Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SREBRENİTZA KATLİAMININ SORUMSU ENCİNSEL ASKERLER
SREBRENİTZA KATLİAMININ SORUMSU ENCİNSEL ASKERLER
 
Amerikalı eski bir NATO komutanı, "1995 yılındaki Srebrenitza katliamına o sırada bölgeyi korumakla yükümlü olan Hollandalı BM barış gücü birliğinin seyirci kalmasını birliğin zayıflığına bağlarken, bunun nedeninin ise kısmen, 'birlikte eşcinsel askerlerin bulunması' olduğunu" öne sürdü. Komutan, iddiasını Hollanda'nın eski genelkurmay başkanına dayandırdı.
 
20.3.2010 - 00:25

Amerikalı eski bir NATO komutanı, "1995 yılındaki Srebrenitza katliamına o sırada bölgeyi korumakla yükümlü olan Hollandalı BM barış gücü birliğinin seyirci kalmasını birliğin zayıflığına bağlarken, bunun nedeninin ise kısmen, 'birlikte eşcinsel askerlerin bulunması' olduğunu" öne sürdü. Komutan, iddiasını Hollanda'nın eski genelkurmay başkanına dayandırdı.

Ordudan 1997 yılında emekli olan eski NATO komutanı John Sheehan, Senato Silahlı Hizmetler Komitesinin, eşcinsellerin orduya katılmasıyla ilgili bir oturumdaki sözleri, komite üyelerinde şaşkınlık yarattı. Komitenin başkanı Senatör Carl Levin, Sheehan'ı "hedefi tamamen saptırmakla" eleştirdi.

Oturumda Amerikan ordusunda eşcinsellerin alenen görev yapması teklifine muhalefetini dile getiren Sheehan, Avrupa ordularının durumundan bahsederek, "bazı Avrupa ülkeleri ordularının Sovyetlerin çöküşünden sonra gerilediğini, daha liberalleştiğini, barış gücü misyonlarına odaklandıklarını ve muharebe için yetersiz donanıma sahip olduklarını" savundu.

Bunun nedenini, "Almanların tekrar saldıracağı ya da Sovyetlerin geri geleceği" gibi düşüncelerin artık var olmamasına bağlayan Sheehan, "Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve diğer bazı ülkelerin, aktif muharebe gücüne ihtiyaçları kalmadığı inancıyla, ordularının barışçıl hedefler için kullanımı ve sosyalleşmesi yönünde gayret gösterdiğini" kaydederek, "buna, orduların sendikalaştırılması, eşcinsellerin alenen görev alabilmesi gibi unsurların da dahil olduğunu" belirtti.

Hollanda ne diyor?

Bu noktada konuyu 1995 yılında Bosna'nın Srebrenitza kentinde 8 bin Boşnak erkeğin öldürüldüğü katliama getiren Sheehan, oradaki BM barış gücü çerçevesinde görevli ve kenti korumakla yükümlü Hollandalı askerlerin, yetersiz teçhizata sahip orduların bir örneği olduğunu ifade ederek, "Güçten düşmüştüler, zayıf idare ediliyorlardı, Sırplar kente geldi, askerleri telefon direklerine bağladı ve Müslümanları öldürdü. Bu olay, 2. Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'daki en büyük katliamdı" dedi.

Levin, o anda söz alarak, kuşkucu bir tavırla Sheehan'a, "Hollandalı yetkililer size askerlerin olayı engellemedeki başarısızlığın nedeni olarak, orduda eşcinsel askerlerin görev yapması olduğunu mu söyledi?" sorusunu yöneltirken, Sheehan bu soruya, "Evet. Sorunun bir parçası olarak bunu da dahil ettiler" yanıtını verdi.

Sheehan, bunu kimin söylediği sorusunu da, "Hollanda'nın eski genelkurmay başkanı" diye yanıtladı.

Sheehan'ın bu sözlerinden duyduğu şaşkınlığı gizlemeyen Levin, bazı orduların, muharebe kabiliyetleri pahasına barış gücüne odaklanmış olabileceğini kaydederek, "Ancak Hollandalı askerlerin bu başarısızlığını, aralarında eşcinsellerin olduğuna ya da eşcinsellere izin vermelerine bağlama çabasının tamamen hedef saptırma olduğunu düşünüyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Eşcinseller iyi bir savaşçı değil mi?

Amerikan ordusunda eşcinsellerin alenen görev alabilmesine yönelik kısıtlamaların sona erdirilmesini savunan isimlerden biri olan Levin, "Hollanda askerlerinin barışı uygulamak değil, korumak için eğitildikleri konusunda size katılıyorum. Ancak konuyla eşcinsellerin Hollanda ordusuna görev almasına izin verilmesi arasında bir bağlantı olduğunu söylemek, bir şekilde eşcinsellerin iyi savaşçı olmadıklarını ileri sürmek anlamına geliyor, ki bence bu tamamen yanlış. Bunun önümüzdeki duran konuyla da hiçbir alakası yok" diye konuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FACEBOOK 'PANİK' TUŞUNDAN VAZ GEÇTİ

BAKALIM DEVLET BU KADINI KORUYABİLECEK Mİ?

DİKKAT İKİ İLAÇ PİYASADAN ÇEKİLİYOR!
»  DESTEK SIRASI TEKELCİLERE GELDİ
»  ZONGULDAK'TA CÜBBELİ AHMET HOCA KAVGASI
»  İMRALIDAN ABD'YE TEHDİT
»  RADYASYONA FIKRA GİBİ ÖNLEM
»  CUMADAN SONRA İSRAİL'İ PROTESTO ETTİLER
»  28 MART'TA SAATLER 1 SAAT İLERİ ALINACACAK!
»  DÜNYA KABUGU İÇİNDEKİ İLGİNÇ MADDE
»  KADIN DOKTORU ŞOK EDEN GERÇEK
»  SERVİSE KIZIP OTOMOBİLİNİ YAKTI
»  YÜZDE 69'U AYNI YANITI VERDİ
»  KAÇAK ERMENİLER KONUŞTU "ÖLÜRÜZDE GİTMEYİZ"
»  SEVİGEN'E ÖĞRENCİ PROTESTOSU
»  HAVA SICAKLIĞI, 8 DERECE ARTACAK!
»  BUKET'İ MUCİZE DOKTOR DA YAŞAMA DÖNDÜREMEDİ!
»  TÜRK MUCİT'TEN MÜTHİŞ BULUŞ: "DÖNER ROBOTU"
»  ACILI ANNE ADALET ARARKEN SANIK OLDU
»  -TÜM SENARYOLARI ÇÖKECEK-
»  DİSK'DEN HÜKÜMETE AĞIR ELEŞTİRİ
»  8 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDE ADALETİN KARARI: 'ASIL SUÇLU SEL'
»  İNTİHAR GİRİŞİMİNİN ARDINDAN ORTAYA ÇIKAN DRAM!
»  SESLİ ŞİFRE DÖNEMİ BAŞLIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.