Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1120
EURO
38,1018
IMKB
9.930,000
ALTIN
2.862,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM'de Malvarlığı Tartışması
TBMM de Malvarlığı Tartışması
 
Saadet Partisi-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili,“Gelin Fuat Oktay ile ilgili bir araştırma önergesi verelim. Meclis açıldığında bir araştırma önergesi vereceğim. Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim ve Adalet Kalkınma Partililer 'evet' diyecekler. Göreceğim sizi de..." dedi.
 
28.12.2023 - 09:34

Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, bugün TBMM Genel Kurulu’nda; Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Fuat Oktay Bey ile de ilgili bir iddia var. Ben olduğuna inanmıyorum. Ben Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin zan altında bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ne yapması lazım mal varlığını birinci derecede akrabaları dahil olmak üzere açıklaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Oktay: Birinci derece yakınlarımın mal varlığı açıktır
Fuat Oktay, Özdağ'ın sözleri üzerine söz alarak şunları söyledi:


"İnternet Interpol tarafından aranan bir tescilli bir FETÖ'cü, tescilli bir suçlu, tescilli bir teröristin iftiralarından, beyanlarından oluşan iftiraları meclis kürsüsüne taşıyacak kadar ileri gidilmesi son derece üzücü. Yani ben olayın kendisinden ziyade adresi belli olan, kimler tarafından talimat verildiği belli olan ve FETÖ'cülüğü tescilli edilmiş olan, Türkiye'den kaçan ve bir başka yere sığınma talebinde bulunan bir teröristin beyanlarının meclis kürsüsüne getirilmesi. Ben buradan ifade edeyim. Sonuna kadar hiçbir konuda, bu konularda hangi konu olursa olsun, sonuna kadar açığım hodri meydan. Kamuda başladığım günden bugüne, hatta öncesi, doğduğum günden bugüne alnım açıktır ve bununla ilgili de zerre kadar hiçbir konuda şüphe yoktur, şüphem yoktur."

'Ne var ne yoksa sonuna kadar gidebilirsiniz'
"Burada arkadaşlar da var. Onların rahatsız olmasını anlıyorum da sizin niye rahatsız olduğunuzu anlamakta sorun yaşadım... Dolayısıyla mal varlığımı merak ediyorsanız Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne zaten sunulmuştur. Zaten orada açıktır, mevcuttur. Kamuda olduğum sürece de mal varlığı açıktır. Birinci derece yakınlarımı merak ediyorsanız onların da açıktır... Çamur atmayla alakalı eğer bahane arıyorsanız yanlış adama takıldınız. Dolayısıyla bununla ilgili de ilk andan itibaren Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş durumdayım. Şahsımda dahil bununla alakalı. Ne var ne yoksa sonuna kadar gidebilirsiniz."

'Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim'
Bunun üzerine Selçuk Özdağ tekrar kürsüye çıkarak, "Ben herhangi bir iftirada bulunmadım" dedi. AKP sıralarından Özdağ'a, "Bu bilgi sana nereden geldi" diye sordu.

Özdağ, "Kimin paylaştığı önemli mi? Bir iddia var diyorum, tahammül edeceksiniz. Dinlemeyi öğrenin önce. Var mısınız, gelin Fuat Oktay ile ilgili bir araştırma önergesi verelim. Evet diyecek misiniz? Söz mü? İlk Meclis açıldığınızda bir araştırma önergesi vereceğim. Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim ve Adalet Kalkınma Partililer 'evet' diyecekler. Göreceğim sizi de... Bu iddialar tabi burada konuşulur, nerede konuşulur" dedi.

'PKK ile birlikte yürümek istiyorsanız devam edin'
Oktay, Özdağ'ın sorularına cevap verdi:

"Temiz siyaset yapamayanlar tabanda zerre kadar karşılığı olmayanlar, siyasette bile hırsızlık yapabilecek kadar ileri gidenler ne yazık ki varlık sebeplerini başka yerde aramaktalar. Yanlış yerde arıyorsunuz. Benim alnım açıktır. Sonuna kadar hodri meydan. Sorun arıyorsanız aynaya bakabilirsiniz. Yerli ve millilikle ilgili sorunumuz yoktur. FETÖ ile mücadelede sorunumuz yoktur. PKK ile birlikte yürüyenlerle yürümek istiyorsanız devam edin."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Asgari Ücret Türk-İş’i Memnun Etmedi

İstanbul Emniyetinde Yer Değişiklilkleri

CHP'den Asgari Ücrete İlk Tepki
»  Gökhan Zan, İYİ Parti'den İstifa Etti
»  Flaş.. Asgari Ücret Net 17 bin 2 TL Oldu
»  Milyonların Gözü-Kulağı Erdoğan'da
»  Mesai Saatleri Kısalıyor mu?
»  Mansur Yavaş'a Karşı Oktay Vural mı?
»  AYM: 'AYM'nin Kararları Denetlenemez'
»  TGRT'nin Kovduğu Spikerden Savunma
»  Neden Milli Yas İlan Edilmedi?
»  Çalışan Emekliye 5 BinTL Meclisten Geçti
»  Özgür Özel: Kimseden Korkmuyoruz
»  Destici Asgari Ücret İçin Rakam Verdi
»  Hüda Par'dan Tartışma Yaratan Çıkış
»  Bahçeli: Namertleri Mecliste İstemiyoruz
»  Metropol'den İmamoğlu'na Rakip Anketi!
»  DEVA Partisini Sarsan Saadet Zinciri!
»  Yaşar Okuyan Hayatını Kaybetti!
»  Erdoğan: Ruh İkizlerini Buldular
»  2024 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
»  CHP'de Aday Açıklaması Erteledi
»  İYİ Parti Kurucusu CHP’den Aday Oluyor
»  İYİ Parti'de Başkan Adayı İstifa Etti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.