Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1817
EURO
38,2180
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.937,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARİHİ DÜELLO'NUN KAZANANI UĞUR DÜNDAR OLDU
TARİHİ DÜELLO NUN KAZANANI UĞUR DÜNDAR OLDU
 
-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında, Uğur Dündar’ın yönetiminde TBMM basın toplantısı salonunda yapılan ‘söz düellosunun kazananı Uğur Dündar oldu.
 
25.9.2008 - 16:01
 Tartışma programında ilk sözü alan Kılıçdaroğlu, Fırat’ın bir gümrük kontrolörüyle ilgili ihbarı ve yapılan incelemeler sonunda, kontrolörün mal varlığında herhangi bir artış olmadığına ilişkin Başbakan Erdoğan’ın da imzasını taşıyan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun raporuyla ilgili iddialarını gündeme getirdi. Fırat, Kılıçdaroğlu’na “bu tahkikatı yürüten kişi kendi partisinin Diyarbakır Aday adayı mıydı ? 2007 seçimleri yine aynı kişi yine Diyarbakır CHP aday adayı mıydı?”diye sordu. Kılıçdaroğlu ise “CHP’den aday adayıydı ancak pek çok bürokrat da AKP’den aday oluyor” dedi.

TBMM Basın Toplantı salonunda gerçekleştirilen canlı yayında, tartışmayı yöneten Uğur Dündar ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi. Yaşamı boyunca hiç kimseye iftira atmadığını, söylediği her şeyin belgeye dayalı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “İlk iddiam Sayın Fırat sizin iftira attığınızı Başbakan’ın imzasıyla kanıtlarsam ne yaparsınız? İlk iddiam buydu” dedi. Dişli olayını gündeme getirdiğinde kendisine ‘iftira atıyor’ denildiğini, Deniz Feneri olayıyla ilgili de iftira atmakla suçlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “söylediğim her şeyin belgesi vardır. İftira atmadım öyle bir alışkanlığım yoktur” dedi. Tartışma programında iddiasıyla ilgili belge gösteren Kılıçdaroğlu, “dilekçenin altında Fırat’ın ismi yazıyor. Adı geçen kontrolörle ilgili, servet beyanı karşılaştırıldığında izah edilemeyecek haksız bir varlığa sahip olduğu, mal varlığını akrabalarının üzerine geçirdiği görülecektir deniyor. Fırat sıradan bir milletvekili değildir. AKP’nin ikinci adamıdır. AKP’nin ikinci adamı bu dilekçeyi yazarken herhalde çok düşünmüştür. Ukrayna hükümeti Türkiye Cumhuriyet Gümrük İdaresi’ne yazı yazıyor. Burada MENAS faturalarının sahte olabileceğini yazıyor. Bu olaydan sonra sayın Fırat gümrük kontrolörünü şikayet ediyor. Başbakan Erdoğan onay veriyor, evet inceleyin diyor. İnceleniyor. Kendisi kardeşleri küçük çocukları da dahil, bu kontrolör arkadaşın 7 sülalesi inceleniyor. Sonunda iki müfettişin vardığı sonuç şu; yapılacak işlem bulunmadığı, soruşturma yapılmasına gerek olmadığı kanısına varıldığı belirtiliyor. Başbakan’da onaylıyor" diye konuştu.

“BEN MUHBİR DEĞİLİM”
Bir politikacının bir kontrolöre yönelik olarak ‘mal varlığınızı kardeşlerinizin, çocuklarınızın üzerine geçirdiniz’ diye net bir ifade kullandıktan sonra, Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan iki müfettişin ortaya koyduğu sonucu, ‘bu ihbar dilekçesinin fiyasko olduğu’nun göstergesi şeklinde değerlendiren Kılıçdaroğlu, “muhbir ben değilim. Sormak isterim kim müfteridir, kim değildir. Bu konuyu önce gündeme getirdim. Fırat’ın ortaya koymuş olduğu bana yönelik muhbir suçlamasının doğru olmadığını bu suçlamaya asıl kimin muhatap olduğu ortaya çıkmıştır “dedi. Fırat’ın, gümrük kontrolörünü ‘görevini kötüye kullandığı’ gerekçesiyle mahkemeye de verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, mahkeme kararının bir bölümünü okudu. Kılıçdaroğlu, “mahkeme kararında, iddiaların dosyadaki bütün iddialar birlikte değerlendirildiğinde, somut hiçbir delinin kesin olmadığından, beraatına karar verilmiştir deniliyor.”dedi. Fırat’ın katıldığı bir televizyon programında bir sanatçının açtığı davayla ilgili ‘bu dava duruyor’ dediğini ancak mahkemenin çoktan bittiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bunun ardından Baykal’ın malvarlığıyla ilgili de ifadelerinin olduğunu, onun da düzeltildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “bir politikacı halkın önüne çıkarken her söylediği cümle arkasından düzeltilecekse siyaset kurumu yıpranır”diye konuştu.

“BEN MUHBİR DEMEDİM, MÜFTERİ DEDİM”
Fırat ise Kılıçdaroğlu’nun hakkındaki ilk iddiasına yanıt verirken kendisinin ‘muhbir’ değil ‘müfteri’ dediğini hatırlattı. Siyasetçi olmasının dışında her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi anayasanın kendisine verdiği hakları kullanma hakkına sahip olduğunu ifade eden Fırat, Kılıçdaroğlu’na “bu tahkikatı yürüten kişi kendi partisinden Diyarbakır aday adayı mıydı? 2007 seçimlerinde yine aynı kişi Diyarbakır CHP aday adayı mıydı?” sorusunu yöneltti. Hakkındaki ‘haksız’ bir iddia ile ilgili olarak şikayet hakkını kullandığını kaydeden Fırat, Kılıçdaroğlu’nun belgenin devamını okumadığını belirterek “Ne diyor bu belge: Mal beyanı yönünden bir suç oluşmadı fakat haksız yere beni suçladığından dolayı mahkemeye sevkine karar verilmesi gerektiğini söylüyor. Demek ki ben şikayet hakkımı kullanıyorum, bir tahkikat yapılıyor, benim söylediklerimden birisi uygun bulunmuyor diğeri uygun bulunuyor mahkemeye sevk ediliyor.Ama adı geçen şahıs bu sefer kendisi eşi ve çocuğuyla beraber mahkeme başvuruyor. Sayın Fırat yaptığı konuşmalarda ve ihbarlarda bizim şahsiyetimizi zedelemiştir.Ankara 26. Asliye Hukuk mahkemesi, dava manevi tazminat.Anayasal hak arama özgürlüğü tüm özgürlüklerde olduğu gibi sınırsız değildir. Kişi istediği şartta, sırf başkasına zarar vermek için bu hakkı kullanamaz.”dedi.

“PEK ÇOK BÜROKRAT AKP’DEN DE ADAY OLUYOR”
Kılıçdaroğlu ise Fırat’ın, kontrolörün CHP’den aday adayı olup olmadığı sorusuna “aday adayıdır, ancak pek çok bürokrat AKP’den de aday oluyor. Sorun bu değil” karşılığını verdi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SÜRPRİZLERİM VAR BEKLEYİN"

ELEKTRİK BORCU OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK

BAYKAL: "BU SAATTEN SONRA DÖNÜŞ YOK"
»  ANKARA'DA BAYRAM'DA METRO PARALI, OTOBÜS ÜCRETSİZ
»  İSTANBUL 10. NOTER'İ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP'NİN DİYARBAKIR ADAYI KİM?
»  MECLİS'TE BÜYÜK DÜELLO KARMAŞASI
»  SICAKLIK, 6 DERECE DÜŞÜYOR
»  CEMİL ÇİÇEK'TEN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  ERDOĞAN'DAN 250 BİN KİŞİYE BAYRAM TEBRİĞİ
»  ABD'DE GÜL'E ONUR MADALYASI
»   İNGİLİZLER 15 BİN TÜRK ASKERİNİ ASİTLE KÖR ETMİŞ
»  GÖZALTINA ALINANLARIN İFADELERİ BİLE HALA ALINMAMIŞ
»  PATRİK AB PARLEMENTOSU'NDA EKÜMENİK OLARAK KONUŞTU
»  BAŞBAKAN DİYET Mİ YAPIYOR?
»  AKMAN'IN İPİ ERDOĞAN'IN ELİNDE
»  ERGENEKON'DA 1 NUMARALI BULUNAMADI YERİNE ERUYGUR YAPILDI
»  BAYKAL: GÖZALTILAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ
»  ÇAKMA DİNCİ VAKİT'İN BELGESİ DE SAHTE ÇIKTI
»  RECAİ KUTAN: KANAL 7'DEKİ HİSSELERİM BUHARLAŞTIRILDI
»  AKP'NİN YÜZDE 47'Sİ KAR GİBİ ERİDİ
»  İŞTE CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDEKİ FIRAT BELGESİ
»  GAZETE OKUMUYORSANIZ TAM ARADIĞIMIZ KİŞİSİNİZ!
»  ÇÖLAŞAN: "AKP'NİN GÖZDAĞI OPERASYONLARI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.