, siyasilerdedir. Siyasetçiler ortadan çekilirse sorun da kalmayacaktır" dedi.

Laiklik lafla korunmaz

Tercüman'ın sorularını yanıtlayan DSP Lideri Sezer, Türkiye'nin kalıplaşmış sorunlarının çözümü için öncelikle kutuplaşmanın ortadan kalkması gerektiğini vurguladı. Sezer, "Türkiye'nin gündemi gereksiz yere başka yerlere çekiliyor. AKP iktidarı inanç üzerinden siyaset yaparak bir yerlere ulaşmaya çalışıyor. Kimileri de onun karşısında hiçbir politika üretmeden, sadece 'laiklik' diyerek siyaset yapıyor. Aslında laikliği, demokratik, çağdaş Cumhuriyeti korumanın yolu, insanların karnının doyurulmasından, ekonominin gelişmesinden, sosyal konularda adımların atılmasından, eğitim konusundaki eksikliklerin giderilmesinden ve sağlık alanında yatırımların yapılmasından geçer. Lafla laiklik korunmaz" dedi.

Türkiye ekonomisi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Sezer, şunları söyledi:

"Açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Mutfaktaki enflasyon çok daha fazla. Vatandaş çok büyük sıkıntı içerisinde. Anadolu'yu geziyoruz ve sıkıntıları yerinde görüyoruz. Halkta umutsuzluk ve kaygı var. İşsizlik müthiş can yakıyor. Eğitim ile ilgili kaygılar artıyor. Çiftçinin sattığı ürün para etmiyor. Aksine, maliyetleri her geçen gün artıyor. Mazot, gübre gibi girdilerin çiftçinin belini büküyor. Ekonomide ciddi daralma var. Son 5 aydır devletin vergi gelirleri düşüyor. Bu alışverişin azaldığını, durgunluğun başladığını net bir şekilde gösteriyor. Her ay binlerce şirket kapanıyor. Derin bir kriz yaşanıyor. Vergi gelirinin düşmesi, piyasanın durgunlaşması, şirketlerin kepenk kapatması, çiftçilerin köylerini terk etmesi bu krizin göstergesidir. 'Halk adına geliyoruz' diyenler, halk için çalışanların üstüne geldiler, şimdi de başka yerlere çalışıyorlar.

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntının faturasının, kapatma davasının ardından AKP tarafından başka yerlere kesmeye çalıştığını vurgulayan Sezer, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP, faturaya başkalarına kesmenin hesabını yapıyor. Kendilerine yakın görünen basın kuruluşlarının da 'AKP'ye kapatma davası açıldıktan sonra ekonomi kötüye gitti' yönünde yazılar yazılması bunun göstergesi. Biz cari açığı 1.5 milyar dolarla devretmiştik. Kapatma davasının açıldığı Mart ayında cari açık 40 milyar dolardı. Kapatma davasından önce 485 milyar dolar borcumuz vardı. İşsizlik kapatma davasından önce de vardı şimdi de var. Ama vatandaş ne yaşadığını iyi biliyor. Ben inanıyorum ki yüzde 47'nin içindeki büyük bir kesim, AKP'nin yarattığı tablodan mutsuz. Bir konuda Türkiye'yi kutuplaştırarak, kaos ortamına sokarak ve mağduru oynayarak oy kapma dönemi bitmiştir. Bazı araştırmalar AKP'nin yüzde 30'ların altına düştüğünü gösteriyor. Bu gidiş onlar açısından durdurulamaz."

AKP'ye açılan kapatma davasının ardından siyasi yasak istenen vekillerin istifa etmesinin etik açıdan doğru olacağını savunan Sezer, yasak istenen siyasilerin mahkeme tarafından yasaklanması durumunda, altına imza attıkları tüm icraatların tartışmalı hale geleceğini söyledi. Sezer, "Kapatma davasında yasak talebi istenenlerin hükümetten ayrılması gerekirdi. Mahkeme sürecinin sağlıklı olarak işlemesi için bunun yapılması gerekirdi. Yarın parti kapatılır ve yasak istenenler isimler de yasaklanırsa bunların yaptığı icraatlar ne olacak? İlk gün istifa etselerdi toplumda var olan gerginliğin bu ölçüye varması engellenebilirdi. Toplumda bir rahatlama olurdu" dedi.

Satış var, yatırım yok

DSP'nin özelleştirmelere bakışı hakkında da bilgi veren Zeki Sezer, özellikle Telekom özelleştirmesini eleştirdi. Sezer, "Yapılan özelleştirmeler kabul edilebilir değil. Biz bunları söylediğimizde bize yabancı sermaye ırkçısı diyorlar. Telekom gibi stratejik bir kurumu 6.5 milyar dolara sattık. Bu para Telekom'un iki buçuk yıllık kârı... Batılılar, 'ekonominin gereği bu, herşey özelleşmeli' diyorlar. Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da Telekom yabancıların elinde mi? Bankacılığımız yüzde 50 yabancıların elinde. Satıyoruz ama üretim mi artıyor, istihdam mı yaratılıyor? Çok şey sattık ama yatırım yapmadık" diye konuştu.

TERCÜMAN


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖZYÜREK: O TARAFA KARŞI GENELKURMAYI GÖREVE ÇAĞIRDI

ASKERLERE GÖRÜNTÜLÜ TELEFON MÜJDESİ

CHP'Lİ BAŞKAN YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDI
»  "TÜSİAD SÖYLEYİNCE ENTEL OLUYOR"
»  YENİ, ÇİN OTOMOBİLLERİ GELİYOR
»  GENELKURMAY, ASKERİ MAHKEMESİNDEN YAYIN YASAĞI
»  PKK BASKININA GÖZ YUMULDU İDDİASI
»  CHP, TARAF'IN BELGELERİ İÇİN SORUŞTURMA İSTEDİ
»  "VALLAHİ DE OLUR, BİLLAHİ DE OLUR"
»  GÜL, DERVİŞ İLE 1,5 SAAT GÖRÜŞTÜ
»  KAPATMA DAVASI İÇİN İKİ ÖNEMLİ MESAJ
»  GENELKURMAY'DAN ŞOK BELGEYE JET YALANLAMA
»  GÖKÇEK, PROMOSYONA YENİ AÇILIM GETİRDİ: 'KARPUZ'
»  'KAYIP TRİLYON' KİTAP OLDU
»  KENE SPREY'LERİ SATIŞ REKORU KIRIYOR
»  TECAVÜZ, ARTIK SAVAŞ SUÇU
»  TARAF'TAN, GENELKURMAY'IN GİZLİ PLANI İDDİASI
»  İLK KADIN PAŞA GELİYOR
»  UFUK URAS - MESUT YILMAZ KAVGASI
»  BAŞSAVCI'YA SİTE KURDULAR
»  O GENERAL,ŞİMDİ AVUKAT
»  "TAVUKLARI ÖLDÜRDÜK, KENELER ÇOĞALDI"
»  "YÖK BAŞKANI DA OLSA HADDİNİ BİLECEK"
»  GOOGLE'DEN CİNAYET PLANI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.