Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
IMKB
9.602,000
ALTIN
3.550,580
 
Hava Durumu ANKARA
-9 / -2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE, PAHALI YÖNETİCİ CENNETİ!
TÜRKİYE, PAHALI YÖNETİCİ CENNETİ!
 
Hay Group tarafından 29 ülkedeki üst düzey şirket yöneticileri arasında gerçekleştirilen araştırma, en yüksek gelirlerin Türkiye'de sağlandığını gösterdi.
 
18.7.2006 - 00:14
TOP 20 Hepsini Göster
 Puan Verin
1 Kişi
 1 
WACOM CINTIQ 21UX COLOUR LCD TABLET
Çizimleriniz artık çok daha yaratıcı!
World Card ile peşin fiyatına 8 Worldtaksit
Hay Group adlı müşavirlik şirketince 29 ülkedeki şirket yöneticilerinin kullanılabilir gelirleri göz önünde tutularak gerçekleştirilen araştırma, üst düzey yöneticilerin gelirleri konusunda yükselen piyasaların dünyanın en gelişmiş ülkeleri geride bırakarak en üst sıralara tırmandığını ortaya koydu.

Kullanılabilir gelirlerinin dikkate alındığı araştırmaya göre, Türkiye'de üst düzey yöneticilerin ortalama net maaşı, 79 bin euroyu buluyor.

İkinci sırada yer alan Hindistan'da ortalama net maaş 77 bin 700 euroya yaklaşıyor. Ortalama net maaş, üçüncü olan Rusya'da ise 77 bin 355 euro düzeyinde seyrediyor.

Maaşların en yüksek olduğu beş ülke arasında sadece bir Batılı ülke yer alıyor. Sıralamada dördüncü olan İsviçre'de ortalama net maaşlar, 76 bin 913 euro olarak hesaplandı.

Buna karşın, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD, Hay sıralamasında 13'üncü oldu. ABD’deki üst düzey yöneticiler ancak 61 bin 196 euro alıyor. Japonya 69 bin 634 euro ile 9’uncu olurken İngiltere, 46 bin 809 euro ile ancak 23’üncü sırada yer alabildi.

Araştırma, yükselen büyük ekonomilerden Çin'de ise üst düzey yönetici maaşların nispeten daha düşük olduğunu, 42 bin euro düzeyinde kaldığını gösterdi.

Bu arada, Hay grubunun bu konudaki raporunu gerçekleştirilen Ben Frost, İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'de yayınlanan açıklamalarında "Hindistan, Türkiye, Brezilya ve Doğu Avrupa gibi yükselen ekonomilerdeki hızlı büyüme, yetenekli üst düzey yöneticiler için görülmemiş bir talep yarattı" diye konuştu.

Söz konusu bulguların yükselen ekonomilerin rekabeti ile karşı karşıya kalan ve Avrupa ve ABDdeki şirketlerin açısından taşıdığı öneme işaret eden Frost, "Yükselen ekonomiler, yöneticilere eski dünyaya göre çok daha yüksek kullanılabilir gelir sağlıyor. Bunun da bu yerleri, yetenekli üst düzey yöneticiler için çekici hale getirmesi beklenebilir" yorumunu yaptı.
(Milliyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEMURLARA 2007'DE YÜZDE 12.2 ZAM

ALTIN YİNE TAVAN YAPTI

PKK'YA SERT DARBE SİNYALİ
»  ADSL'DE İNDİRİM MÜJDESİ
»  HÜKÜMETTEN PATRONA MEKTUP
»  BÜKÜ-CEYHAN'A TARİHİ AÇILIŞ
»  MEMURA TEMMUZ MAAŞI ZAMLI
»  PO CEYHAN'A RAFİNERİ KURACAK
»  IMF'NİN ÇİRKİN TEKLİFİ REDDEDİLDİ
»  MOTORİNDE 4 KURUŞLUK İNDİRİM!
»  KREDİ KARTINDA ZORUNLU ŞİFRE TARİHİ
»  İMF EMRETTİ " İŞTEN ÇIKARTMA KOLAYLAŞSIN"
»  HALİS TOPRAK:"NE SÜLÜK. NEDE HORTUMCUYUM"
»  MARKET'TEN SEBZE'DE 8 KAT KAZIK VAR
»  KESENİN AĞZI AÇILDI
»  EKONOMİDE SONBAHAR SENDROMU
»  MORTGAGE'NİN MECLİS'TEN GEÇMEMESİ ŞENER'İ ÜZDÜ
»  GELECEĞİN UÇAĞIN'DA TÜRKİYE İMZASI!
»  BAŞKENT'TE TOPLU TAŞIM ARAÇLARINA ZAM GELİYOR!
»  GÜMRÜKLERDE KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRILMADI
»  TÜP BEBEK DÖVİZ KAPISI OLDU
»  FINDIK FİYATI DÜŞÜYOR, İHRAÇ TEHLİKEDE
»  VATANDAŞ, GELECEĞİNDEN ENDİŞELİ
»  MEMUR ZAMMI BUHAR OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.