Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1713
EURO
38,2402
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.935,840
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARİHİ TARTIŞMADA KİM NE DEDİ?
TARİHİ TARTIŞMADA KİM NE DEDİ?
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te tartıştılar. Tartışmanın ilk bölümünde; Kılıçdaroğlu, Fırat’la ilgli hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi.
 
26.9.2008 - 00:03

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın (Dengir Mir Mehmet) Fırat’ın daha önce halka verdiği sözü tutup görevinden ayrılması gerekiyor” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Basın Toplantısı Salonu’nda biraraya geldi.


Tartışmayı Gazeteci Uğur Dündar yönetti. Dündar, toplantı öncesi salondaki milletvekillerinin gazetecilerin rahat görev yapabilmesi için dışarı çıkmalarını istedi. Ancak izleyici olarak salonda bulunan milletvekilleri dışarı çıkmadılar.

İki siyasetçi ellerinde çok sayıda dosyayla salona geldi. Birçok televizyon kanalının canlı yayında aktardığı toplantıda yaşanan tartışmalar şu şekilde gelişti:

Toplantıyı yöneten Gazeteci Uğur Dündar, yaptığı açılış konuşmasında, toplantı öncesindeki süreçte iki siyasetçi arasında çok ağır tartışma yaşandığını belirterek, “Her iki değerli siyasetçinin bugüne kadar kendilerine yakışmayan bir üslup kullandığını” söyledi.

Dündar, “Açık oturumun amacı iddiaların belgelerle netleşmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve soru işaretlerinin kaldırılmasıdır. Ben er iki siyasetçinin siyasi etik sınırlarını zorlamayacaklarına inanıyorum. Tartışmanın demokrasimize yararlar getirmesini diliyorum. Dışarıdan soru almayacağız. Önce iddia makamı olan Kılıçdaroğlu sözü alacak. İlk ididası Manass şirketinin hayali ihracat yaptığı iddiasıydı” dedi.

HAYALİ İHRACAT İDDİASI HAKKINDA

Kılıçdaroğlu: “Yaşamımı boyunca kimseye iftira atmadım. Söylediğim herşey belgeye bağlıdır. Ben belgeyi fotokopi olarak algılamam. Orjinaliyle doğrularım. Şaban Dişli olayını gündeme getirdiğimde de iftira atıyor dediyler. Deniz Feneri olayını biliyorsunuz. Olay dalga dalga yayılıyor. Vekaletname olayını da ortaya koydum. Dolayısıyla söylediğim herşey doğrudur. Belgesi vardır.

Şimdi size belge gösteriyorum. Bu bir ihbar dilekçesi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na dilekçeyi veren Dengir Fırat. Fırat kendisi hakkında rapor düzenleyen gümrük kontrolöründen şikayetçi oldu. Bunun üzerine Başbakanlık Teftiş kurulu konuyu ele aldı ve sonuçta Başbakan’ın imzasıyla hazırlanan raporda müfettişin tüm ilişkileri inceleniyor ve müfettiş hakkında incelenecek bir şey olmadığına karar veriyor. Sonuçta Fırat’ın ihbar dilekçesinin fiyasko olduğu ortaya çıkıyor.

Sayın Fırat bununla da yetinmedi. Bu arkadaşımızı görevini kötüye kullanmaktan mahkemeye verdi. Kontrolör mahkemede de beraat etti. bu noktada ben bu iddialerı gündeme getirdim. Şimdi kim müfteridir kim değildir. Fırat’ın bana yönelik suçlamasının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Dengir Fırat: Bu tahkikatı sürdüren kişi CHP’den aday adayıydı. dayımıydı. Aday idiyse CHP’yle organik bağı vardır demektir. Hakkımda haksız bir iddia olduğu kanısıyla şikayet hakkımı kullandım. Bu noktada kontrolör tazminat davası açtı. Mahkeme tazminat ödenmesine yer olmadığına karar verdi.

KILIÇDAROĞLU: HAYALİ İHRACAT YAPILMADAN TEŞVİK ALINMIŞ

Hayali ihracatla ilgili iddiam şuydu: Dengir Fırat’ın ortağı olduğu şirket hayali ihracat yaptı mı? Ortağı olduğu Menas, Mersin’de ihracat yapıyor. İhracat yaptığı için de teşvik alıyorlar. Hazine müsteşarı kontrolör arkadaş olayı soruşturuyor. Sonuçta ihracat yapılmış gibi gösterildiği, ihracattan gelmesi gereken dövizi iç piyasadan toplayıp Merkez Bankası’na yatırıyorlar ve karşılığında teşvik alıyorlar.

Bu iddia üzerine firma diyorki. Gümrük Teftiş Kurulu bir soruşturma daha açıyor ve o raporda bu iş Menas Yönetim Kurulu Başkanı’na soruluyor. Başkan ‘biz Merkez Bankası’nı menkemeye verdik’ diyor. Bu konuda görülen mahkeme sonucunda “ihracat yapmadan para transferiyle yapıldığı sabit olduğundan teşviklerin geri istenmesine” kararı veriliyor. Karara itiraz sonucunda aynı sonuç Danıştay’dan da alınıyor. Bu hayali ihracat yapılırken Fırat bu şirketin yönetim kurulu başkan vekili idi. ticari sicil gazeteliren baktık. Mersin tecaret memurluğu da aynı şeyleri söylüyor.

FIRAT: KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI VAR

Ben o şirketin yönetim kurulu üyesi değilim. Bilirkişi raporunda hangi tarihten hangi tarihe yönetim kurulu üyeliklerinin olduğu belli. Ben o tarihte yönetim kurulu üyesiysem ben iddiaları kabiul edeceğim. Ben o tarihte ben sadece anonim şirketin ortağıyım. Bu kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen soruşturma raporunda var. Şirketten milletvekili olunca ayrıldım. Araştırma yapmadan söylüyorlar. Ben çok üzgünüm. Ben şahsen Sayın Kılıçdaroğlu’nun böyle yollara başvuracağını faklı yolara gireceğini beklemiyordum. Ukrayna’dan bir anda İngiltere’ye döndük. 2003 yılında yapılan bir ihracatı Danıştay nasıl dönüp karara bağlamıştır. Bana yöneltilen şey ayrı şimdi söylenen şey ayrı. Eğer zahmet edip Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına bu konudaki hükmü ne olduğunu isteseydi bu belgeler eline geçerdi. Tek taraflı verilen belgeyle beni suçlamasını haksızlık olarak niteliyorum. Başsavcılığın kovuştüurmaya yer olmadığına ilişkin verdiği karar burada Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı da burada. Bu konuda yapılan iddia asılsızdır, çirkindir. Hukuken de geçersizdir. Bu dosyayı inceyelince bu konuda benden özür dileyecektir diye umuyorum.

KILIÇDAROĞLU: BEN 24 EKİM 2000 TARİHLİ RAPORDAN SÖZEDİYORUM. BURADA HAYALİ İHRACAT AÇIK

Birimiz elmadan birimiz armuttan bahsediyoruz. Ben sadece Fırat’tan açıkladığı rapordan söz etmedim. Benim o rapora ve yargı kararına sözüm yok. Benim sözünü ettğim Fırat’ın sözünü ettiği dosya değil ki. Benim hayali ihracatla ilgli verdiğim rapor 24 Ekim 2000 tarihli rapordur. Hayali ihracat burada. Fırat’ın ortağı olduğu şirket hayali ihracat yaptı mı yapmadı mı. 24 Ekim 2000 tarihli raporda Menas’ın hayal iihracat yaptığı ve teşviklerini aldığı ortadadır.

  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 1. Bölüm
  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 2. Bölüm
  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 3. Bölüm
  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 4. Bölüm
  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 5. Bölüm
  • Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması: VİDEO - 6. Bölüm



  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    TARİHİ DÜELLO'NUN KAZANANI UĞUR DÜNDAR OLDU

    "SÜRPRİZLERİM VAR BEKLEYİN"

    ELEKTRİK BORCU OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK
    »  BAYKAL: "BU SAATTEN SONRA DÖNÜŞ YOK"
    »  ANKARA'DA BAYRAM'DA METRO PARALI, OTOBÜS ÜCRETSİZ
    »  İSTANBUL 10. NOTER'İ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
    »  AKP'NİN DİYARBAKIR ADAYI KİM?
    »  MECLİS'TE BÜYÜK DÜELLO KARMAŞASI
    »  SICAKLIK, 6 DERECE DÜŞÜYOR
    »  CEMİL ÇİÇEK'TEN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
    »  ERDOĞAN'DAN 250 BİN KİŞİYE BAYRAM TEBRİĞİ
    »  ABD'DE GÜL'E ONUR MADALYASI
    »   İNGİLİZLER 15 BİN TÜRK ASKERİNİ ASİTLE KÖR ETMİŞ
    »  GÖZALTINA ALINANLARIN İFADELERİ BİLE HALA ALINMAMIŞ
    »  PATRİK AB PARLEMENTOSU'NDA EKÜMENİK OLARAK KONUŞTU
    »  BAŞBAKAN DİYET Mİ YAPIYOR?
    »  AKMAN'IN İPİ ERDOĞAN'IN ELİNDE
    »  ERGENEKON'DA 1 NUMARALI BULUNAMADI YERİNE ERUYGUR YAPILDI
    »  BAYKAL: GÖZALTILAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ
    »  ÇAKMA DİNCİ VAKİT'İN BELGESİ DE SAHTE ÇIKTI
    »  RECAİ KUTAN: KANAL 7'DEKİ HİSSELERİM BUHARLAŞTIRILDI
    »  AKP'NİN YÜZDE 47'Sİ KAR GİBİ ERİDİ
    »  İŞTE CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDEKİ FIRAT BELGESİ
    »  GAZETE OKUMUYORSANIZ TAM ARADIĞIMIZ KİŞİSİNİZ!
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.