Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0383
EURO
37,4088
IMKB
9.883,000
ALTIN
3.361,870
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARHAN ERDEM ERDOĞAN'I FENA KZIDIRDI
TARHAN ERDEM ERDOĞAN I FENA KZIDIRDI
 
Tarhan Erdem, Başbakan'ın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda YSK'nın kesin sonuçları açıklanınca hemen Başbakanlık'tan
 
10.8.2014 - 08:48

Önceki gün CNN Türk'te Taha Akyol'un "Eğrisi Doğrusu" programına katılan Tarhan Erdem, Başbakan Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi durumunda YSK'nın, seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladıktan hemen sonra Başbakanlık, Milletvekilliği ve Parti Genel Başkanlığı'ndan hemen ayrılması gerektiğini söylemişti.

Tarhan Erdem, Erdoğan'ın istifa etmemesi durumunda Anayasal kriz olacağına dikkat çekmişti.

Erdem şöyle konuşmuştu:

"Eğer Erdoğan seçilirse, YSK seçim sonucunu ilan ettiği anda Erdoğan'ın Başbakanlığı, Milletvekilliği ve Parti Genel Başkanlığı düşer. Partisiyle ilişkisi kesilir. Ama Başbakan buna rağmen ben 28 Ağustos'a kadar Başbakanlığımı, Parti Genel Başkanlığımı devam ettireceğim derse Türkiye'de çok büyük bir Anayasal Kriz yaşanır. Bu oyuncak değildir. Bu durum şu da şöyle olsun, bu da böyle olsun ne çıkar denilecek bir durum değildir. 10 günde böyle devam edelim, bunda ne var denilemez. Anayasa'da bir kişi Cumhurbaşkanı olduğu an Başbakanlığı da biter, Milletvekilliği de biter, Parti Genel Başkanlığı da biter, partiyle tüm ilişkisi kesilir.

Eğer bu şartlarda Başbakanlığa devam ederse hepimizin ayağa kalkması gerekir. Ben ayağa kalkacağım. Böyle şey olmaz..."

ERDOĞAN'DAN CEVAP: SEÇİLİRSEM 28 AĞUSTOS'A KADAR BAŞBAKANIM
Erdem'in bu açıklamalarına Başbakan Erdoğan'dan cevap geldi. Erdoğan seçilmesi durumunda görevlerinden istifa etmeyeceğini, devir-teslim törenine kadar Başbakan ve Parti Genel Başkanlığını sürdüreceğini söyledi.

Erdoğan, Tarhan Erdem'in "İstifa etmezse Anayasal Kriz yaşanır. Bu oyuncak değildir. Eğer bu şartlarda Başbakanlığa devam ederse hepimizin ayağa kalkması gerekir. Ben ayağa kalkacağım. Böyle şey olmaz..." sözleri için "Tarhan Erdem sipariş üzerine konuşuyor, tezgahın içinde" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan bu konuda şunları söyledi:

Biz de tabii ki 28 Şubat malumunuz mazbata ve yemin merasiminin olduğu gündür. O andan itibaren zaten genel başkanlık da malum bitiyor, başbakanlık da bitiyor.”

“Orada bir tartışma var. Dün Tarhan Erdem de söyledi” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, Erdem’in sipariş üzerine açıklamalar yaptığı, bu işleri hiç bilmediğini söyledi. Erdem’in bir tezgahın içinde dönüp dolaşıp durduğunu aktaran Erdoğan, “Bunun uygulamaları, her şeyi ortada. Bizim 28 Ağustos’ta burada mazbata alınır. Mazbatadan sonra yemin, yeminle beraber iş biter, Orada milletvekilliği de düşer, genel başkanlığı da düşer” ifadesini kullandı. “Zaten arada 13 gün gibi bir süre var” denilmesine karşılık Erdoğan, “Zaten o ara dönem 13 gündür. Ara dönemin bir defa boşluk kabul etmesi mümkün mü?” diye konuştu.

Erdoğan "vekaleten" hatırlatması için de şöyle konuştu:

“Geçin Allah’ınızı severseniz. Ne vekaleti. Böyle bir şey mi olur? Bir defa bunların hepsi ülkenin kendisine yönelik sıkıntılı bir sürecin başlatılması demektir. Bu konuda birçok anayasacının değişik yaklaşımları olabilir, vardır. Ama şu anda bizim elimizde de bizim hukukçularımızın da büyük bir kısmının, hocaların da olduğu gibi… Onlar da diyorlar ki yani mazbata alındığı gün yemin yapılır. Aynı gün ki 28’i, ondan sonra devir teslim. Tüm bu görevler o an düşer.”

KONGREYİ YAPIP, GENEL BAŞKANI SEÇECEK, KÖŞK'E ÇIKANCA BAŞBAKAN OLARAK ATAYACAK
Erdoğan'ın bu sözleri, seçilmesi durumunda Çankaya Köşkü'nde çıkmadan Partinin Kongresini hemen toplayacağı ve işaret edeceği kişinin Genel Başkan olmasını sağlayacağı şeklinde yorumlandı.

"Genel Başkan ve Başbakan aynı kişi olacak" diyen Erdoğan Köşk'e çıktığında da Genel Başkan seçilen kişiye Hükümeti kurma görevini, yani Başbakanlık görevini verecek.

Erdoğan'ın bu açıklamaları sosyal medyada Gül ve Ekibinin önünü kesme olarak yorumlanmıştı...



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ ŞAHİN'İN REHİNE ENDİŞESİ!

SEÇİM TRAFİĞİ YOLLARI KİLİTLEDİ!

IŞİD'DEN DENSİZ TEHDİT!
»  ERDOĞAN,BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLADI!
»  CHP'NİN KEDİSİ TRAFOLARI KORUYACAK
»  YİĞİT BULUT BAKAN MI OLUYOR?
»  20 KİŞİNİN CÜZDANI ÇALINDI
»  FLAŞ.. MAHMUR'DA KONTROL YPG'DE
»  FLAŞ.. STAR MEDYA'YA YENİ ORTAK!
»  BAYKAL'DAN BAŞBAKAN'A KASET YANITI!
»  CHP'Lİ GÖK'TEN ŞOK İSRAİL İDDİASI
»  İSTANBUL'DA ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ
»  PLAY OFF'TA KARTAL'A ZORLU RAKİP
»  FLAŞ...HÜRRİYET'DEPREM
»  BAŞBAKANLIĞA 4 İSİM!
»  MECLİS 21 AĞUSTOS’A KADAR ÇALIŞACAK
»  BÖCEK İÇİN BİN 500 KOMŞU İNCELENDİ!
»  FUAT AVNİ'DEN ÇARPICI İDDİALAR!
»  ERDOĞAN'DAN GÜL LOKUMU!
»  FLAŞ..IŞİD MAHMUR KAMPINI ELE GEÇİRDİ
»  MHP'Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
»  ''SENİN KAYNAĞIN BULAŞIK''
»  YEZİDİLERE HAVADAN YARDIM!
»  'EVET SERTİM,SERT OLMAYA DEVAM EDECEĞİM'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.