Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0524
EURO
37,2327
IMKB
9.820,000
ALTIN
3.368,220
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SIR İSİM : RTE HAVA LİMANI!
SIR İSİM : RTE HAVA LİMANI!
 
Sır gibi saklanan İstanbul’daki üçüncü havalimanının ismi, Erdoğan Çankaya’ya çıktıktan sonra bir törenle açıklanacak.
 
13.8.2014 - 08:51

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve temeli iki ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından atılan üçüncü havalimanının ismi netleşti. Buna göre, sır gibi saklanan ismin, “Recep Tayyip Erdoğan” olduğu bildirildi. Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre;  Başbakan Erdoğan’ın, tartışma konusu olmaması için ismi açıklamak istemediği belirtildi. İsmin, Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

İSMİ ORTAKLAR KOYDU

Ekonomi kulislerinde dolaşan bilgilere göre, dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan üçüncü havalimanının ismi belirlendi ancak, çeşitli spekülasyonlara neden olmamak için isim şimdilik gizli tutuluyor. İddiaya göre, 3. havalimanının temeli atılmadan önce ismi konusunda da uzun soluklu çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile projeyi üstlenen firmalar tarafından gerçekleştirildi. Bu çerçevede, Mevlana, Fatih, Kanuni, Atatürk gibi birçok isim üzerinde duruldu. Ancak, bu isimler üzerinde uzlaşma sağlanamadı. Projeyi gerçekleştiren ortaklar ise, üçüncü havalimanının isminin RTE olmasını önerdi. Yani, üçüncü havalimanının, Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olması teklif edildi. Bu teklif hükümet üyeleri tarafından da kabul edildi. Ve ismin temel atma töreninde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması kararlaştırıldı.

“ŞIK OLMAZ” DENEREK AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Toplam maliyeti 10,2 milyar euro olması öngörülen üçüncü havalimanının inşaatı, başta Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat olmak üzere, kamuoyunda havuz müteahhitleri olarak bilinen hükümete yakın şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. Özellikle Sabah ve ATV satışı için oluşturulan 630 milyon dolarlık havuzun deşifre olmasının ardından sözkonusu firmaların isimleri gündemden hiç düşmedi. Özellikle Mehmet Cengiz’in, “milletin A.’sına koyacağız” şeklindeki sözleri uzun süre tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar dolayı, üçüncü havalimanının isminin bir süre gizlenmesi kararlaştırıldı. Kulislerde, Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından ismin büyük bir törenle kamuoyuna açıklanacağı konuşuluyor.

“ZAFER ANITI” OLARAK GÖRÜLÜYOR

AKP için de üçüncü havalimanı, Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım olarak görülüyor. Ve bu nedenle isminin RTEolması gerektiği ifade ediliyor. Proje, Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Mapakonsorsiyumu tarafından yürütülüyor. Havalimanı inşaatı sona erdiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. İnşaatında kullanılacak demir-çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması beklenen proje, dört etapta tamamlanacak.

Yeni havalimanı, tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı dört ayrı terminal binası, üç teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, sekiz kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil altı pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konukevi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKANLIĞI İÇİN İLK İŞARET!

'ABDULLAH BEY PARTİYE DÖNEBİLİR'

ERSUN YANAL AZİZİ YILDIRIM'I TOPA TUTTU
»  MHP'Yİ BİTİREN RAKAMLAR!
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE VEDA RESEPSİYONU!
»  ''ŞEYTAN DİYORKİ FIRLAT AYAKKABINI...''
»  MUHARREM İNCE'DEN FLAŞ KARAR
»   GENÇ'TEN GÖKÇEK'E ARTI 18'LİK YANIT!
»  KANDİL'DEN FLAŞ SEÇİM AÇIKLAMASI!
»  ZONGULDAK'TA MADEN'DE GÖÇÜK!
»  CHP'DEN 27 AĞUSTOS HAMLESİ!
»  ANKETÇİ, ANKETLERİN SIRRINI AÇIKLADI!
»  KORGENERALİN ONUR İSTİFASI!
»  ERDOĞAN'A ACİL UYARI: İSTİFA ET!
»  2 AKP'Lİ VEKİL TWİTTER'DE FENA KAPIŞTI!
»  ERDOĞAN'I ÜZEN ÖLÜM!
»  GÜL,İSTİFA EDECEK İDDİASI!
»  YSK KESİN SONUCU CUMA GÜNÜ LİLAN EDECEK
»  KÖŞK YERİNE BAŞKANLIK SARAYI!
»  MANSUR YAVAŞ TWİTTER'DEN BOMBALADI
»  ERDOĞAN'DAN GÜL'E REST!
»  GÜL'DEN MUHABİRLERE İMZALI SAAT!
»  FLAŞ.. YSK,GEÇİCİ SONUÇLARI AÇIKLADI
»  FLAŞ.. AKP'DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.