Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4568
EURO
38,7586
IMKB
9.898,000
ALTIN
3.421,100
 
Hava Durumu ANKARA
0 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SHOW TV VE AKŞAM GAZETESİ CANWEST'E SATILDI
SHOW TV VE AKŞAM GAZETESİ  CANWEST E SATILDI
 
Akşam Grubu Kanada'nın önde gelen medya şirketi Canwest'le anlaştı.Anlaşmaya göre Akşam ile Show TV'nin yüzde 49'u Canwest'in oldu.
 
9.1.2007 - 18:33

Canwest'in yasa gereği kendisine bir Türk ortak daha bulması gerekiyor
Karamehmet Akşam Gazetesi ve Show TV'yi Kanadalı Canwest Grubu'na sattı.Çukurova Grubu'nun amiral gemisi Show TV ile kruvazörü Akşam gazetesi için uzun süredir devam eden pazarlıklar anlaşmayla noktalandı.

8 kişiyle 1 aydır inceliyorlardı
Rupert Murdoch'un TGRT'yi satın almasından sonra Akşam Grubu da yabancılar için cazibeli bir medya kuruluşu haline gelmişti.Grubun satın alınması için Kanadalı medya devi Canwest yoğun girişimler başlatmıştı.Grubun da bu satışa sıcak bakması üzerine Canwest'ten 8 kişi Akşam gazetesinde 1 aydan fazla süre ile inceleme yaptı.
4 radyonun sahibi
Kanadalı medya devi Canwest TMSF’nin yaptığı ihaleler sonrasında Süper FM, Metro FM, Joyturk ve Joy FM’i TMSF’den devralmıştı.
Canwest Grubunun Dünya Çapındaki Medya Operasyonları
Son yıllarda Canwest grubunun başta Kanada medyası olmak üzere uluslararası medya operasyonlarına girdiği biliniyor. 2001 yılında Kanada medyasında büyük bir ele geçirme operasyonu düzenleyen Canwest ülkede yayınlanan 11 ulusal gazeteyi ve 13 TV şirketini satın almıştı. Grubun Kanada’daki medya operasyonunun gruba maliyetinin 7 milyar doları aştığı ; bu operasyonla grubun Kanada medyasının büyük kısmını kontrol altına aldığı ve bunun Kanada Basın Meslek Kuruluşları’nın “medyada tekelleşme” korkusu nedeniyle ortaya çıkan tepkilerine yol açtığı biliniyor.
Canwest Grubu için Yoğun “İsrail Tarafgirliği” Suçlamaları
Canwest’in tüm dünyada Yahudi çıkarlarının keskin koruyucu olmakla tanındığı ve Jerusalem Post gazetesinin grubun bu görüşlerinin en açık dile getirildiği platform işlevini sürüdürdüğü iddiaları Türkiye basınına da yansımıştı.
Kanada medyasının ve özellikle basılı yayınların büyük kısmını ele geçiren Canwest grubu CEO’su Leonard Asper’in yayınladığı bir iç sirküler ile “gazetelerinde asla İsrail’e suçlayıcı hiçbir haber-yorumun yayınlanamayacağı”nı dikte eden duyurusu grubun İsrail tarafgirliğinin açık bir örneği olarak yorumlanmıştı. Canwest’in “İsrailsever” duruşu ve tavrı Filistin’in bağımsızlığı için çaba gösteren kuruluşlar tarafından dünya kamuoyuna duyurulmuştu.(medyaradar)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE AA'NIN HABERTÜRK'E ÖZÜR DİLETEN GÖRÜNTÜLERİ

AA'DAN, ÇAMUR'A NOTER TESBİTLİ YANIT (VİDEO)

HÜRRİYET VE SABAH YAZARLARININ POAŞ KAVGASI
»  AA TAKVİMİNDE 'FOTOMONTAJ' İDDİASI
»  GAZETECİ GÖKTEPE ANILDI
»  DOĞAN GRUBU MİLLİYET'İ SATTI MI?
»  ŞAMİL TAYYAR, TUNCAY ÖZKAN'I KİME HAVALE ETTİ?
»  AKŞAM'DA MAAŞLAR YATMADI, SATILDIK SÖYLENTİSİ ARTTI
»  SKYTÜRK'TE CANLI YAYIN KAZASI
»  IRAK'TA AP AJANSI ÇALIŞANI ÖLÜ BULUNDU
»  CİNER GRUBU HABER KANALI KURUYOR
»  EN MEDYATİK KÖŞE YAZARI
»  AYDIN DOĞAN, YURT DIŞINA AÇILDI
»  STV'NİN TESTİS'İN İNTİKAMINI ALAN DİZİSİNE RTÜK İNCELEMESİ
»  AB'NİN TAVRI TÜRKLERİ İYİCE KEMALİST YAPIYOR
»  KANALTÜRK'TEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
»  SERDAR TURGUT, KAYAK KAYARKEN DİREĞE BİNDİRDİ
»  ANADOLU'DA GAZETECİ OLMAK ZOR ZENAAT...
»  RTGD'NİN GELENEKSEL RADYO TV OSKARLARI AÇIKLANDI
»  GAZETECİLERİN GÜNEY KUTBU YOLCULUĞU BAŞLADI
»  TERCÜMAN GAZETESİ ÖCALAN'I DARAĞACINA ÇIKARDI
»  HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI YENER SÜSOY YAŞAMINI YİTİRDİ
»  KKTC İÇİN ŞİMDİ SIRA UTANÇ DUVARINDA
»  2006'DA 81 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.