Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,5486
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.872,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SÜREYYA AYHAN’DAN PARA GERİ ALINACAK
SÜREYYA AYHAN’DAN PARA GERİ ALINACAK
 
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, doping yaptığı tespit edilen milli atlet Süreyya Ayhan’a verilen paranın geri alınacağını söyledi.
 
30.11.2007 - 12:55

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının kabul edilmesinin ardından, futbolun bir yol ayrımında olduğunu belirtti. Başesgioğlu, “Genel Kurul yetkili olacak. Futbolu kaosa götürmek de onların elinde. Önüne koyduğumuz yasa futbolu kaostan kurtaracak bir yasadır. Orası kimi seçerse başımızın üstünde yeri vardır” dedi. Başesgioğlu, doping yaptığı tespit edilen milli atlet Süreyya Ayhan’a verilen paranın geri alınacağını söyledi.

 

Başesgioğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, sporda futbolun önde olduğunu belirterek, sporda futbol egemenliğinin hakim olmasına karşın, tüm branşlara hak ettiği yeri vermek için gayret sarfedeceklerini söyledi. 57 spor branşı olduğunu belirten Başesgioğlu, “Futbolun sorunları var, bunları biliyoruz. Çözüm zamanının geldiğini, spora olan desteklerimiz ibizden esirgemeyin. Spora olan duyarlılığı devam ettirelim. Gençlerin motivasyonu konusunda paylaşmayı sevinci ve üzüntüye tatmaları açısından önemli bir eğitim kurumu. Yaygınlaştırmamız, okul sporlarına önem vermemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

GENEL KURULLAR HEP MAHKEMELİK

Yönetimin Genel Kurul’ca belirlenmesine ilişkin tartışmalı geçici birinci maddeyi değerlendiren Başesgioğlu, şunları söyledi:

“Seçimlerin yenilenip yenilenmemesi konusunda iradenin Genel Kurul’a sorulması konusunda görüş birliğine varamadık. Futbol Federasyonu yönetimi parlementer sisteme benzer. Yapmış olduğumuz düzenlemeyle parlementer sistemden başkanlık sistemine geçtik. Genel Kurul’un seçeceği pek çok kurul başkan tarafından oluşturulacak. Parlementer sistemden başbakan sistemine geçmiş dönemde başbakanın görevde kalmasını savunamayız. Seçimlerin yenilenmesine milletvekilleri nasıl karar veriyorsa, genel kurul karar verecek. Federasyonun yapısal değişiklikten sonra değişiklikle karşı karşıyayız.Yasa sizin onayınızdan geçerse genel kurul toplanacak FİFA’nın öngördüğü ana statü değişikliklerini bir ay içinde yapacak. İkinci aşamasında genel kurulda genel kurul üyelerine seçimlerin yenilenmesi ne ihtiyaç var mı sorulacak. Seçim yap diye dayatma yok. Oylama şekline itiraz var. 20 yıldır aktif siyasetteyim. En nefret ettiğim şey vicdanından geçenini açıkta söyleyememesidir. Futbol Federasyonu gibi saygın organizayon. Vicdanından ne geçiyorsa hareket etsin. Bunu istiyorum. Bunu kabul etmedilerse, ikinci alternatif gizli oy. Yargı denetimi, hükümet komiseri yok. Genel kurulları hep mahkemelik. Futbol bir yol ayrımında. Futbolu kaosa götürmek de onların elinde. Önüne koyduğumuz yasa futbolu kaostan kurtaracak bir yasadır. Orası kimi seçerse başımızın üstünde yeri vardır”

 

FAİRPLAY ELEŞTİRİSİ

Başesgioğlu, “fairplay” gibi İngilizce kelimelerin yasaya girmesi konusunda MHP’lilerin yaptığı eleştiriye de, “Türkçe’nin kullanılmasındaki hassasiyeti ben de paylaşıyorum.

Arkadaşlarımız Türk Dil Kurumu’ndan araştırdı. Ama tatmin edecek karşılık bulamadılar. Bunu ihanet olarak algılama yanlış olur. Küreselleşmeyle birlikte kültürel ve sosyal hayatımıza giren bir iştir. Toplumumuzun ayakta kalması için şekilci çıkışlardan ziyade daha muhtevalı çıkışlara ihtiyaç vardır” dedi.

 

Başesgioğlu, Tahkim Kurulu konusundaki işleyişin de zaman içinde görüleceğini belirterek, “

Standart statüye uymak amacıyla yapılan düzenleme. Yasaya koyduğumuz genel kurula başvurma iadesi genel kurulun özgürcü iradesini verebileceği bir karar. Futbol ailesi mecrasını bulacak” diye konuştu.

 

Başesgioğlu, milli atlet Süreyya Ayhan’la ilgili bir soru üzerin ede, “Madalya ve ödül isteğimiz yok. Soruşturma yapılmıştır. Paranın geri alınması konusunda çalışma yapılmaktadır” yanıtını verdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNTERNETLE İŞLENEN SUÇLARA AĞIR CEZALAR GELDİ

BÜYÜKANIT'A SABETAYCI DİYEN SİTEYE 3 DAVA

İŞTE UÇAKTAKİ BİLİM ADAMLARI
»  RİSOTCU ESKİ BAKAN MÜSTEŞAR OLDU
»  İKİNCİ PİLOT EMEKLİ GENERAL
»  UÇAK NEDEN DÜŞTÜ ?
»  DÜŞEN MD 80 TİPİ UÇAK'TAN DAHA ÖNCE 22 TANE DÜŞMÜŞ
»  KAZAYI KARA KUTU AYDINLATACAK
»  YOLCU YAKINLARI ALANA KOŞTU
»  PAPAZ DERİSİ'NDEN YAPILAN KİTAP AÇIK ARTTIRMADA
»  İŞTE KAZA YERİ VE İLK FOTOĞRAFLAR
»  BU DA İLK VE TEK TÜRBANLI KOMÜNİST
»  PİLOT İLE KULENİN SON KONUŞMASI
»  İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ SARP BÖLGE
»  ''UÇAK ALÇALMAYA BAŞLADIKTAN SONRA DÜŞTÜ''
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK MAHALLE BASKININ YAZDI
»  FLAŞ..FLAŞ.. ISPARTÂ'DA UÇAK DÜŞTÜ, 56 KİŞİ ÖLDÜ
»  TEKNE DEMİR ATTI, DOĞALGAZ BORU HATTINI DELDİ!
»  TAHKİM'DEN BEŞİKTAŞ'A MÜJDE
»  YAŞ KARARLARINI KİM İMZALAYACAK?
»  ESKİ- YENİ VEKİLLERE ZAM GELİYOR
»  KARAYILAN VE BAYIK NATO'YA TESLİM EDİLDİ İDDİASI
»  MİLLETVEKİLLERİNE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR
»  DİYANET'TEN RAHİBİ KAÇIRANLARA 'SERBEST BIRAKIN'ÇAĞRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.