Selvi, "Ama geçerli olan soru şu: Oğuzhan Asiltürk, AK Parti ile ittifakı istiyor mu? AK Parti ile ittifak yapılması için tüm gücüyle bastırır mı? Temel Karamollaoğlu, direndiği takdirde onun değiştirilmesi için harekete geçer mi? Erdoğan’la görüşmesinden sonra Oğuzhan Asiltürk cephesinden olumlu ya da olumsuz bir hareket gelmedi" ifadelerini kullandı.
Selvi, yazısında şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti, Saadet Partisi’ni dalgalandırdı.
Saadet Partisi’nde genel başkan Temel Karamollaoğlu ve onun etrafındaki bir grup, AK Parti ile ittifaka karşı. Zaten ittifakla ilgili haberlere en sert tepkiyi onlar gösteriyor. Amaçları AK Parti ile bir ittifak ihtimali olsa dahi onu engellemek. Ama bu denli telaş etmelerinin nedenini anlayamıyorum. Çünkü resmi bir ittifak görüşmesi yok.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretle ilgili olarak, “Oğuzhan Asiltürk geçmişte beraber olduğumuz, benim bir büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket, hem de bu ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik, biz terörle mücadele verirken her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmememiz lazım” dedi.
İKİ MESAJ
Erdoğan’ın konuşmasında iki mesaj öne çıkıyor:
1- Saadet Partisi’yle seçim ittifakı.
2- Saadet Partisi’nin desteğinin terörle mücadele veren AK Parti iktidarından yana mı olacağı, yoksa terörle mücadeleye karşı çıkanların safında mı olacağı.
Saadet Partisi’nde, “Erdoğan bizi bir tavır almaya zorluyor” diye düşünenler var.
İKİ İTTİFAK GÖRÜŞMESİ
AK Parti ile Saadet Partisi arasında 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimleri olmak üzere iki ittifak görüşmesi yapıldı ama başarıyla sonuçlanmadı.
AK Parti’de 7 Haziran seçimleri öncesindeki görüşmeleri eski bakanlardan Faruk Çelik ile şimdiki Meclis Başkanı Mustafa Şentop yürütmüştü.
Milletvekili listelerinin YSK’ya verileceği son iki günde bir kopukluk yaşandığı söyleniyor. Saadet Partisi’nde ittifaka sıcak bakmayanlar, o dönem yaşananları ön plana çıkarıyor. 7 Haziran seçimlerine giderken AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki ilk sorunlardan biri 7 Haziran seçimlerine giderken ortaya çıkmıştı. Zaten büyüyen sorun Davutoğlu’nun istifasıyla sonuçlanmıştı.
SP ile AK Parti arasındaki ikinci ittifak görüşmesi ise 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde gerçekleşti. Mustafa Şentop’un ilk ziyaretinden sonra Temel Karamollaoğlu’nun “İttifak önerisi getirmediler” yönündeki açıklaması AK Parti’de rahatsızlığa neden olmuştu. Mustafa Şentop bunun üzerine ikinci görüşmede, “İsterseniz ittifak teklifimizi yazılı olarak verebiliriz” demişti. Ama AK Parti ile ittifak sağlanamadı. CHP ve İYİ Parti ile ittifakı tercih eden Saadet Partisi, Meclis’e 2 milletvekili soktu.
ASİLTÜRK İLE KARAMOLLAOĞLU ARASINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIĞI
Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet Partisi’nde yüksek istişare kurulu başkanlığı ötesinde bir ağırlığı var. Erbakan hocanın vefatından sonra Milli Görüş’ün manevi liderliğini üstlendi. Oğuzhan Asiltürk ile SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasında, AK Parti’ye karşı muhalefette kullanılan sert dil nedeniyle görüş ayrılığı olduğu söyleniyor. Asiltürk’ün istemediği Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlık görevini sürdürmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.
ASİLTÜRK’ÜN TAVRI NE YÖNDE OLACAK?
Ama geçerli olan soru şu: Oğuzhan Asiltürk, AK Parti ile ittifakı istiyor mu? AK Parti ile ittifak yapılması için tüm gücüyle bastırır mı? Temel Karamollaoğlu, direndiği takdirde onun değiştirilmesi için harekete geçer mi? Erdoğan’la görüşmesinden sonra Oğuzhan Asiltürk cephesinden olumlu ya da olumsuz bir hareket gelmedi. Kolay olmayan bir süreç.