Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SGK Taşınmazlarını Satışa Çıkardı
SGK Taşınmazlarını Satışa Çıkardı
 
SGK taşınmazlarını satışa çıkardı; en düşüğü 1.2, en yükseği 21 milyon lira
 
14.3.2018 - 09:13

Bu yıl 34 milyar lira açık vermesi beklenen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 16 ildeki mülkiyeti kendisine ait gayrimenkulleri satışa çıkardı. Satışa çıkarılan yerler arasında arsalar çoğunlukta. Bunun yanı sıra çok katlı binalar, tarla ve işyeri de var. Gayrimenkullerden muhammen bedeli en düşük olan yer 10 bin, en yüksek olan yer ise 21 milyon lira.

SGK Başkanlığı dün yayınladığı ilanda, gayrimenkullerin satılacağını duyurdu. Mülkiyeti SGK’ye ait olan gayrimenkuller, açık artırma usulü ile satılacak. İlanda satılacak gayrimenkullerin yerleri, muhammen bedelleri yer aldı. İlana göre 16 ilde yer alan çeşitli gayrimenkullar satılacak. Satılacak yerler arasında işyerleri, betonarme binalar, arsalar, 4-5 katlı binalar, meskenler, tarla da bulunuyor.

Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında en fazla arsalar var. Satılacak yerler arasında muhammen bedeli (KDV hariç) en düşük olan Sinop merkez Gelincik mahallesinde bulunan 10 bin lira değerindeki arsa. Muhammen bedeli en yüksek olan yer ise 20 milyon 970 bin lira değerindeki Muş merkezde yer alan Yaprak Tütün Bakımevi ve arsası. Burası için istenen teminat tutarı da 1 milyon 48 bin 500 lira.

Gayrimenkullerin satış ihaleleri 27, 28, 29 ve 30 Mart’ta yapılacak. Teminat olarak, TL, Bankacılık Yasası kapsamındaki kurum ve kuruluşlar tarafından verilen süresiz kesin teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığı’nca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri ve bu senetlerin yerine geçen belgeler kabul edilecek. İhaleye katılmak isteyenler, taşınmazın ihale dokümanını, SGK’da bedelsiz olarak görebilecek.

SGK açık veriyor
Cumhuriyet'te yer alan habere göre SGK’nin sık sık iktidarla muhalefet arasında tartışma konusu da olan açıkları her yıl artıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe verilerine göre, bu yıl SGK’nın toplam gelirlerinin 312.2 milyar lira olması bekleniyor. Toplam giderler ise 346.2 milyar lira olarak hedefleniyor. SGK’nın açığının da 34 milyar 45 milyon lira olacağı tahmin ediliyor. 2016 yılında 20.6 milyar lira açık veren SGK’nın, geçen yılki açığının 21.4 milyar lira olması bekleniyor. SGK’ya bütçe transferleri de hızla artıyor. 2016 yılında SGK’ya yapılan bütçe transferleri toplamı 108 milyar liraydı. Bu yıl rakamın 135.6 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

En ucuzu 1.2 milyon lira
Gayrimenkullerden bazılarının muhammen bedelleri şöyle: Zonguldak Merkez Ontemmuz’da arsa 3.7 milyon lira. Balıkesir Burhaniye Geriş’te arsa 5.8 milyon lira. İstanbul Silivri Selimpaşa’da arsa 13.6 milyon lira. Şanlıurfa Akçakale Koruklu’da tarla 2 milyon lira. Kırıkkale Bahşili’de betonarme binası ve arsası 1.6 milyon lira. Burdur merkezde 5 katlı betonarme bina ve arsası 1.5 milyon lira. Niğde merkezde arsa 3.1 milyon lira. Tunceli merkezde 4 katlı kargir bina ve arsası 1.2 milyon lira. Kahramanmaraş Onikişubat’ta arsa 1.7 milyon lira.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Euro Tarihi Rekor Kırdı!

Her Otel Bir Hastane Olacak!

Cari Açık Rekora Koşuyor
»  Enflasyon turizmi vurdu
»  SGK'ye Faiz Vetosu
»  "Biz Halkın Notuna Bakarız"
»  Genç Mühendis Özal'ın İzinde
»  Emekli Maaşları 224 lira Artabilir
»  Kayıt Dışı Kadın çalıştırma Rekoru
»  Moody’s’den ŞokTürkiye Kararı!
»  Emekliye Haciz Şoku!
»  Merkez Bankası Sürpriz Yapmadı
»  Euro Tarihi Rekorunu Kırdı
»  Doların Gözü Merkez Bankası'nda
»  LPG'ye 10 Kuruşluk İndirim
»  Ölüye Bile Tedavi Faturası Çıkarmışlar
»  Emeklilerde İkramiye Heyecanı
»   Kredi Almak İsteyen Tüketicilere Uyarı
»  'Mazot Desteği Hesaplara Yatıyor Müjsesi
»  Fakire Ekmek Makarna,Zengine Et,Balık!
»  Taşeronda Sınav Süreci Başladı
»  İşte Gerçek Enflasyon Rakamı
»  Öğretmen Maaşına yeni Ayarlama
»  Türkiye'nin En Gizemli Milyarderi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.