Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2746
EURO
37,4597
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.904,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE'YE VERDİĞİMİZ PKK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİYİZ
TÜRKİYE YE VERDİĞİMİZ PKK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİYİZ
 
Bryza, bölücü terör örgütü PKK ile Irak'ta mücadele konusunda ABD'nin Türkiye'ye verilmiş bir sözü olduğunu belirterek, “Bunu yerine getiremedik, yerine getirmemiz gerekir” dedi.
 
24.7.2007 - 13:50
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, bölücü terör örgütü PKK ile Irak'ta mücadele konusunda ABD'nin Türkiye'ye verilmiş bir sözü olduğunu belirterek, “Bunu yerine getiremedik, yerine getirmemiz gerekir” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Türkiye'de yapılan genel seçimlerde seçmenin konuştuğunu, sonucun alındığını ve bunun çok olumlu olduğunu söyledi.
Matt Bryza, Washington Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda Türkiye'de yapılan seçimler konusunda düzenlenen toplantıda, getirdiği ekonomik ve siyasal ilerlemelerin ardından AK Parti'nin yüzde 46.5 gibi çok yüksek bir oy oranıyla seçimi kazandığını bildirdi.

ABD'NİN HİÇBİR GÖRÜŞÜ YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soru üzerine Bryza, kimin seçilmesi gerektiği konusunda ABD'nin hiçbir görüşü olmadığını, bu konuya tarafsız yaklaştığını ve ABD tarafının konunun yalnızca anayasal süreçlere uygun sorunsuz bir biçimde yürümesiyle ilgilendiğini kaydetti. Bryza, “Şimdi bu konuda fikir birliği en önemli şey gibi görünüyor” diyerek üzerinde görüş birliğine varılan bir adayın belirlenmesi durumunda sonucun kısa sürede alınacağını vurguladı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da seçimden sonra yaptığı konuşmada bu yönde işaretler verdiğini söyledi.

SÖZ VERDİK YERİNE GETİRMELİYİZ"



Bryza, bölücü terör örgütü PKK ile Irak'ta mücadele konusunda ABD'nin Türkiye'ye verilmiş bir sözü olduğunu belirterek, “Bunu yerine getiremedik, yerine getirmemiz gerekir” dedi.
Washington'ın, bölücü terör örgütü PKK'ya ilişkin tutumunda değişiklik olduğunu vurgulayan Byrza, yakında adımlar atılacağına işaret etti, ancak ısrarlı sorulara karşın ayrıntı vermedi. Bryza, Irak'tan kaynaklanan sorunların da Türk-ABD ilişkinleri gölgelediğini kaydetti.

İRAN'LA DOĞALGAZ ANLAŞMASI

Bryza, Türkiye ile İran arasında geçen hafta imzalanan doğalgaz konusunda işbirliğini amaçlayan ön anlaşmanın ayrıntıları konusunda kesin bir bilgilerinin olmadığını, ancak bu çerçevede Türkiye'nin İran'da doğalgaz konusunda yatırım yapması durumunda bunun, ABD'nin uyguladığı İran Yaptırımlar Yasası'nın ihlali anlamına geleceğini söyledi. Bryza, “Bu ön anlaşmanın herhangi bir yere ulaşmayacağını umuyoruz” diye konuştu.



ERMENİ TASARISI

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Kıdemli Danışmanı Alan Makovsky de Temsilciler Meclisi'nde bekleyen sözde Ermeni soykırımı tasarısının yakınlarda kabul edilmesinin beklediğini söyledi. Makovsky, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve çoğunluk lideri Steny Hoyer'in, çok uzun zamandır Ermeniler'in yaklaşımını desteklediklerini kaydetti.

ABD yönetiminin, tasarının Temsilciler Meclisi'nde ele alınmaması için şimdiye dek dile getirdiği gerekçeler arasında stratejik nedenlerin yanısıra Türkiye'de seçim dönemine müdahale edilmemesi yaklaşımının da yer aldığını anlatan Makovsky, Türkiye'de seçim sürecinin sona ermesinin ardından bu gerekçenin ortadan kalkacağına işaret etti. Makovsky, bu durumda tasarının yakın bir zamanda geçeceği beklentisini dile getirdi, ancak bunun Kongre'nin ağustos ayı tatilinden önce, bu hafta olmasının öngörülmediğini dile getirdi.
Tasarı konusunda ABD yönetiminin görüşlerini hatırlatan Byrza ise, bu konunun bir parlamentolarda oylamayla sonuçlanamayacak denli önemli olduğunu vurgularken, yönetimin tasarıyla mücadelesinde Ankara'nın kimi adımlar atmasının yararlı olabileceğini söyledi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞ ADAMI YAPTIRDIĞI GİZLİ SEX MAĞARASINDA BASILDI

BUSH'UN POLİPLERİ İYİ HUYLU ÇIKTI

TALABANİ'DEN ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
»  SEÇİM DÜNYA'DA BÖYLE YANKI BULDU
»  KOSOVALI TÜRKLER SEÇİMLERİ CAFELERDEN İZLEDİ
»  FARE DEYİP GEÇMEYİN!
»  İŞTE BU ÇOCUK GERÇEK CHUCKY
»  KÜRTLER İŞİN CİDDİYETİNİ YENİ KAVRIYOR
»  BAŞININ RÖNTGENİ ÇEKİLDİ İÇİ BOŞ ÇIKTI
»  TALİBAN, İKİNCİ ALMAN ASKERİNİ DE ÖLDÜRDÜ
»  PAKİSTAN'DA MÜŞERREF'E HALK DARBESİ
»  BUSH CİA'NIN İŞKENCE YAPMASINI YASAKLADI
»  FRANSIZLARDAN ÇİRKİN KAMPANYA
»  AB TÜRKİYE'DEN BEKLENTİLERİNİ BELİRLEDİ
»  RUSYA'DA MEZARLIKTA CAN PAZARI
»  EL CEZİRE'DEN ATATÜRK BELGESELİ
»  HAZIMSIZ HOLLANDALILARDAN TÜRK SENATÖRE TEHDİT
»  PARİS'TE OTOMOBİL YERİNE BİSİKLET KULLANILIYOR
»  HİLDİSTAN'DA 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ, 25 KİŞİ ÖLDÜ
»  UÇAĞIN, İNFİLAK ETTİĞİ AN
»  NEWYORK'TA PATLAMA 1 ÖLÜ 4'Ü AĞIR 20 YARALI
»  RUSYA'DAN İNGİLTEREYE UÇAKLA TEHDİT
»  AFGANİSTAN'DA TÜRK İMAR EKİBİNE SALDIRI
»  HAVADA FACİA, 200 ÖLÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.